11.03.2021 | 1. SFL
Dobovec brez Novaka, Mlinše brez bele zastave

V lov na naslov v 1. SFL se podaja tudi Dobovec, ki se bo v četrtfinalu pomeril z ekipo ŠD Mlinše, ki je v svoji krstni sezoni med prvoligaši prišla med osem najboljših.

1. SFL, četrtfinale, 1. tekma, 12.3.
FK Dobovec – ŠD Mlinše
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko
FC Litija – KMN Oplast Kobarid
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž Šic Bar

„Precej igralcev smo imeli v reprezentancah Slovenije in Hrvaške, včeraj in danes popolnjujemo svoje vrste. Moram pa na tem mestu pohvaliti vse tiste igralce, ki v teh dneh prizadevno in kvalitetno trenirali,“ začne Kujtim Morina, trener Dobovca, ki se v teh dneh sooča še z enim izzivom.

Maksimalen pristop

„Po taki reprezentančni akciji pride pri igralcih do izpraznitve. Še včeraj si igral z reprezentanco, danes si nazaj v klubu, začenja se četrtfinale 1. SFL. O tem smo z igralci že govorili, od njih pa vnovič pričakujem maksimalen pristop,“ poudari Morina, ki se zaveda, da se dejansko prvenstvo začenja z ničle, čeprav so z velikim točkovnim naskokom in kar 18 zmagami v prav toliko krogih dominirali v letošnjem rednem delu 1. SFL.

„Teh 18 zmag v rednem delu ne pomeni nič. V petek me zanima resen in 100-odstoten pristop in zmaga,“ nadaljuje strateg Dobovca, ki pristavi, da ima na voljo vse igralce razen Tihomirja Novaka, ki pa bo prihodnji teden že dobil zeleno luč za trening po poškodbi. „Vesel sem, ker se vrača, saj daje naši igri dimenzijo več,“ navrže Morina.

Povečati količino in obdobja dobre igre

Ekipi sta se v tej sezoni pomerili dvakrat – 12:1 in 10:1 je bilo za Dobovec. Ti rezultati ne pokolebajo ekipe trenerja ŠD Mlinše Gregorja Ceglarja. „Mi smo dobro, kvalitetno smo trenirali, naša forma pa se stopnjuje,“ napoveduje Ceglar, ki si želi, da podaljšajo minute dobre igre.

Pravi, da jih zmorejo po 25 do 30 minut na tekmo, potem ne več. „Zadovoljen sem bil s prvimi 15 minutami tekme proti Litiji, pa tudi v 2. polčasu smo imeli obdobje desetih minut. Ko bomo to raztegnili na celo tekmo, se bomo resno potegovali za kaj več,“ razmišlja naš sogovornik.

Brez bele zastave

„Zavedamo se kvalitete, vrednosti in znanja Dobovca, tako na parketu kot na trenerski klopi. Odhajamo pa v Rogaško Slatino brez bele zastave, da pokažemo, kaj znamo in upamo na najboljše,“ nadaljuje Ceglar, ki pove še to: „Nekaj smo pripravili tudi za Dobovec. Nekaj stvari, ki jim ne odgovarja, in so pri tem „le“ vrhunski, ne odlični.“

Tekst: D.P.
Foto: Črtomir Goznik

SORODNE NOVICE

 • 12.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec želi končati serijo z zmago
  Po finalnem turnirju pokala Terme Olimia, Dobovec je kot prvi v zgodovini vzel četrto zaporedno pokalno lovoriko, se pozornost spet vrača na domače prvenstvo. Jutri, v četrtek, se bosta na tretji polfinalni tekmi pomerila Dobovec in Bronx. Domačini vodijo 2:0 v zmagah in bi z morebitnim uspehom že postali prvi finalist 26. sezone 1. SFL.
 • 08.05.2021 | 1. SFL
  Nagradi za Vanjo Tanšek in Kristjana Čujca
  Pred začetkom finala pokala Terme Olimia pa sta bili podeljeni še dve individualni nagradi. Kristjan Čujec (FK Dobovec) je prejel zlato žogo za naj igralca minulega koledarskega leta, v ženski konkurenci pa je tovrstno priznanje prejela Vanja Tanšek (ŽNK Celje). Nagrada v moški konkurenci je bila podeljena trinajstič, v ženski pa šestič.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec povedel 2:0
  Na Škofijah se je končala še 2. polfinalna tekma. FK Dobovec, vodilna ekipa 1. SFL po rednem delu, je s 3:1 porazila domači FC Bronx. Dobovec je tako povedel 2:0 v zmagah in ga le še zmaga loči do napredovanja v finale. Tretja polfinalna tekma bo 18. maja v Rogaški Slatini.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Evropski Dobovec prihaja na Škofije
  S tekmo na Škofijah se v torek nadaljuje polfinale 1. SFL. Medtem ko sta Siliko in Litija svojo 2. tekmo že odigrala, pa to čaka FC Bronx Škofije in FK Dobovec. Tekma je bila zavoljo evropskega nastopa Dobovca preložena na torek, 4.5., ob 20. uri.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Litija izenačila, Sevnica ostaja v 1. SFL
  Litija je prišla do prve polfinalne zmage, Sevnica pa kljub porazu v Sodražici ostaja član 1. SFL. Tako bi lahko na kratko strnili izkupiček petkovega futsal večera.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Na Vrhniki za finale, v Sodražici za obstanek
  Petek je dan za slovenski ligaški futsal. Vrhnika gosti 2. tekmo polfinala 1. SFL, v Sodražici pa se bosta ŠD Extrem in KMN Sevnica na takisto drugi, tudi zadnji, tekmi pomerila za mesto v 1. SFL v sezoni 2021/22.
 • 29.04.2021 | 1. SFL
  V novi sezoni bi spet radi med evropsko elito
  „Cilj je dosežen in presežen. Upam, da se tukaj ne ustavimo in da drugo leto spet iščemo pot na zaključni turnir,“ je evropsko sezono ocenil Kristjan Čujec in dal vedeti, da na srečo slovenskega futsala še ni rekel zadnje!
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
  Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Pripravljeni na Barcelono
  Danes ob 15. uri se v Zadru s tekmo Kairat Almaty – Benfica začenja finalni turnir lige prvakov. Za slovenske ljubitelje futsala bo še kako zanimiv že prvi večer, saj bo naš predstavnik FK Dobovec ob 20. uri igral proti Barceloni, ki je branilec naslova evropskega klubskega prvaka!
 • 27.04.2021 | 1. SFL
  Z najboljšo tekmo kariere je vse mogoče tudi proti Barceloni
  V Zadru je vse pripravljeno za skorajšnji začetek finalnega turnirja lige prvakov. Tudi s slovenskim pridihom. FK Dobovec se je uspel uvrstiti med elitno druščino, ki bo prvič v zgodovini lige prvakov o naslovu odločala na turnirju osmerice.

DELI NA