23.11.2023 | 1. SFL
Derbi kroga pred kamerami in v spletnem prenosu

S tekmami 8. kroga se pričenja druga tretjina rednega dela v 1. slovenski futsal ligi. Tekma meseca, prenos na futsal.si, bo v Dobrepolju, kjer domačin v derbiju čaka The Nutrition Extrem. Derbi vrha bo v Kobaridu, saj k Oplastu prihaja Siliko. FK Dobovec bo generalko za ligo prvakov opravil v Sevnici, KMN Meteorplast Šic bar pa doma gosti KMN Bronx Škofije.

1.SFL, 8. krog, 24.11.
KMN Oplast Kobarid – Siliko Vrhnika (20.00)
KMN Sevnica – FK Dobovec (20.00)
FK Dobrepolje – The Nutrition Extrem (20.30)
KMN Meteorplast Šic bar – KMN Bronx Škofije (20.30)

Osma in šesta ekipa lige

V Dobrepolju se obeta pravi futsal praznik. Skorajda sosedje, iz Dobrepolja in Sodražice, se bodo pomerili za prvoligaške točke. Prva tekma, v 1. krogu, je pripadla Sodražanom, Dobrepoljci so motivirani, da se jim za to v petek oddolžijo. Domačini tekmo čakajo s štirimi točkami na 8. mestu, gostje imajo dve točki več in so na 6. poziciji.

Kmetič in Čop

Dobrepolje je ekipa, ki je v letošnji sezoni prejela največ golov: 37, gostje so morali po žogo v svojo mrežo šestkrat manj. Obe ekipi sta zabili po 21 golov. V domači vrsti s sedmimi goli prednjači Anej Kmetič, sledijo mu Elvir Dubinović (5), Tomaž Pustotnik (4) ter Kevin Strnad, Sifet Liđan, Alen Blatnik in Gal Škulj po enega. V dresu The Nutrition Extrema je v tej sezoni gole v 1. SFL zabilo osem igralcev: Luka Čop (5), Andraž Gregorič, Denis Totošković in Drejc Kljun po tri, Andraž Žlindra in Timotej Debeljak ter Jure Vetrih po dva, enega je dodal Anže Žlindra. Obe ekipi sta v dosedanjem delu sezone v zadnjih desetih minutah tekem v 1. SFL dosegli po šest golov.

V 39. minuti na 1. tekmi

Takole je bilo v 1. krogu, tekma je bila v Sodražici, v petek, 13.10. Pravi lokalni derbi je bil na sporedu pred polno dvorano (kar 370 gledalcev) v Sodražici, kjer so se v razburljivi končnici zmage veselili domačini. Pa so boljše začeli gostje, ki so vodili 0:1, 0:2 in 2:3. Vse tri gole za vodstvo Dobrepolja je dosegel novinec Elvir Dubinović. Na drugi strani je takisto novinec reprezentant Denis Totošković zabil za 1:2 in 2:2. Andraž Gregorič je v 27. minuti poravnal na 3:3, Drejc Kljun pa je v 31. minuti poskrbel za domače vodstvo (4:3). Kevin Strnad je v 33. minuti izenačil, za zmago novinca v 1. SFL pa je v 39. minuti poskrbel reprezentant Luka Čop.

Kar je bilo, je bilo, šteje petkova tekma.

Proti vsem v enakem ritmu

„Pripravljeni smo, čeprav je bil teden naporen,“ začne Dani Kaljevič, trener Dobrepolja, ki je v torek preloženi tekmi 4. kroga po odličnem uvodu (0:3) klonil proti Oplastu.

„V ekipo se vrača Kevin Strnad. Vemo, kdo nas čaka v petek. Na prvi medsebojni tekmi v 1. SFL so nas premagali v zelo izenačeni tekmi. To bo pravi derbi, ne glede na to, kje je kdo na lestvici. Lahko rečem, da imamo več prvoligaških izkušenj, gostom se bo poznala odsotnost najboljšega igralca Denisa Totoškovića. To so tekme, kjer odločajo nianse,“ po četrtkovem večernem treningu razmišlja trener Kaljevič.

„Želel bi, da na tekmo prinesemo igro, ki jo pokažemo proti na papirju in na lestvici višje rangiranim ekipam. Predvsem pa se moramo ukvarjati sami s sabo. Ne igramo slabo, nas pa potem tepejo črne minute,“ se trener Kaljevič nadeja,da bodo pred polno dvorano pravi.

Protinapad Dobrepolja

The Nutrition Extrem se je pripravil na gostovanje pri sosedih. „Dobro smo trenirali cel teden, tudi odsotnosti ni bilo. Igralci, ki so imeli zdravstvene težave, so se pozdravili. Veselimo se tekme, veselimo se derbija,“ pa pravi Nik Jelič, ki sedi na klopi ekipe iz Sodražice.

„Gostujemo, zato je cilj pozitiven rezultat. Poznala se nam bo odsotnost Denisa Totoškoviča,“ pristavi Jelič, ki izpostavi, da bo treba biti pozoren predvsem na domačo tranzicijsko igro, ko znajo biti Dobrepoljci s protinapadi zelo nevarni.

Tekst: D.P.
Foto: M.V./The Nutrition Extrem

SORODNE NOVICE

 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.
 • 09.05.2024 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.

DELI NA