03.11.2023 | 1. SFL
Derbi vodilnih, Sevnica lovi 1. zmago

Pred nami je 5. krog 1. SFL. Derbi vodilnih ekip bo v Rogaški Slatini, The Nutrition Extrem v Ribnici gosti superpokalnega prvaka Siliko, v Dobrepolje prihaja KMN Bronx Škofije, ki pod taktirko Damirja Pertriča v Dobrepolju še ni slavil zmage, Sevničani v lovu na 1. letošnjo zmago gostijo Oplast.

1. SFL, 5. krog, 3.11.
FK Dobovec – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (20.30)
The Nutrition Extrem – Siliko Vrhnika (21.00)

Hrvaška trenerja

Derbi vodilnih ekip lige bo to pot v Rogaški Slatini. Prvourščeni Dogovec pričakuje KMN Meteorplast Šic Bar, ki je na 2. mestu, tudi s tekmo več kot tretji FK Siliko. Dobovec je minuli teden opravil z nastopom v Evropi, kjer se je še sedmič v svojih zgodovini uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi. Trener Kujtim Morina je bil uspeha vesel, a je v isti sapi poudaril, da ima na novo sestavljeno ekipo, ki rabi čas. Hkrati pa Morina vnovič, to vedno stori po koncu evropskih tekem, opozarja na pomen domače lige in prvenstva 1. SFL, saj se ravno tu dobi vozovnico za Evropo. Tokratna tekma proti KMN Meteorplastu bo posebna tudi za trojec igralcev, ki je še v lanski sezoni igral v Ljutomeru: to so Denis Kneževič, Thomas Pihler in Miha Prijol.

Gostje ne prihajajo v popolni postavi, manjkal bo Vid Kos. S priprav mladinske reprezentance se je vrnil Lovro Trdin. „Pred nami je tekma s prvaki. Računamo tudi na to, da je Dobovec po treh tekmah v ligi prvakov tudi malce utrujen,“ pove trener Ljutomerčanov Robert Grdović, ki ima podobne izzive kot njegov stanovski kolega na drugi strani trener Kujtim Morina.

„Jedro ekipe smo ohranili, sicer pa smo nova ekipa, ki rabi čas, da se uigra in pripravi. A to v petek ne bi smela biti težava: tekma s prvakom je zadosten motiv za vse. Dobovec je favorit, na nas pa je, da izkoristimo svoje prilike. Že točka bi bila za nas velik uspeh,“ pove Grdović.

V pričakovanju Oplasta

Sevničani so pri eni točki, Oplast jih ima štiri, a tekmo manj. Kako bo po petkovi tekmi, bo jasno okoli 22. ure. „Sinoči smo opravili še taktični trening. Z igro in delom igralcev sem zadovoljen. Sedaj pa je napočil čas, da začnemo zbirati točke,“ pa pred tekmo KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid pove trener Sevničanov Matej Zakšek.

„Želel bi, da popravimo realizacijo in tako nadgradimo dobro delo s treninga. Pravega rezultata še ni, verjamem, da pride že danes,“ pove Zakšek, ki pohvali konkurenco iz Posočja, ki se je še okrepila.

Pozorni na Totoškoviča

The Nutrition Extrem v Ribnici pričakuje Siliko. „Vrhničani so ekipa, ki jo sam še malce bolj poznam. Poznamo njihove dobre plati, vemo, da dobro, so hitri in dobri v igri „ena na ena“, imajo tudi dobro igro z golmanom,“ domači trener Nik Jelič opiše nevarnosti, ki pretijo ekipi Sodražice na domači tekmi proti Siliku.

„Pristop bo moral biti pravi, kljubovati jim moramo s tekom in borbenostjo, skušali bomo izkoristiti igro v globino, kjer so naši sidraši. Da pridejo do strela ali pa prekinitve, iz katere smo lahko nevarni,“ nadaljuje Jelič, ki se nadeja dobrega obiska na tribunah v Ribnici.

Tekme v Ribnici se veseli tudi Mile Simeunovič, trener Silika. Vrhničani so se temeljito pripravili na domači The Nutrition Extrem, ki se je očitno odločil, da tekmi s Silikom in Dobovcem odigra v ribniški športni dvorani, ki sprejme več gledalcev kot tista v Sodražici.

„Domačin je prijetno presenečenje tega dela prvenstva. Sam sem že pred začetkom tekmovanja v 1. SFL vedel, da bodo neugodni. To so že pokazali in še vedno. Ton igri daje reprezentant Denis Totošković, ki premore željo, voljo, izkušnje in kvaliteto. On je tisti, ki celo ekipo potegne za sabo. Ekipa je bila že prej borbena, zdaj je s Totijem še bolj. Če jih bomo želeli premagati, se bomo morali kar potruditi,“ pove Mile Simeunovič, ki potrdi, da ima na voljo praktično celotno postavo. Dobro pa okreva tudi Jure Suban. Reprezentant naj bi čez mesec dni že zaigral.

Derbi sredine

V Dobrepolje prihaja KMN Bronx Škofije. Ekipi sta soseda na lestvici: Primorci so v štirih tekmah zbrali štiri točke, Dobrepoljci v treh tri.

„Ena lastovka ne prinese pomladi,“ je pred potjo v Dobrepolje pojasnil Damir Pertič, trener KMN Bronx Škofije. Pred tednom dni so škofjoti prišli do 1. zmage v sezoni, a na lovoriki niso zaspali, temveč so tudi praznike izkoristili za trening.

„Želel sem, da tudi v teh prazničnih dneh zadržimo intenziteto treninga. Menim, da nam je to uspelo. Le skozi dober trening postajamo boljši. V Dobrepolju nas čaka zahtevne boj,“ je jasen Pertič, ki z ekipo še ni zmagal v Dobrepolju, za nameček pa škofjote boli tudi zadnji medsebojni poraz v polfinalu pokala Terme Olimia.

„Lahko rečem, da smo bili na prvi in zdaj zadnji sezoni prava ekipa, na tekmah proti Dobovcu in Siliku tega ni bilo. Popravili smo psihološko pripravo na tekmo, pa tudi zmage smo si na zadnji tekmi bolj želeli. To je zdaj letvica, pod katero ne smemo iti. Kot kolektiv smo imeli še premalo treningov, uspešni smo lahko le kot ekipa, pristop mora biti pravi, prav tako želja. Vse pa se začne pri treningu. Če na treningu tega ni, potem tudi ni rezultatov na tekmi,“ o svoji filozofiji Pertič, ki se nadeja, da mu igralci sledijo. „Dobrepolje je kot lani tudi letos nevarna ekipa, ki jo krasi dobra tranzicija in moštveni duh, delujejo kot družina,“ Pertič za konec nekaj besed nameni še tekmecu, proti kateremu se v ekipo Bronxa vrača tudi Srđan Lolić.

Dobrepoljci so minuli petek ostali brez tekme v Kobaridu, vreme je naredilo svoje. „Trenirali smo in skušali z dobrim delom nadoknaditi za izpad,“ pove trener Dani Kaljevič, ki je pripravil ekipo na današnjo tekmo.

„Bronx dobro poznamo. Nevarni so iz prekinitev, v primerjavi z lani pa so po odhodu Benjamina Tušarja in Nika Zajca bolj kompaktni in delujejo bolj kot ekipa. Veliko igrajo na sidraša. Vse pa bo odvisno od naše igre v obrambi,“ rezimira Kaljevič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.07.2024 | 1. SFL
  Oplast z novim trenerjem
  KMN Oplast Kobarid je v minuli sezoni navdušil v 1. SFL, tudi s tretjim mestom ob koncu sezone. V nadaljevanju pa bo klub iz Posočja doživel nekaj sprememb.
 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.

DELI NA