Do nedelje znane vse polfinalistke Ženske futsal lige

Pred zadnjim krogom rednega dela Ženske futsal lige je jasno, da so si mesto v polfinalu že zagotovile ekipe ŽNK Celje (13 tekem, 13 zmag, 39 točk), KMN Slovenske gorice (24 točk) in ŽNK Vrhnika (23).

V igri za polfinale ostaja dvojica klubov: ŠD Košana in FK Lukovica, Košana je pri 22 točkah, Lukovica jih ima 21. O napredovanju bo tako odločala medsebojna tekma v Pivki, kjer se bosta ŠD Košana in FK Lukovica pomerili v nedeljo.

Prvakinje proti razigrani Vrhniki

Vrhničanke danes gostujejo v Celju. Za ekipo trenerja Vjekoslava Ivanušeca sta uspešna dva meseca in pol. V 7. krogu so resda doma ob dobri igri klonile proti Celju, potem pa nanizale pet zmag in remi. Lara Klemenc Ložar je s 17 goli prva strelka kluba, Daša Dolenšek je v dveh mesecih in pol dosegla 10 golov in nase opozorila tudi selektorja Draga Adamiča. Tudi zaradi vsega tega se danes v Celju obeta dobra tekma proti motiviranim domačinkam. Celjanke so zadnji poraz v rednem delu doživele pred skoraj točno letom dni – 19.2. so jih v Celju s 3:5 premagale igralke KMN Slovenske gorice.

V Novem mestu in Sodražici

ŠD Extrem bo generalko za finale pokala opravil proti novinkam v ligi ekipi ŽNK Cerklje Šenčur. V prvem delu sezone je bilo 2:5 za ekipo iz Sodražice. Novomeščanke bodo svojo krstno sezono v Ženski futsal ligi sklenile s tekmo proti aktualnim pokalnim prvakinjam ekipo KMN Slovenske gorice.

Miha proti Klemnu

V nedeljo nas čaka še tekma v Pivki, kjer si bosta nasproti stali ekipi Mihe Osojnika in Klemna Duščaka. Eden je bil reprezentant, drugi je še, oba pa svoje znanje prenašata na dekleta. ŠD Košana napreduje iz sezone v sezono, letos so tudi finalistke pokala. Za nameček jih je okrepila reprezentantka Tina Jesenovec, ki se je v Košano preselila iz Celja. Lukovica je v naletu – v zadnjih štirih tekmah so vknjižile tri domače zmage.

Sistem končnice

V letošnji sezoni, z rekordnim številom klubov, tekmovanje poteka po dvokrožnem sistemu. Prve štiri ekipe rednega dela se bodo uvrstile v končnico. V polfinalu se igra na dve dobljeni tekmi, domačina prvih in morebitnih tretjih tekem sta bolje uvrščeni ekipi rednega dela. Zmagovalni ekipi napredujeta v finale, poraženi ekipi pa igrata za tretje mesto. Za tretje mesto se igrata dve tekmi po pokalnem sistemu. Domačin prve tekme je slabše uvrščena ekipa rednega dela.

Ženska futsal liga, 14. krog, 4.2.
ŽNK Celje – ŽNK Vrhnika (16.00)
FK Novo mesto – KMN Slovenske gorice (17.00)
ŠD Extrem – ŽNK Cerklje Šenčur (19.00)

5.2.
ŠD Košana – FK Lukovica (15.00)

Lestvica strelk:
Tanja Vrabel (KMN Slovenske gorice) 27
Lara Klemenc Ložar (ŽNK Vrhniak) 17
Sergeja Kos (ŽNK Celje) 16
Ana Černelič (FK Lukovica) 16

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 05.05.2024 | Državne futsal lige
  Naslov prvaka ostal v Sodražici
  V tekmovanju mladih U19 je ekipa THE Nutrition Extrem obranila lanskoletni naslov, drugo mesto je zasedel KMN Meteorplast Šic bar, tretje Siliko Vrhnika Fortrade, četrta je bila ekipa ŠD Mlinše.
 • 22.04.2024 | Državne futsal lige
  Zmaga ostala v Sodražici, za bron najprej v Zagorju
  S tekmo v Sodražici se je začel finale v tekmovanju mladih U19. Za bron se bosta pomerila ŠD Mlinše in Siliko Vrhnika Fortrade.
 • 15.04.2024 | Državne futsal lige
  V Ljutomeru in Sodražici za naslov
  V tekmovanju mladih U19 sta si tako KMN Meteorplast Šic bar kot THE Nutrition Extrem že na prvi polfinalni tekmi v gosteh utrla pot do velikega finala tekmovanja mladih U19. Obe zasedbi sta bili tudi v drugo boljše. Za bron se bosta pomerila Siliko Vrhnika Fortrade in ŠD Mlinše.
 • 08.04.2024 | Državne futsal lige
  KMN Slovenske gorice do naslova v tekmovanju mladih U15
  Bron pa je osvojil THE Nutrition Extrem, ki je tudi v drugo porazil Oplast Kobarid (3:6). Za zmago in bron so bili uspešni Matevž Turk (2), Matevž Oražem, Miha Križ in Tilen Lavrič.
 • 06.04.2024 | Državne futsal lige
  Naslov Celju, srebro Košani, bron Vrhniki
  Igralke ŽNK Celje so nove, stare državne prvakinje. Tudi na tretji tekmi finala 11. sezone Ženske futsal lige so bile boljše od ŠD Košane, to pot v Celju s 7:2. Ekipa trenerja Blaža Adamiča je dobila finalno serijo s 3:0 in še šestič, tudi četrtič zapored, osvojila naslov državnih prvakinj.
 • 05.04.2024 | Državne futsal lige
  Za zlato v Celju, za bron na Vrhniki
  V soboto sta na sporedu dve tekmi v Ženski futsal ligi. ŽNK Celje ima ob 16. uri prvo zaključno žogo za naslov državnih prvakinj, v goste jim prihaja ŠD Košana. Ob 19. uri se bosta v povratni tekmi za bron pomerili ŽNK Vrhnika in FK Lukovica, Vrhničanke prihajajo na tekmo v domači dvorani s štirimi goli naskoka (4:0).
 • 03.04.2024 | Državne futsal lige
  Dobrepolju naslov, v nedeljo konec U15, začetek polfinala U19
  Po tem ko je ekipa KMN Bronx Škofije postala državni prvak v tekmovanju mladih U13, je FK Dobrepolje slavilo naslov v kategoriji U17. V nedeljo bomo dobili prvake v kategoriji U15, začel se je tudi polfinale v tekmovanju mladih U19.
 • 30.03.2024 | Državne futsal lige
  ŽNK Celje po zmagi v Pivki korak do naslova
  V Pivki je bila na sporedu 2. tekma finala Ženske futsal lige. Celjanke so zmagale in v finalu povedle 2:0. Za naslov prvakinj potrebujejo še eno zmago, 3. tekma bo na sporedu v soboto, 6.4, ob 16. uri v Celju.
 • 30.03.2024 | Državne futsal lige
  Nadaljuje se finale Ženske futsal lige
  ŠD Košana v domači dvorani lovi izenačenje v seriji, gostujoče igralke, tudi aktualne državne prvakinje, ŽNK Celje pa želijo povišati rezultat na 2:0 v zmagah.
 • 27.03.2024 | Državne futsal lige
  Po uvodnih tekmah za zlato in bron v Ženski futsal ligi
  „Naša želja je bila odločilna. Je pa bilo v prvem delu vse prehitro: veliko smo napadale, zato tudi veliko napak. V nadaljevanju smo se zbrale in vse iz prvega polčasa nadoknadile v nadaljevanju tekme. Predvsem smo v 2. delu stopile na žogo in igrale malce bolj taktično, več smo se pogovarjale in si bolj podajale žogo. Temu je sledil tudi rezultat,“ je dodala Zala Gomboc.

DELI NA