16.08.2009 | 1. SFL
Delamea še vztraja, svoje je naredila pavza

36-letni Denis Delamea že skoraj deset let igra na slovenski futsal sceni, kjer je pustil konkreten pečat. Morda bi bila njegova vloga še precej večja, če ne bi pred štirinajstimi leti prestal težko operacijo. Leta 2000 državni prvak s Pelikani.

Lani je s soigralci sam vodil klub Živex Pekarno Duh, ki si je na koncu vendarle priigral obstanek v ligi.

»Danes iščemo predsednika, kluba pa bo deloval še naprej! Lastnik Pekarne Duh se je odločil, da nam priskoči na pomoč, zato je pokril vse dolgove iz preteklosti, da lahko nadaljujemo tekmovanje! Za to potezo smo mu zelo hvaležni!« Nova sezona je pred vrati: »Kader ostaja v identični zasedbi, malce še koleba Milan Adrinjek, z njim se bo treba še pogovoriti.« Četudi so imeli lani precej težav, so v Celju odločni, da naredijo korak naprej.

»Zanima nas play off! Veliko bo odvisno tudi našega Radeta Rusmirja, najboljšega strelca lige. Druge ekipe bodo slabše kot lani, torej smo resni kandidati za play off.«

Denis je že stalnica na slovenski futsal ligi, zato je merodajen, da pove svoje mnenje.

»Zdi se mi, da izgubljamo stik z Evropo. To sodim po slabših rezultatih naših ekip v ligi prvakov. Saj veste, Litija je bila med osem, danes pa slovenski prvak ne zmore več tja!««

Kje pa vidite razloge za to?

»Predvsem v slabi organizaciji klubov, ki premalo trenirajo. Dokler bo tako, tudi polprofesionalnost ne bo možna. Dvakrat ali trikrat tedensko vadijo tudi kegljači!«

Denis vidi rešitev v koncentraciji kvalitete.

»Litija je letos naredila velik korak naprej. Če bodo še našli trenerja, ki bo to vodil povsem profesionalno in se bavil le s tem, in tako naredili, da bi igralci igrali le futsal, bi se dalo veliko narediti tudi v Evropi! A to ne gre v enem letu, na dolgi rok pa vsekakor!«

Je tega sposobna le Litija?

»Kakor mi je znano, so vsi klubi zmanjšali svoje proračune, zato menim, da sta za tak model sposobna le še Puntar Casino Safir ali Oplast.«

Delamea je prepričan, da se bo našla rešitev tudi za celjski futsal: »Če najdemo sponzorja za 30 ali 40 000 evrov , potem je sezona pod streho. Na tem mestu je treba priznati, da je bilo delo v klubu dobro zastavljeno, a se je naredila napaka pri samem financiranju, saj so se tudi mladincem izplačevali potni stroški, kar pa je nedopustno!«

Pa premorete vizijo?

»Seveda, imamo jasen program! V Celju je precej mladih igralcev, ki ne uspejo v nogometu. Potrebno jim je ponuditi priložnost v futsalu!«

Denis se je rodil leta 1973, vse do sezone 1994/95 pa je uspešno igral nogomet. Potem pa se mu je vnela bezgavka, na operaciji so mu ščitili vneto mesto, a ne povsem. Ostalo je ravno toliko, da je snov prišla v krvi in možgane. Denis je za teden dni padel v komo, pet let pa ni stopil na travnato zelenico. Sanj o veliki karieri je bilo konec...  V sezoni 1999/00 se je ponovno reaktiviral. Takrat ga je v ekipo povabil Andrej Dobovičnik, Pelikani pa so v sezoni 1999/00 postali državni prvaki. »Denis je takrat odigral svojo najboljšo sezono,« pa je še danes prepričan Andrej Dobovičnik, ki zatrdi, da so bili nekateri njegovi soigralci pred prihodom Delameje k Pelikanom kar skeptični, potem pa so kmalu spoznali, da gre za pravo okrepitev.

Delamea je začel svojo športno pot v Publikumu, potem je bil član Šmartnega, Nafte in Elkroja, pri katerem je pri šestnajstih letih debitiral proti Gorici.


Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Dobovec po zmagi na derbiju na vrh 1. SFL
  Dobovec se je z zmago v Ljutomeru zavihtel na 1. mesto 1. SFL. V gosteh sta se treh točk razveselila FK Siliko (s 7:2 boljši od KMN Sevnica) in KMN Oplast Kobarid (s 4:1 premagali ŠD Mlinše). Domačo zmago, prvo v tej sezoni, je vknjižil FC Bronx, ki je bil s 5:1 boljši od Dobrepolja.
 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Siliko v Sevnico, Dobrepolje h Bronxu, Oplast pri Mlinšah
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 29.09.2022 | 1. SFL
  Derbi vodilnih v Ljutomeru
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 23.09.2022 | 1. SFL
  Prva za Oplast in Siliko, KMN Meteorplast in Dobovec prepričljivo
  Ekipa iz Posočja in ekipa z Vrhnike sta prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Vodilna ekipa 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je pri tretji zmagi, suvereno je to pot odigral tudi Dobovec.
 • 22.09.2022 | 1. SFL
  Pred 3. krogom 1. SFL
  Pred nami je 3. krog 1. SFL. Vodilni KMN Meteorplast Šic bar gostuje v Sevnici, superpokalni prvak Siliko lovi prvo letošnjo ligaško zmago, praznik futsala bo v Dobrepolju, primorski derbi pa v Kobaridu.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Prva točka za Sevnico in Mlinše, remi na Obali
  Po 2. krogu 1. SFL je na vrhu prvenstvene lestvice KMN Meteorplast Šic bar, ki je to pot s 4:0 odpravil Dobrepolje. Do zmage še Dobovec, s 3:1 je bil boljši od Oplasta. Tekmi v Zagorju in Kopru sta se končali z delitvijo točk.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Pred TV kamerami po prvo zmago na medsebojnih tekmah
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Oslabljeni Ljutomerčani čakajo motivirano Dobrepolje
  KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje sta se dosedaj pomerila dvakrat. V Ljutomeru je bilo lani 6:2 za domačine, tekma v Dobrepolju pa se je končala z remijem (3:3).
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Siliko pravi test za KMN Bronx
  „Tekma proti Siliku bo tudi pokazala, kam sodimo, kaj dejansko zmoremo v letošnji sezoni,“ še pove Pertič, ki pa spomni, da bo letošnja sezona daljša z več tekmami, česar so se klubi 1. SFL razveselili.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Po točki v 1. krogu oboji računajo na zmago
  V Rogaški Slatini se bosta udarila domači Dobovec in gostujoči Oplast. V 1. krogu so oboji osvojili točko. Zdi se, da so jo bili, točke namreč, bolj veseli v Dobocu, ki je remiziral s Silikom, kot pa Oplast, ki je doma remiziral z Dobrepoljem.

DELI NA