11.10.2019 | 1. SFL
Derbi začelja v Ljutomeru, prvaki v torek

Tokratni 5. krog 1. SFL se bo igral od petka do torka. Uvodne tri tekme bodo že danes na Škofijah, kjer gostuje Litija, na Vrhniki, kamor odhaja Sevnica ter v Ljutomeru, kjer gostuje Oplast.

Zadnja tekma 5. kroga bo na sporedu v torek, ko pri prvaku Dobovcu Pivovarni Kozel gostuje FC Hiša Daril Ptuj. Kozli in Ptujčani bi že danes, a se kozli v tej dneh uspešno merijo v futsal ligi prvakov.

1. SFL, 5. krog, 11.10.
KMN Bronx Škofije – FC Litija (20.30)
Siliko – KMN Sevnica (20.30)
KMN Tomaž Šic Bar – KMN Oplast Kobarid (20.30)

15.10.
Dobovec Pivovarna Kozel – FC Hiša daril Ptuj (20.00)

Prepoved igranja na tekmah 5. kroga:
Alen Mordej (KMN Bronx Škofije)

Derbi začelja

Za uvod v krog so poskrbeli že v Kobaridu, kjer so se po slabem uvodu v sezono (štiri tekme in prav toliko porazov) odločili za (začasno) spremembo na klopi. Vodenje članske ekipe je prevzel športni direktor Primož Zorč, ki bo na klopi ostal vsaj dve tekmi, ki sta na sporedu v oktobru. Ekipa iz Posočja danes odhaja v Ljutomer, prihodnji petek pa je v Litiji. Temu sledi premor, ki bo trajal do 15.11. V tem vmesnem času bo tudi jasno, ali bo Leban nadaljeval z delom, ali pa bo Zorč postal trajna rešitev. Leban je leta 2014 z Oplastom postal državni prvak, leto za tem pa je ekipa iz Kobarida postala z Lebanom na klopi še zmagovalec pokala Terme Olimia.

Oplast je danes v Ljutomeru na derbiju začelja, to bo tekma ekip, ki še nimata točk.
„Zavedamo se, da nas čaka zahtevna tekma. Oboji iščemo prve točke. Želja in voljni motiv pri igralcih je velik. To moramo prenesti na tekmo. Upamo na pozitiven rezultat, da razveselimo naše navijače,“ pa napoveduje Matej Gajser, trener domače vrste, ki je v prvih štirih krogih pustila dober vtis, a ostala brez točk.

Sevničani lovijo Vrhničane

Prava prvenstvena tekma se obeta na Vrhniki, kjer domači Siliko po tednu premora pričakuje Sevničane. „V petek nas čaka zelo težka tekma proti za nas zelo neugodni ekipi,“ opozarja trener Vrhničanov Mile Simeunovič. „Trenirali smo dobro. Za koliko pa bo to dovolj, pa bomo videli,“ dodaja Simeunovič.

Sevničani so na dveh letošnjih tekmah zablesteli – Litijo so ugnali s 3:2, proti prvaku Dobovcu izgubili s 3:2, v precej bolj bledih izdajah pa so se pokazali proti KMN Bronx in FC Ptuju. „Odhajamo na gostovanje k ekipi, ki konstantno raste in postaja ena od ekip, ki kroji sam vrh lestvice, kar je odraz dela vseh v klubu,“ je trener Sevnice Mitja Jontez uvodoma pohvali Vrhničane, potem pa razkril apetite, ki jih gojijo njegovi igralci: „Skušali bomo presenetiti in dokazati, da smo nekje blizu. Od igralcev pričakujem tak odnos kot na zadnji tekmi proti državnemu prvaku. Potem bo mogoče prav vse. Sploh če bomo dali še kak gol več kot ponavadi,“ pristavi Jontez.

Sevničani tekmo čakajo na 7. mestu, Siliko je 4.

Popraviti vtis

Petouvrščeni Bronx po porazu na Ptuju gosti Litijane, ki so se s serijo treh zaporednih zmag prebili na 2. mesto. Domačini so motivirani, a oslabljeni. Zavoljo kazni bo manjkal vratar Alen Mordej. „Po velikem razočaranju v Ptuju prihaja Litija, ki še išče pravo formo, čeprav ima izvrstne posameznike. Vemo, da bo težko zaustaviti njihovo individualno kvaliteto, a če bomo zgrizli parket, se lahko obetamo zelo dobri tekmi. V to verjamem,“ se nadeja trener Bronxov Marko Hrvatin.

Gostujoči strateg Bojan Žunko nadaljuje sezono brez Timoteja Debeljaka, ki bo zavoljo poškodbe počival vsaj dva meseca.

Tekst: D.P.
Foto: FK Siliko/R.K.

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.

DELI NA