20.11.2023 | 1. SFL
Derbi vrha na Vrhniki, Dobrepolje k Oplastu

V petek je bil na sporedu 7. krog 1. SFL, torek pa prinaša dve preloženi tekmi 4. kroga. V Kobarid k Oplastu prihaja Dobrepolje, vodilna pa se bosta pomerila na Vrhniki: Siliko gosti FK Dobovec.

Prvi dve tekmi 4. kroga sta pripadli KMN Bronxu Škofije in KMN Meteorplastu Šic bar.

1.SFL, 4. krog, 27.10.
KMN Bronx Škofije – The Nutrition Extrem 3:1 (0:1)
0:1 Debeljak (14.), 1:1 Stanišič (23.), 2:1 Stanič (36.), 3:1 Kamenčič (40.).

KMN Meteorplast Šic bar – KMN Sevnica 3:2 (1:1)
1:0 Homšek (7./AG), 1:1 Martič (20.), 2:1 Alen Ruis (32.), 3:1 Alen Ruis (38.), 3:2 Račić (38.)

21.11.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.30)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobrepolje (20.30)

Na Vrhniki

Na Vrhniki bomo videli ponovitev lanskoletnega finala 1. SFL in tudi ponovitev zadnjega futsal superpokala. Državni naslov je končal v Obsotelju, superpokal pa na Vrhniki. Ekipi sta danes vodilni na lestvici: Dobovec ima šest zmag v prav toliko tekmah (skupaj 18 točk), Siliko ima en poraz in tri točke manj.

Siliko je v petek slavil na gostovanju v Sevnici, kjer je bil s 4:0 boljši od domačinov. „Dobro smo, na tekmo z Dobovcem pa gremo brez treninga. Nič posebej se nismo pripravili na to, niti časa ni bilo. Dejansko se tako dobro poznamo, da skrivnosti med ekipama ni,“ začne napoved trener Vrhničanov Mile Simeunovič. „Dobovec je napredoval od naše zadnje medsebojne tekme v superpokalu. Iz tekme v tekmo so boljši, to se vidi s pogledom na lestvico. Je pa res, da malce boljše igrajo doma kot v gosteh, a tudi v gosteh zmagujejo. Menim, da so trenutno malce bolj suvereni kot mi, posledično tudi v boljši formi,“ ocenjuje Simeunovič.

„Mi nismo v vrhunski izdaji, kažemo pa na trenutke zanimive in dobre stvari. Ob vseh okoliščinah, s katerimi se srečujemo: reprezentančne akcije, tudi sam sem manjkal pa poškodb in vsega, ne smem biti nezadovoljen. Čeprav je morda tako slišati. Nič ne jamram, ne izgledamo slabo,“ sklene Simeunovič, ki povsem za konec nameni še poziv gledalcem: „Želim si, da bi se zbralo več gledalcev kot sicer, da nas podprejo. Imeli bodo kaj videti, saj bosta igrali v tem hipu najboljši ekipi v Sloveniji. Želimo si, da pokažemo še nekaj več in uspemo premagati Dobovec.“

To bo 22. tekma Dobovca in Silika v 1. SFL, 15 tekem je dobil Dobovec, eno Siliko, pet tekem se je končalo z remijem. Siliko na Vrhniki v 1. SFL še ni premagal Dobovca.

Tudi v Dobovcu se pripravljajo na derbi na Vrhniki.
„Ves ta čas smo se ukvarjali sami s sabo. Tekmovanje v ligi prvakov je pokazalo, kaj moramo popraviti in izboljšati. Opazen je napredek tako v igri v obrambi in napadu. Menim, da smo ta čas dobro izkoristili in da smo danes kvalitetnejša ekipa, kot smo bili pred mesecem dni. Sam sem zagovornik trdega dela, zato smo zadnje tedne trdo delali. So pa še rezerve,“ trener Dobovca Kujtim Morina sprva nekaj besed nameni svoji ekipi, potem pa se ozre proti Vrhniki in torkovi tekmi.

„Pred nami je derbi, v superpokalu so nas premagali. Verjamem, da smo se kaj naučili s te tekme. Čaka nas zahtevno gostovanje. Želim si, da še popravimo in izboljšamo igro v gosteh, doma dobro stojimo, v gosteh so še rezerve,“ dodaja Morina, ki verjame, da bo lahko računal tudi na prvega strelca lige Patrika Pasarička, ki je zaradi poškodbe izpustil petkovo tekmo v Dobrepolju.

V Posočju

V Kobaridu se bosta pomerila domači Oplast in Dobrepolje: Oplast je z osmimi točkami četrti, Dobrepolje s štirimi na osmem mestu. Ekipi sta v lanski sezoni odigrali pet tekem – tri so dobili gostje, eno Oplast, enkrat pa se je tekma končala z remijem. Dobrepolje je lani tako prek Oplasta prišlo na finalni turnir pokala Terme Olimia.

Oplast je minuli petek doma premagal FC Bronx. „Zadovoljni smo, ker smo tako odigrali v petek. Zdaj smo z mislimi pri Dobrepolju, dve njihovi tekmi sem si ogledal: tako tisto z Bronxi kot z Dobovcem. Vemo, da ne bo enostavno. Dobrepolje ima širok kader, ekipa pa je kompaktna, agresivna, zanimiva. Če izgubiš proti Dobovcu z 0:3, potem moraš nekaj pokazati. Bo pa končni izplen odvisen od dnevne forme. Z jasno željo, da bomo agresivni, brez neumnosti,“ dodaja Matej Kavčič, ki sedi na klopi Oplasta.

„Oplast je letos boljša ekipa. Okrepila sta jih Kristjan Čujec in Marko Mohorič. Oplast igra futsal, ki nam ustreza. Bo pa treba ustaviti navezo Čujca s preostankom ekipe, Kristjan deli žoge v globino ali na bok. To moramo minimalizirati. Ob Čujcu bi izpostavil še Davida Laha in Nejca Kovačiča,“ pove trener Dobrepolja Dani Kaljevič, ki v isti sapi opozori, da ima tudi Dobrepolje svojo računico. Dobrepolje je v petek doma z 0:3 klonil proti Dobovcu.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.05.2024 | 1. SFL
  Siliko vodi v finalu
  Siliko le še ena zmaga loči od premiernega naslova futsal prvaka Slovenije. V finalni seriji proti branilcu naslova Dobovcu so povedli z 2:1. Četrta tekma bo v torek, 28. maja na Vrhniki.
 • 23.05.2024 | 1. SFL
  Sezono bodo končali pred kamerami in polno dvorano
  Ekipi iz Sodražice in Kobarida sta na prvi tekmi v Sodražici remizirali, 2:2 je bilo. Druga tekma bo v petek, ob 19. uri, v Kobaridu, tudi v neposrednem prenosu na Futsal.si. Bron bo osvojila ekipa, ki bo v skupnem seštevku obeh tekem dosegla več golov.
 • 22.05.2024 | 1. SFL
  Zavedajo se, da so vse bližje Dobovcu
  „Pilimo detajle, pozorni smo le na to, ter na napake, ki smo jih naredili,“ pa javljanje iz tabora Silika začne trener Mile Simeunovič. Tudi on je v pričakovanju 3. tekme finala, ki bo jutri, v četrtek, ob 20. uri v Rogaški Slatini. Tudi s televizijskim prenosom na Šport TV-ju.
 • 22.05.2024 | 1. SFL
  Po prvi zmagi proti Siliku jim je odleglo
  Ekipi Silika in Dobovca sta odigrali dve vrhunski tekmi: prvo je v Rogaški Slatini dobil Siliko, drugo na Vrhniki pa Dobovec. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20. uri, tudi v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 20.05.2024 | 1. SFL
  Zaradi igre v polju optimistično v Rogaško Slatino
  V četrtek, 23.5., se v Rogaški Slatini nadaljuje finale 1. SFL. Tudi s prenosom na Šport Tv-ju. Po dveh krasnih finalnih tekmah je rezultat v zmagah poravnan: prvo tekmo je dobil Siliko, drugo Dobovec. Nihče od finalistov v tej seriji še ni zmagal doma.
 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.

DELI NA