11.10.2019 | 1. SFL
Derbi začelja v Ljutomeru, prvaki v torek

Tokratni 5. krog 1. SFL se bo igral od petka do torka. Uvodne tri tekme bodo že danes na Škofijah, kjer gostuje Litija, na Vrhniki, kamor odhaja Sevnica ter v Ljutomeru, kjer gostuje Oplast.

Zadnja tekma 5. kroga bo na sporedu v torek, ko pri prvaku Dobovcu Pivovarni Kozel gostuje FC Hiša Daril Ptuj. Kozli in Ptujčani bi že danes, a se kozli v tej dneh uspešno merijo v futsal ligi prvakov.

1. SFL, 5. krog, 11.10.
KMN Bronx Škofije – FC Litija (20.30)
Siliko – KMN Sevnica (20.30)
KMN Tomaž Šic Bar – KMN Oplast Kobarid (20.30)

15.10.
Dobovec Pivovarna Kozel – FC Hiša daril Ptuj (20.00)

Prepoved igranja na tekmah 5. kroga:
Alen Mordej (KMN Bronx Škofije)

Derbi začelja

Za uvod v krog so poskrbeli že v Kobaridu, kjer so se po slabem uvodu v sezono (štiri tekme in prav toliko porazov) odločili za (začasno) spremembo na klopi. Vodenje članske ekipe je prevzel športni direktor Primož Zorč, ki bo na klopi ostal vsaj dve tekmi, ki sta na sporedu v oktobru. Ekipa iz Posočja danes odhaja v Ljutomer, prihodnji petek pa je v Litiji. Temu sledi premor, ki bo trajal do 15.11. V tem vmesnem času bo tudi jasno, ali bo Leban nadaljeval z delom, ali pa bo Zorč postal trajna rešitev. Leban je leta 2014 z Oplastom postal državni prvak, leto za tem pa je ekipa iz Kobarida postala z Lebanom na klopi še zmagovalec pokala Terme Olimia.

Oplast je danes v Ljutomeru na derbiju začelja, to bo tekma ekip, ki še nimata točk.
„Zavedamo se, da nas čaka zahtevna tekma. Oboji iščemo prve točke. Želja in voljni motiv pri igralcih je velik. To moramo prenesti na tekmo. Upamo na pozitiven rezultat, da razveselimo naše navijače,“ pa napoveduje Matej Gajser, trener domače vrste, ki je v prvih štirih krogih pustila dober vtis, a ostala brez točk.

Sevničani lovijo Vrhničane

Prava prvenstvena tekma se obeta na Vrhniki, kjer domači Siliko po tednu premora pričakuje Sevničane. „V petek nas čaka zelo težka tekma proti za nas zelo neugodni ekipi,“ opozarja trener Vrhničanov Mile Simeunovič. „Trenirali smo dobro. Za koliko pa bo to dovolj, pa bomo videli,“ dodaja Simeunovič.

Sevničani so na dveh letošnjih tekmah zablesteli – Litijo so ugnali s 3:2, proti prvaku Dobovcu izgubili s 3:2, v precej bolj bledih izdajah pa so se pokazali proti KMN Bronx in FC Ptuju. „Odhajamo na gostovanje k ekipi, ki konstantno raste in postaja ena od ekip, ki kroji sam vrh lestvice, kar je odraz dela vseh v klubu,“ je trener Sevnice Mitja Jontez uvodoma pohvali Vrhničane, potem pa razkril apetite, ki jih gojijo njegovi igralci: „Skušali bomo presenetiti in dokazati, da smo nekje blizu. Od igralcev pričakujem tak odnos kot na zadnji tekmi proti državnemu prvaku. Potem bo mogoče prav vse. Sploh če bomo dali še kak gol več kot ponavadi,“ pristavi Jontez.

Sevničani tekmo čakajo na 7. mestu, Siliko je 4.

Popraviti vtis

Petouvrščeni Bronx po porazu na Ptuju gosti Litijane, ki so se s serijo treh zaporednih zmag prebili na 2. mesto. Domačini so motivirani, a oslabljeni. Zavoljo kazni bo manjkal vratar Alen Mordej. „Po velikem razočaranju v Ptuju prihaja Litija, ki še išče pravo formo, čeprav ima izvrstne posameznike. Vemo, da bo težko zaustaviti njihovo individualno kvaliteto, a če bomo zgrizli parket, se lahko obetamo zelo dobri tekmi. V to verjamem,“ se nadeja trener Bronxov Marko Hrvatin.

Gostujoči strateg Bojan Žunko nadaljuje sezono brez Timoteja Debeljaka, ki bo zavoljo poškodbe počival vsaj dva meseca.

Tekst: D.P.
Foto: FK Siliko/R.K.

SORODNE NOVICE

 • 13.04.2021 | 1. SFL
  Po reprezentanci fokus na lige in pokal
  Tako bosta v petek na sporedu uvodni polfinalni tekmi 1. SFL. Dobovec bo doma gostil FC Bronx, Litija pa bo na prvi polfinalni tekmi pričakala vrhniški Siliko. Nadaljujejo se tudi ostala tekmovanja.
 • 07.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec z Barcelono v Zadru
  Evropska nogometna zveza Uefa je potrdila, da bo finalni turnir futsal lige prvakov za sezono 2020/2021 na sporedu v Zadru in ne v Zagrebu, kot je bilo sprva načrtovano. Za to potezo so se odločili na prošnjo hrvaške države.
 • 19.03.2021 | 1. SFL
  Znani vsi polfinalisti, prvi tekmi 2. aprila
  Dobovec, Litija, Siliko in FC Bronx so že nocoj izkoristili prvo zaključno žogo in se uvrstili v polfinale 26. sezone 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – FC Bronx in FC Litija – Siliko, polfinale se prične 2. aprila. Prihodnji petek, 26.3., je rezerviran za osmino finala pokala Terme Olimia.
 • 19.03.2021 | 1. SFL
  Če ne danes, pa v torek
  Na www.futsal.si bomo prenašali obračun iz Ljutomera, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti FC Bronx. Trije gostje (Dobovec, Bronx in Litija) ter današnji domačin Siliko Vrhnika si lahko že danes zagotovijo nastop v polfinalu. V primeru, da bo potrebna 3. tekma, bo ta na sporedu v torek, 23. marca.
 • 18.03.2021 | 1. SFL
  Primorci v Ljutomer po polfinale 1. SFL
  „Vesel sem, da nam je uspel veliki preobrat na prvi domači tekmi, a morem priznati, da nismo bili pravi. Malo je manjkalo in bi šla tekma v drugo smer,“ se trener Bronxov Marko Hrvatin uvodoma ozre na prvo četrtfinalno tekmo, hkrati pa ne skriva veselja pred jutrišnjim vnovičnim obračunom! Škofjoti gostujejo v Ljutomeru, kjer bi ob drugi zmagi postali polfinalisti
 • 17.03.2021 | 1. SFL
  V petek kamere v Ljutomeru
  V petek se nadaljuje četrtfinale 1. SFL, na sporedu so štiri tekme. Tekmeci identični kot pred tednom dni, razlika je le v domačinstvu, to pot se igra v Zagorju, na Vrhniki, v Kobaridu ter Ljutomeru. Prav v Ljutomeru pa bodo tudi naše kamere, odkoder si boste lahko tekmo ogledali v neposrednem prenosu!
 • 12.03.2021 | 1. SFL
  V ŽIVO: Četrtfinale 1. SFL, 7. krog 2. SFL
  Doma so se zmag veselili Dobovec, FC Litija in KMN Bronx, v gosteh je bil uspešen Siliko. Vsi štirje nocojšnji zmagovalci so na pol poti do polfinala. Druge tekme četrtfinala so na sporedu 19. marca. Polfinalist bo ekipa, ki prva vknjiži dve zmagi.
 • 11.03.2021 | 1. SFL
  Ljutomerčani niso pozabili 40. minute v režiji Bronxov
  Za mesto v polfinalu 26. sezone 1. SFL se bosta v petek ob 20. uri, domačini pripravljajo tudi prenos tekme, pomerila domači KMN Bronx Škofije in gostujoči KMN Tomaž Šic Bar, soseda na lestvici rednega dela – bronxi so bili 4., tomaži pa 5.
 • 11.03.2021 | 1. SFL
  Ptujčani in Vrhničani prepričani v uspeh
  Igrali bomo agresivno, postavili se bomo visoko in jih tako tudi prijeli. Ne želimo dovoliti, da ritem igre prevzame Siliko in nas uspava, potem pa nas skuša razbiti z igralcem (vratarjem) v igri „5:4“ . Naša prednost je tudi daljša klop,“ napoveduje trener Ptujčanov Robert Grdović.
 • 11.03.2021 | 1. SFL
  Dobovec brez Novaka, Mlinše brez bele zastave
  V lov na naslov v 1. SFL se podaja tudi Dobovec, ki se bo v četrtfinalu pomeril z ekipo ŠD Mlinše, ki je v svoji krstni sezoni med prvoligaši prišla med osem najboljših.

DELI NA