03.11.2023 | 1. SFL
Derbi vodilnih, Sevnica lovi 1. zmago

Pred nami je 5. krog 1. SFL. Derbi vodilnih ekip bo v Rogaški Slatini, The Nutrition Extrem v Ribnici gosti superpokalnega prvaka Siliko, v Dobrepolje prihaja KMN Bronx Škofije, ki pod taktirko Damirja Pertriča v Dobrepolju še ni slavil zmage, Sevničani v lovu na 1. letošnjo zmago gostijo Oplast.

1. SFL, 5. krog, 3.11.
FK Dobovec – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (20.30)
The Nutrition Extrem – Siliko Vrhnika (21.00)

Hrvaška trenerja

Derbi vodilnih ekip lige bo to pot v Rogaški Slatini. Prvourščeni Dogovec pričakuje KMN Meteorplast Šic Bar, ki je na 2. mestu, tudi s tekmo več kot tretji FK Siliko. Dobovec je minuli teden opravil z nastopom v Evropi, kjer se je še sedmič v svojih zgodovini uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi. Trener Kujtim Morina je bil uspeha vesel, a je v isti sapi poudaril, da ima na novo sestavljeno ekipo, ki rabi čas. Hkrati pa Morina vnovič, to vedno stori po koncu evropskih tekem, opozarja na pomen domače lige in prvenstva 1. SFL, saj se ravno tu dobi vozovnico za Evropo. Tokratna tekma proti KMN Meteorplastu bo posebna tudi za trojec igralcev, ki je še v lanski sezoni igral v Ljutomeru: to so Denis Kneževič, Thomas Pihler in Miha Prijol.

Gostje ne prihajajo v popolni postavi, manjkal bo Vid Kos. S priprav mladinske reprezentance se je vrnil Lovro Trdin. „Pred nami je tekma s prvaki. Računamo tudi na to, da je Dobovec po treh tekmah v ligi prvakov tudi malce utrujen,“ pove trener Ljutomerčanov Robert Grdović, ki ima podobne izzive kot njegov stanovski kolega na drugi strani trener Kujtim Morina.

„Jedro ekipe smo ohranili, sicer pa smo nova ekipa, ki rabi čas, da se uigra in pripravi. A to v petek ne bi smela biti težava: tekma s prvakom je zadosten motiv za vse. Dobovec je favorit, na nas pa je, da izkoristimo svoje prilike. Že točka bi bila za nas velik uspeh,“ pove Grdović.

V pričakovanju Oplasta

Sevničani so pri eni točki, Oplast jih ima štiri, a tekmo manj. Kako bo po petkovi tekmi, bo jasno okoli 22. ure. „Sinoči smo opravili še taktični trening. Z igro in delom igralcev sem zadovoljen. Sedaj pa je napočil čas, da začnemo zbirati točke,“ pa pred tekmo KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid pove trener Sevničanov Matej Zakšek.

„Želel bi, da popravimo realizacijo in tako nadgradimo dobro delo s treninga. Pravega rezultata še ni, verjamem, da pride že danes,“ pove Zakšek, ki pohvali konkurenco iz Posočja, ki se je še okrepila.

Pozorni na Totoškoviča

The Nutrition Extrem v Ribnici pričakuje Siliko. „Vrhničani so ekipa, ki jo sam še malce bolj poznam. Poznamo njihove dobre plati, vemo, da dobro, so hitri in dobri v igri „ena na ena“, imajo tudi dobro igro z golmanom,“ domači trener Nik Jelič opiše nevarnosti, ki pretijo ekipi Sodražice na domači tekmi proti Siliku.

„Pristop bo moral biti pravi, kljubovati jim moramo s tekom in borbenostjo, skušali bomo izkoristiti igro v globino, kjer so naši sidraši. Da pridejo do strela ali pa prekinitve, iz katere smo lahko nevarni,“ nadaljuje Jelič, ki se nadeja dobrega obiska na tribunah v Ribnici.

Tekme v Ribnici se veseli tudi Mile Simeunovič, trener Silika. Vrhničani so se temeljito pripravili na domači The Nutrition Extrem, ki se je očitno odločil, da tekmi s Silikom in Dobovcem odigra v ribniški športni dvorani, ki sprejme več gledalcev kot tista v Sodražici.

„Domačin je prijetno presenečenje tega dela prvenstva. Sam sem že pred začetkom tekmovanja v 1. SFL vedel, da bodo neugodni. To so že pokazali in še vedno. Ton igri daje reprezentant Denis Totošković, ki premore željo, voljo, izkušnje in kvaliteto. On je tisti, ki celo ekipo potegne za sabo. Ekipa je bila že prej borbena, zdaj je s Totijem še bolj. Če jih bomo želeli premagati, se bomo morali kar potruditi,“ pove Mile Simeunovič, ki potrdi, da ima na voljo praktično celotno postavo. Dobro pa okreva tudi Jure Suban. Reprezentant naj bi čez mesec dni že zaigral.

Derbi sredine

V Dobrepolje prihaja KMN Bronx Škofije. Ekipi sta soseda na lestvici: Primorci so v štirih tekmah zbrali štiri točke, Dobrepoljci v treh tri.

„Ena lastovka ne prinese pomladi,“ je pred potjo v Dobrepolje pojasnil Damir Pertič, trener KMN Bronx Škofije. Pred tednom dni so škofjoti prišli do 1. zmage v sezoni, a na lovoriki niso zaspali, temveč so tudi praznike izkoristili za trening.

„Želel sem, da tudi v teh prazničnih dneh zadržimo intenziteto treninga. Menim, da nam je to uspelo. Le skozi dober trening postajamo boljši. V Dobrepolju nas čaka zahtevne boj,“ je jasen Pertič, ki z ekipo še ni zmagal v Dobrepolju, za nameček pa škofjote boli tudi zadnji medsebojni poraz v polfinalu pokala Terme Olimia.

„Lahko rečem, da smo bili na prvi in zdaj zadnji sezoni prava ekipa, na tekmah proti Dobovcu in Siliku tega ni bilo. Popravili smo psihološko pripravo na tekmo, pa tudi zmage smo si na zadnji tekmi bolj želeli. To je zdaj letvica, pod katero ne smemo iti. Kot kolektiv smo imeli še premalo treningov, uspešni smo lahko le kot ekipa, pristop mora biti pravi, prav tako želja. Vse pa se začne pri treningu. Če na treningu tega ni, potem tudi ni rezultatov na tekmi,“ o svoji filozofiji Pertič, ki se nadeja, da mu igralci sledijo. „Dobrepolje je kot lani tudi letos nevarna ekipa, ki jo krasi dobra tranzicija in moštveni duh, delujejo kot družina,“ Pertič za konec nekaj besed nameni še tekmecu, proti kateremu se v ekipo Bronxa vrača tudi Srđan Lolić.

Dobrepoljci so minuli petek ostali brez tekme v Kobaridu, vreme je naredilo svoje. „Trenirali smo in skušali z dobrim delom nadoknaditi za izpad,“ pove trener Dani Kaljevič, ki je pripravil ekipo na današnjo tekmo.

„Bronx dobro poznamo. Nevarni so iz prekinitev, v primerjavi z lani pa so po odhodu Benjamina Tušarja in Nika Zajca bolj kompaktni in delujejo bolj kot ekipa. Veliko igrajo na sidraša. Vse pa bo odvisno od naše igre v obrambi,“ rezimira Kaljevič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA