23.02.2024 | 1. SFL
Derbi v Sodražici

Pred nami so še štirje krogi rednega dela 1. SFL, v petek, 23.2., je na sporedu 18. krog. Vodilni Siliko gostuje pri Oplastu v Kobaridu, Dobovec odhaja v Sevnico, KMN Meteorplast ŠIC Bar doma gosti FK Dobrepolje. Derbi spodnjega lestvice bo v Sodražici, kjer bo 6. THE Nutrion Extrem gostil 7. ekipo lige, KMN Bronx Škofije.

1.SFL, 18. krog, 23.2.
KMN Sevnica – FK Dobovec (20.00)
KMN Oplast Kobarid – Siliko Vrhnika (20.00)
THE Nutrition Extrem – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobrepolje (20.30)

Lestvica strelcev:
Patrik Pasariček (FK Dobovec) 23
Ante Matan (KMN Meteorplast Šic bar) 15
Nikola Jandrić (Siliko Vrhnika) 15
Uroš Đurić (Siliko Vrhnika) 15
Adrijan Trstenjak (KMN Meteorplast Šic bar) 15

Ob Savi so se že opekli

V Sevnici gostuje Dobovec, to bo tekma 4. in 2. ekipe lige. Favoriti so gostje, razlogov več, tudi daljša in kakovostnejša klop. Dobovcu v prid govori tudi statistika medsebojnih odigranih tekem: od zadnjih 32 jih je Dobovec dobil kar 26, zadnja zmaga Sevnice pa datira v lanski januar, ko so doma šokirali Dobovec in slavili s 4:2. Trener Dobovca te tekme ni pozabil. Že prej je vedno opozarjal na Sevničane, od takrat še vsakič bolj.

„Cel teden smo izkoristili za dober trening, za kar bi pohvalil ekipo. Prvi polčas proti Oplastu je bil dober, zadovoljen sem bil. Zdaj so misli pri Sevnici, ki je vedno neugoden domačin. Tekme v Sevnici niso nikoli lahke, tako smo se tudi pripravili,“ pove trener Kujtim Morina, ki uspešno vodi Dobovec. „Sevnica ima tako izkušene igralce, ki znajo izkoristiti vsako premalo resen pristop v tekmo,“ še poudari Morina.

„Vemo, da nas čaka zahtevna tekma glede na situacijo, v kateri smo. Trpeli bomo. Tako bo tudi prihodnji teden proti Siliku. Ne predajamo se, smo pa realni,“ trener Sevnice Matej Zakšek poudari, ko govori o kar seriji tekem z vodilnimi tremi ekipami lige. V prejšnjem krogu so s 5:0 klonili proti KMN Meteorplastu Šic Bar.

„Vemo, da ima Dobove dobro ekipo, še posebej s prihodom novincev. Krasi jih agresija. Tudi na gostovanju v Sevnici bodo želeli pokazati, da so najboljši v državi. Nekaj stvari smo pripravili. Je pa že zdaj jasno, da bodo v petek igrali tisti, ki so dosedaj manj,“ še dodaja Zakšek, ki bo moral brez kaznovanega in izkušenega sidraša Uroša Martiča.

Vodilni v Posočje

V Kobaridu bo Oplast pričakal Siliko, vodilna ekipa tekmovanje prihaja k petemu v ligi. Je pa Opalst edini, ki je v dosedanjem poteku sezone porazil Siliko, 2:4 je bilo na Vrhniki v 1. krogu. V domačem taboru, ekipo vodi trener Jaka Sovdat, ob njem je Primož Zorč, si prizadevajo, da pustijo dober vtis. V zadnjih dveh tednih si želijo popraviti fizično pripravljenost za ciljno ravnino ligaške sezone.

„Pred nami je še ena težka tekma, kjer bomo poizkusili iztržiti pozitiven rezultat,“ ambiciozno napove trener Sovdat, ki je preučil tekmeca. „Pripravili smo se na njihovo igro z golmanom, bomo pa tudi sami poizkusili odigrati nekaj minut z golmanom. Dokler ne bomo fizično 100-odstotno pripravljeni,“ je jasen Sovdat.

Vrhničani so po porazu v 1. krogu nanizali 15 zmag in remi, poraza nobenega. Da bi ohranili „enico“ pred končnico, potrebujejo zmago. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča je kljub težavam in poškodbam pripravljena, da zadano nalogo izpolni.

Brez bele zastave

V drugi zaporedni domači tekmi, vstop na tekmo je prost, bo KMN Meteorplast Šic Bar gostil zadnjeuvrščene Dobrepolje, ki se krčevito bori za obstanek.

„Kot na vsako tekmo, se bomo tudi na to dobro pripravili. Gremo po vse tri točke,“ je optimističen Aljaž Ruis, ki je proti Sevnici dosegel dva zadetka in se počasi vrača v staro formo. Tokrat se mu bo na igrišču pridružil tudi mlajši brat Alen, ki je okreval po poškodbi in je v tem tednu, po več kot mesecu dni premora, pričel s trenažnim procesom. Trener domače ekipe Robert Grdović bo tako proti Dobrepolju pogrešal Tilna Rajterja in Tjaža Lovrenčiča, ki še nista pripravljena na največje napore.

Meteorplast ŠIC bar in Dobrepolje sta se doslej v članski konkurenci pomerila devetkrat. Osem dvobojev je pripadlo Ljutomerčanom, enkrat pa sta se ekipi razšli z neodločenim rezultatom. V tej sezoni je prleško moštvo dobilo oba dosedanja obračuna. Na domačem parketu z 9:1, v gosteh pa s 5:2.

Dobrepolje odhaja na gostovanje po težkem domačem porazu proti KMN Bronx Škofije. „Kljub temu porazu ni predaje. Še vedno obstaja računica, bomo pa do konca rednega dela potrebovali vsaj tri izjemne tekme. Tudi v Ljutomer gremo brez bele zastave,“ napove trener Dobrepolja Dani Kaljevič.

„Vemo, kaj nas čaka v Ljutomeru. Domačini premorejo zelo dobro igro v napadu, popravili so tudi svojo obrambo. Odkar igramo v 1. SFL, jih še nismo premagali. So ekipa, ki nam najmanj ustreza. V petek bodo igrali tudi tisti, ki so dosedaj manj oz. mladi, ki so naša prihodnost. Prav je, da naš pomladek dobi priložnost. Želel bi si samo, da v petek v Ljutomeru odigramo „na glavo“ in brez neumnih napak,“ zaključi Kaljevič.

Pomembno za oboje

Zanimiva za vse, ki spremljamo 1. SFL, zelo pomembna za obe vpleteni ekipi, pa bo tekma v Sodražici. Domači THE Nutrition Extrem gosti KMN Bronx Škofije. Ekipi imata po 13 točk, vsaka od ekip je v tej sezoni dobila domačo tekmo – v 4. krogu je bilo 3:1 za KMN Bronx na Škofijah, 6:3 pa za THE Nutrition Extrem v Sodražici na tekmi 11. kola.

„Vemo, da je to ena najpomembnejših tekem sezone. Vesel pa sem, ker se v ekipo vrača Timi Debeljak. Pripravili smo se, analizirali goste, rad pa bi videl, da popravimo napake,“ začne napoved trener Nik Jelič, ki vodi domačo vrsto.

„Videl sem, da je KMN Bronx drugačen, ali igra v gosteh ali doma. Na srečo imamo v tej tekmi mi prednost domačega terena. Kljub temu pa nas čaka ostra in trda tekma, KMN Bronx je močan v duelih, nevaren pa iz protinapadov,“ Jelič posveti nekaj besed Primorcem, po tem pa pove tisto, kar pričakuje od svoje ekipe:
„Predvsem ne smemo izgubljati žog v nevarnih conah. Iz take izgubljene žogo sledi protinapad, iz katerih so gostje nevarni.“

Nik Jelič in ekipa so veseli, ker bo športna dvorana v Sodražici spet polna in da bodo imeli vnovič močno podporo s tribun.

Z navijači in pravo podporo pa prihajajo na gostovanje tudi škofjoti, ki so v prejšnjem krogu premagali Dobrepoljem, zdaj bi ta niz radi podaljšali.
„Spet nas čaka izredno pomembno gostovanje. Škoda pa je, ker nam trikrožni sistem ne dovoli vsaj eno tekmo igrati pred domačimi gledalci, kar predstavlja ne majhno prednost za nasprotnika. Kljub temu bomo tudi jutri lahko računali na podporo s tribun. THE Nutrition Extrem je zelo poletna ekipa, ki te lahko hitro kaznuje, če nimas pravega pristopa v tekmo. Letos se nam je to že zgodilo, zato si tega ne smemo več dovoliti,“ odločno sklene Nebojša Vajič, trener KMN Bronx Škofije. Trener Vajič bo zaradi kazni to pot tekmo spremljal s tribune.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.04.2024 | 1. SFL
  Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
  „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
 • 16.04.2024 | 1. SFL
  Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
  Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
 • 08.04.2024 | 1. SFL
  Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
  „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
  Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
  Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
  Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
  Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
 • 29.03.2024 | 1. SFL
  Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
  KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
 • 28.03.2024 | 1. SFL
  V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
  Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
 • 22.03.2024 | 1. SFL
  Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
  S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.

DELI NA