23.11.2023 | 1. SFL
Derbi kroga pred kamerami in v spletnem prenosu

S tekmami 8. kroga se pričenja druga tretjina rednega dela v 1. slovenski futsal ligi. Tekma meseca, prenos na futsal.si, bo v Dobrepolju, kjer domačin v derbiju čaka The Nutrition Extrem. Derbi vrha bo v Kobaridu, saj k Oplastu prihaja Siliko. FK Dobovec bo generalko za ligo prvakov opravil v Sevnici, KMN Meteorplast Šic bar pa doma gosti KMN Bronx Škofije.

1.SFL, 8. krog, 24.11.
KMN Oplast Kobarid – Siliko Vrhnika (20.00)
KMN Sevnica – FK Dobovec (20.00)
FK Dobrepolje – The Nutrition Extrem (20.30)
KMN Meteorplast Šic bar – KMN Bronx Škofije (20.30)

Osma in šesta ekipa lige

V Dobrepolju se obeta pravi futsal praznik. Skorajda sosedje, iz Dobrepolja in Sodražice, se bodo pomerili za prvoligaške točke. Prva tekma, v 1. krogu, je pripadla Sodražanom, Dobrepoljci so motivirani, da se jim za to v petek oddolžijo. Domačini tekmo čakajo s štirimi točkami na 8. mestu, gostje imajo dve točki več in so na 6. poziciji.

Kmetič in Čop

Dobrepolje je ekipa, ki je v letošnji sezoni prejela največ golov: 37, gostje so morali po žogo v svojo mrežo šestkrat manj. Obe ekipi sta zabili po 21 golov. V domači vrsti s sedmimi goli prednjači Anej Kmetič, sledijo mu Elvir Dubinović (5), Tomaž Pustotnik (4) ter Kevin Strnad, Sifet Liđan, Alen Blatnik in Gal Škulj po enega. V dresu The Nutrition Extrema je v tej sezoni gole v 1. SFL zabilo osem igralcev: Luka Čop (5), Andraž Gregorič, Denis Totošković in Drejc Kljun po tri, Andraž Žlindra in Timotej Debeljak ter Jure Vetrih po dva, enega je dodal Anže Žlindra. Obe ekipi sta v dosedanjem delu sezone v zadnjih desetih minutah tekem v 1. SFL dosegli po šest golov.

V 39. minuti na 1. tekmi

Takole je bilo v 1. krogu, tekma je bila v Sodražici, v petek, 13.10. Pravi lokalni derbi je bil na sporedu pred polno dvorano (kar 370 gledalcev) v Sodražici, kjer so se v razburljivi končnici zmage veselili domačini. Pa so boljše začeli gostje, ki so vodili 0:1, 0:2 in 2:3. Vse tri gole za vodstvo Dobrepolja je dosegel novinec Elvir Dubinović. Na drugi strani je takisto novinec reprezentant Denis Totošković zabil za 1:2 in 2:2. Andraž Gregorič je v 27. minuti poravnal na 3:3, Drejc Kljun pa je v 31. minuti poskrbel za domače vodstvo (4:3). Kevin Strnad je v 33. minuti izenačil, za zmago novinca v 1. SFL pa je v 39. minuti poskrbel reprezentant Luka Čop.

Kar je bilo, je bilo, šteje petkova tekma.

Proti vsem v enakem ritmu

„Pripravljeni smo, čeprav je bil teden naporen,“ začne Dani Kaljevič, trener Dobrepolja, ki je v torek preloženi tekmi 4. kroga po odličnem uvodu (0:3) klonil proti Oplastu.

„V ekipo se vrača Kevin Strnad. Vemo, kdo nas čaka v petek. Na prvi medsebojni tekmi v 1. SFL so nas premagali v zelo izenačeni tekmi. To bo pravi derbi, ne glede na to, kje je kdo na lestvici. Lahko rečem, da imamo več prvoligaških izkušenj, gostom se bo poznala odsotnost najboljšega igralca Denisa Totoškovića. To so tekme, kjer odločajo nianse,“ po četrtkovem večernem treningu razmišlja trener Kaljevič.

„Želel bi, da na tekmo prinesemo igro, ki jo pokažemo proti na papirju in na lestvici višje rangiranim ekipam. Predvsem pa se moramo ukvarjati sami s sabo. Ne igramo slabo, nas pa potem tepejo črne minute,“ se trener Kaljevič nadeja,da bodo pred polno dvorano pravi.

Protinapad Dobrepolja

The Nutrition Extrem se je pripravil na gostovanje pri sosedih. „Dobro smo trenirali cel teden, tudi odsotnosti ni bilo. Igralci, ki so imeli zdravstvene težave, so se pozdravili. Veselimo se tekme, veselimo se derbija,“ pa pravi Nik Jelič, ki sedi na klopi ekipe iz Sodražice.

„Gostujemo, zato je cilj pozitiven rezultat. Poznala se nam bo odsotnost Denisa Totoškoviča,“ pristavi Jelič, ki izpostavi, da bo treba biti pozoren predvsem na domačo tranzicijsko igro, ko znajo biti Dobrepoljci s protinapadi zelo nevarni.

Tekst: D.P.
Foto: M.V./The Nutrition Extrem

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA