03.11.2023 | 1. SFL
Derbi vodilnih, Sevnica lovi 1. zmago

Pred nami je 5. krog 1. SFL. Derbi vodilnih ekip bo v Rogaški Slatini, The Nutrition Extrem v Ribnici gosti superpokalnega prvaka Siliko, v Dobrepolje prihaja KMN Bronx Škofije, ki pod taktirko Damirja Pertriča v Dobrepolju še ni slavil zmage, Sevničani v lovu na 1. letošnjo zmago gostijo Oplast.

1. SFL, 5. krog, 3.11.
FK Dobovec – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (20.30)
The Nutrition Extrem – Siliko Vrhnika (21.00)

Hrvaška trenerja

Derbi vodilnih ekip lige bo to pot v Rogaški Slatini. Prvourščeni Dogovec pričakuje KMN Meteorplast Šic Bar, ki je na 2. mestu, tudi s tekmo več kot tretji FK Siliko. Dobovec je minuli teden opravil z nastopom v Evropi, kjer se je še sedmič v svojih zgodovini uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi. Trener Kujtim Morina je bil uspeha vesel, a je v isti sapi poudaril, da ima na novo sestavljeno ekipo, ki rabi čas. Hkrati pa Morina vnovič, to vedno stori po koncu evropskih tekem, opozarja na pomen domače lige in prvenstva 1. SFL, saj se ravno tu dobi vozovnico za Evropo. Tokratna tekma proti KMN Meteorplastu bo posebna tudi za trojec igralcev, ki je še v lanski sezoni igral v Ljutomeru: to so Denis Kneževič, Thomas Pihler in Miha Prijol.

Gostje ne prihajajo v popolni postavi, manjkal bo Vid Kos. S priprav mladinske reprezentance se je vrnil Lovro Trdin. „Pred nami je tekma s prvaki. Računamo tudi na to, da je Dobovec po treh tekmah v ligi prvakov tudi malce utrujen,“ pove trener Ljutomerčanov Robert Grdović, ki ima podobne izzive kot njegov stanovski kolega na drugi strani trener Kujtim Morina.

„Jedro ekipe smo ohranili, sicer pa smo nova ekipa, ki rabi čas, da se uigra in pripravi. A to v petek ne bi smela biti težava: tekma s prvakom je zadosten motiv za vse. Dobovec je favorit, na nas pa je, da izkoristimo svoje prilike. Že točka bi bila za nas velik uspeh,“ pove Grdović.

V pričakovanju Oplasta

Sevničani so pri eni točki, Oplast jih ima štiri, a tekmo manj. Kako bo po petkovi tekmi, bo jasno okoli 22. ure. „Sinoči smo opravili še taktični trening. Z igro in delom igralcev sem zadovoljen. Sedaj pa je napočil čas, da začnemo zbirati točke,“ pa pred tekmo KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid pove trener Sevničanov Matej Zakšek.

„Želel bi, da popravimo realizacijo in tako nadgradimo dobro delo s treninga. Pravega rezultata še ni, verjamem, da pride že danes,“ pove Zakšek, ki pohvali konkurenco iz Posočja, ki se je še okrepila.

Pozorni na Totoškoviča

The Nutrition Extrem v Ribnici pričakuje Siliko. „Vrhničani so ekipa, ki jo sam še malce bolj poznam. Poznamo njihove dobre plati, vemo, da dobro, so hitri in dobri v igri „ena na ena“, imajo tudi dobro igro z golmanom,“ domači trener Nik Jelič opiše nevarnosti, ki pretijo ekipi Sodražice na domači tekmi proti Siliku.

„Pristop bo moral biti pravi, kljubovati jim moramo s tekom in borbenostjo, skušali bomo izkoristiti igro v globino, kjer so naši sidraši. Da pridejo do strela ali pa prekinitve, iz katere smo lahko nevarni,“ nadaljuje Jelič, ki se nadeja dobrega obiska na tribunah v Ribnici.

Tekme v Ribnici se veseli tudi Mile Simeunovič, trener Silika. Vrhničani so se temeljito pripravili na domači The Nutrition Extrem, ki se je očitno odločil, da tekmi s Silikom in Dobovcem odigra v ribniški športni dvorani, ki sprejme več gledalcev kot tista v Sodražici.

„Domačin je prijetno presenečenje tega dela prvenstva. Sam sem že pred začetkom tekmovanja v 1. SFL vedel, da bodo neugodni. To so že pokazali in še vedno. Ton igri daje reprezentant Denis Totošković, ki premore željo, voljo, izkušnje in kvaliteto. On je tisti, ki celo ekipo potegne za sabo. Ekipa je bila že prej borbena, zdaj je s Totijem še bolj. Če jih bomo želeli premagati, se bomo morali kar potruditi,“ pove Mile Simeunovič, ki potrdi, da ima na voljo praktično celotno postavo. Dobro pa okreva tudi Jure Suban. Reprezentant naj bi čez mesec dni že zaigral.

Derbi sredine

V Dobrepolje prihaja KMN Bronx Škofije. Ekipi sta soseda na lestvici: Primorci so v štirih tekmah zbrali štiri točke, Dobrepoljci v treh tri.

„Ena lastovka ne prinese pomladi,“ je pred potjo v Dobrepolje pojasnil Damir Pertič, trener KMN Bronx Škofije. Pred tednom dni so škofjoti prišli do 1. zmage v sezoni, a na lovoriki niso zaspali, temveč so tudi praznike izkoristili za trening.

„Želel sem, da tudi v teh prazničnih dneh zadržimo intenziteto treninga. Menim, da nam je to uspelo. Le skozi dober trening postajamo boljši. V Dobrepolju nas čaka zahtevne boj,“ je jasen Pertič, ki z ekipo še ni zmagal v Dobrepolju, za nameček pa škofjote boli tudi zadnji medsebojni poraz v polfinalu pokala Terme Olimia.

„Lahko rečem, da smo bili na prvi in zdaj zadnji sezoni prava ekipa, na tekmah proti Dobovcu in Siliku tega ni bilo. Popravili smo psihološko pripravo na tekmo, pa tudi zmage smo si na zadnji tekmi bolj želeli. To je zdaj letvica, pod katero ne smemo iti. Kot kolektiv smo imeli še premalo treningov, uspešni smo lahko le kot ekipa, pristop mora biti pravi, prav tako želja. Vse pa se začne pri treningu. Če na treningu tega ni, potem tudi ni rezultatov na tekmi,“ o svoji filozofiji Pertič, ki se nadeja, da mu igralci sledijo. „Dobrepolje je kot lani tudi letos nevarna ekipa, ki jo krasi dobra tranzicija in moštveni duh, delujejo kot družina,“ Pertič za konec nekaj besed nameni še tekmecu, proti kateremu se v ekipo Bronxa vrača tudi Srđan Lolić.

Dobrepoljci so minuli petek ostali brez tekme v Kobaridu, vreme je naredilo svoje. „Trenirali smo in skušali z dobrim delom nadoknaditi za izpad,“ pove trener Dani Kaljevič, ki je pripravil ekipo na današnjo tekmo.

„Bronx dobro poznamo. Nevarni so iz prekinitev, v primerjavi z lani pa so po odhodu Benjamina Tušarja in Nika Zajca bolj kompaktni in delujejo bolj kot ekipa. Veliko igrajo na sidraša. Vse pa bo odvisno od naše igre v obrambi,“ rezimira Kaljevič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.05.2024 | 1. SFL
  Zaradi igre v polju optimistično v Rogaško Slatino
  V četrtek, 23.5., se v Rogaški Slatini nadaljuje finale 1. SFL. Tudi s prenosom na Šport Tv-ju. Po dveh krasnih finalnih tekmah je rezultat v zmagah poravnan: prvo tekmo je dobil Siliko, drugo Dobovec. Nihče od finalistov v tej seriji še ni zmagal doma.
 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.

DELI NA