29.09.2022 | 1. SFL
Derbi vodilnih v Ljutomeru

V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.

1.SFL, 4. krog, 30.9.
ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid (20.00)
KMN Sevnica – Siliko Vrhnika (20.00)
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobovec (20.30)
KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje (20.45)

Da vidijo, kam sodijo

Vodilni KMN Meteroplast Šic bar je pod taktirko novega trenerja nekdanjega hrvaškega reprezentanta Roberta Grdovića pri treh zmagah – uvodoma so porazili ŠD Mlinše (3:5), FK Dobrepolje (4:0) in KMN Sevnico (3:6), tri ekipe iz spodnjega dela prvenstvene lestvice, za nameček pa so Ljutomerčani s 15 doseženimi goli tudi najbolj učinkovita ekipa lige.

„Lepo je biti trenutno prvi na razpredelnici. Fantje so si s trdim delom in pristopom, tako na treningih, kot tudi na tekmah, to zaslužili. Ob tem je potrebno povedati, da smo imeli nekoliko lažji žreb na začetku prvenstva, kar smo s tremi zmagami tudi izkoristili. Zdaj pa prihajajo težji nasprotniki,“ uvodoma pove trener Grdović, ki mu pomaga Tomislav Novak. Grdović pohvali svojo ekipo za delo v minulih dneh. „Željni so učenja,“ poudarja hrvaški strateg, ki se veselil petkovega obračuna.

„Dokazali smo, da se lahko kosamo z vsakim. Dvoboj proti Dobovcu bo za nas t.i. proba, da vidimo ali smo ali nismo. Po treh zmagah si želimo nadaljevati s tem nizom ter pred polno dvorano navdušiti naše navijače,“ je optimističen pred petkovo tekmo domači kapetan Kristian Škerget, ki ima še naprej težave s poškodbo hrbta. O njegovem nastopu bo odločitev sprejela zdravniška služba tik pred tekmo.

„Kot ekipa so zelo močni, na teh prvih treh tekmah pa je mogoče še največ pokazal Čujec, ki lahko iz vsake pol priložnosti zadane,“ opozarja Škerget.

Po 3. zmago

„Delamo dobro, v petek pa smo pri vodilni ekipi prvenstva,“ pa svojo napoved tekme začne Kujtim Morina, trener Dobovca. „Meteorplast je dobra ekipa, ki premore velik potencial. Na drugi strani pa imamo svoje plane tudi mi. Zadovoljen sem, ker iz tedna v teden vidim napredek pri svoji ekipi. Verjamem v naše delo in pripravo. Prepričan sem, da bomo spet značajno odigrali tako tekmo,“ nadaljuje Morina, ki zasleduje cilje, ki si jih je zadal z zasedbo.

„Domačina poznamo, to so večinoma igralci, ki so člani reprezentance U21, imajo dober potencial,“ dodaja Morina, ki v detajle gostov ne gre, pozornost usmerja na svojo ekipo.

„Verjamem v trdo delo, verjamem v kvaliteto, ki jo premorejo. Prepričan sem, da lahko naredimo dobre stvari. Zavedam se tudi tega, da v zadnjih treh tednih nismo bili v idealnem stanju,“ priznava Morina, ki pa se zaveda, da njegova ekipa reagira, ko je to treba. Dobovec je v 1. krogu remiziral s Silikom (0:0), potem doma s 3:1 porazil Oplast, za konec pa še slavil na gostovanju v Dobrepolju (6:1). V treh tekmah je Dobovec prejel dva gola, nihče v 1. SFL jih v tem delu prvenstva ni dobil manj. Za razliko od Grdovića ima Morina, tudi on je bil hrvaški reprezentant, na voljo vse razpoložljive moči.

Kaj pravi statistika?

Meteorplast ŠIC bar in Dobovec sta se doslej pomerila dvakrat. Obakrat v minuli sezoni 2021/22 in obe tekmi so dobili igralci Dobovca. V Ljutomeru so slavili s 5 : 1, v Rogaški Slatini, kjer so Ljutomerčani že vodili s 3 :1, pa so zmagali s 4 : 3. Na petkovem dvoboju, na katerem se pričakuje veliko število ljubiteljev dvoranskega nogometa, bosta pravico delila mednarodna sodnika Admir Zahović in Aleš Močnik Perič.

Tekst: D.P., KMN Meteorplast Šic bar
Foto: KMN Meteorplast Šic bar

SORODNE NOVICE

 • 27.09.2023 | 1. SFL
  V prenovljeni dvorani ponovitev lanskoletnega boja za bron
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Slovesno bo na Škofijah, kjer bodo odigrali sploh prvo tekmo v prenovljeni Športni dvorani Burja. Domači KMN Bronx Škofije pa bo gostil KMN Meteorplast Šic bar.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Siliku še tretjič futsal superpokal
  Varovanci trenerja Mileta Simeunoviča so bili v Sodražici z rezultatom 3:1 boljši od Dobovca. Gole za zmago so dosegli Max Vesel, Marko Bjelčević in Žan Janež.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Ekipo sestavili, da bi osvajali naslove, ne le tekmovali
  Danes bo Sodražica gostila Dan slovenskega futsala, ob 19. uri pa se bo v tamkajšnji dvorani začela tekma Futsal Superpokala. Naslov brani FK Siliko, FK Dobovec pa želi po letu 2018 vnovič do tega naslova. Ekipa državnih prvakov prihaja v deželo suhe robe v precej spremenjeni postavi.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Nakazali so, dokazali še ne
  Vrhniški Siliko je zakoračil v novo sezono, ki bi ji radi že uvodoma dali pečat – s 3. naslovom v superpokalu. Kako bodo pri tem uspešni, bo jasno v soboto zvečer. V Sodražici se bo ob 19. uri začel 20. superpokal, na drugi strani pa FK Dobovec.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Dan slovenskega futsala v Sodražici
  V Sodražici, tam premorejo novega prvoligaša The Nutrition Extrem, bo v soboto, 23.9., potekal Dan slovenskega futsala, kjer bodo pripravljenost pred začetkom sezone preverili vsi akterji slovenskega futsala.
 • 21.09.2023 | 1. SFL
  Siliko in Dobovec v lov na 3. superpokal
  V jubilejnem 20. obračunu za eno od treh lovorik v moškem članskem futsalu se bosta pomerila Dobovec, aktualni državni in prvak pokala Terme Olimia, ter FK Siliko Vrhnika, finalist 1. SFL in tudi branilec naslova superpokala.
 • 18.09.2023 | 1. SFL
  Oplast z višjimi ambicijami v novo sezono
  „Zelo sem zadovoljen s prisotnostjo in zagnanostjo igralcev. Ponavadi mi vedno dobro začnemo, ritem pa nam porušijo prekinitve in premori,“ pove trener Matej Kavčič, ki je vesel, ker je v svoji sredi lahko pozdravil asa Kristjana Čujca. Legendarni slovenski reprezentant se je poslovil od Dobovca odločen, da še ni rekel zadnje. Vrnil se je v domače Posočje, kjer želi še nekaj dati.
 • 12.09.2023 | 1. SFL
  Okrepljeni v sezono, v soboto memorialni turnir
  „Uspelo nam je, da smo zadržali ekipo iz lanske sezone, dodali pa smo še dve imeni, dva povratnika Marka Račiča in Matevža Sodiča. Vesel smo, ker nam bo lahko več pomagal vratar Denis Govekar. Menim, da imamo vsaj na papirju boljšo ekipo kot lani,“ pravi Zakšek, ki se veseli sezone.
 • 10.09.2023 | 1. SFL
  Z novim kapetanom vnovič v domači dvorani
  S svojimi ambicijami in željami v sezono vstopa tudi KMN Bronx Škofije. Priprave je ekipa pod taktirko trenerja Damirja Pertiča začela 23. avgusta. Nastopili so že na turnirju v Puli, kjer so odigrali dve močni tekmi. 
 • 22.08.2023 | 1. SFL
  Kristjan Čujec iz Dobovca v Oplast
  Po šestih sezonah igranja v črno-belem dresu Dobovca je Kristjan Čujec sprejel težko odločitev in se odločil dres Dobovca zamenjati za dres Oplasta – to sta sinoči priobčila oba kluba.

DELI NA