16.08.2009 | 1. SFL
Delamea še vztraja, svoje je naredila pavza

36-letni Denis Delamea že skoraj deset let igra na slovenski futsal sceni, kjer je pustil konkreten pečat. Morda bi bila njegova vloga še precej večja, če ne bi pred štirinajstimi leti prestal težko operacijo. Leta 2000 državni prvak s Pelikani.

Lani je s soigralci sam vodil klub Živex Pekarno Duh, ki si je na koncu vendarle priigral obstanek v ligi.

»Danes iščemo predsednika, kluba pa bo deloval še naprej! Lastnik Pekarne Duh se je odločil, da nam priskoči na pomoč, zato je pokril vse dolgove iz preteklosti, da lahko nadaljujemo tekmovanje! Za to potezo smo mu zelo hvaležni!« Nova sezona je pred vrati: »Kader ostaja v identični zasedbi, malce še koleba Milan Adrinjek, z njim se bo treba še pogovoriti.« Četudi so imeli lani precej težav, so v Celju odločni, da naredijo korak naprej.

»Zanima nas play off! Veliko bo odvisno tudi našega Radeta Rusmirja, najboljšega strelca lige. Druge ekipe bodo slabše kot lani, torej smo resni kandidati za play off.«

Denis je že stalnica na slovenski futsal ligi, zato je merodajen, da pove svoje mnenje.

»Zdi se mi, da izgubljamo stik z Evropo. To sodim po slabših rezultatih naših ekip v ligi prvakov. Saj veste, Litija je bila med osem, danes pa slovenski prvak ne zmore več tja!««

Kje pa vidite razloge za to?

»Predvsem v slabi organizaciji klubov, ki premalo trenirajo. Dokler bo tako, tudi polprofesionalnost ne bo možna. Dvakrat ali trikrat tedensko vadijo tudi kegljači!«

Denis vidi rešitev v koncentraciji kvalitete.

»Litija je letos naredila velik korak naprej. Če bodo še našli trenerja, ki bo to vodil povsem profesionalno in se bavil le s tem, in tako naredili, da bi igralci igrali le futsal, bi se dalo veliko narediti tudi v Evropi! A to ne gre v enem letu, na dolgi rok pa vsekakor!«

Je tega sposobna le Litija?

»Kakor mi je znano, so vsi klubi zmanjšali svoje proračune, zato menim, da sta za tak model sposobna le še Puntar Casino Safir ali Oplast.«

Delamea je prepričan, da se bo našla rešitev tudi za celjski futsal: »Če najdemo sponzorja za 30 ali 40 000 evrov , potem je sezona pod streho. Na tem mestu je treba priznati, da je bilo delo v klubu dobro zastavljeno, a se je naredila napaka pri samem financiranju, saj so se tudi mladincem izplačevali potni stroški, kar pa je nedopustno!«

Pa premorete vizijo?

»Seveda, imamo jasen program! V Celju je precej mladih igralcev, ki ne uspejo v nogometu. Potrebno jim je ponuditi priložnost v futsalu!«

Denis se je rodil leta 1973, vse do sezone 1994/95 pa je uspešno igral nogomet. Potem pa se mu je vnela bezgavka, na operaciji so mu ščitili vneto mesto, a ne povsem. Ostalo je ravno toliko, da je snov prišla v krvi in možgane. Denis je za teden dni padel v komo, pet let pa ni stopil na travnato zelenico. Sanj o veliki karieri je bilo konec...  V sezoni 1999/00 se je ponovno reaktiviral. Takrat ga je v ekipo povabil Andrej Dobovičnik, Pelikani pa so v sezoni 1999/00 postali državni prvaki. »Denis je takrat odigral svojo najboljšo sezono,« pa je še danes prepričan Andrej Dobovičnik, ki zatrdi, da so bili nekateri njegovi soigralci pred prihodom Delameje k Pelikanom kar skeptični, potem pa so kmalu spoznali, da gre za pravo okrepitev.

Delamea je začel svojo športno pot v Publikumu, potem je bil član Šmartnega, Nafte in Elkroja, pri katerem je pri šestnajstih letih debitiral proti Gorici.


Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2022 | 1. SFL
  Ptuj za konec zmagal tudi na Vrhniki
  S tekmo na Vrhniki se je sklenila sezona 1. SFL. FC Hiša daril Ptuj je bil tudi na drugi tekmi boljši od SIlika. Pred tednom dni je bilo 4:1 za Ptujčane, danes 4:3. Na tekmi na Vrhniki je kariero sklenil Borut Ručna.
 • 09.05.2022 | 1. SFL
  Torkove tekme finala 1. SFL ne bo
  Futsal klub Litija je po 1. finalni tekmi 1. SFL izstopil iz vseh tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Zato torkove finalne tekme 1. SFL ne bo.  Dobovec, ki je dobil uvodno tekmo finala, pa je tako predčasno osvojil naslov državnega prvaka.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec vodi 1:0, Ptujčani imajo tri gole plusa
  Igralci Dobovca so na prvi tekmi finala 1. slovenske futsal lige v Rogaški Slatini po kazenskih strelih premagali Litijo s 5:4 (2:2, 0:0). V boju za bron so Ptujčani s 4:1 odpravili Siliko.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Za bron na Ptuju in Vrhniki
  Danes se začenja, prihodnji petek pa se bo končal, tudi boj za 3. mesto v 27. sezoni 1. SFL. Prvo tekmo gosti FC Hiša daril Ptuj, drugo pa bo gostil vrhniški Siliko. Bron osvoji ekipa, ki bo boljša v skupnem seštevku obeh tekem.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Danes se začenja finale med Dobovcem in Litijo, prvo tekmo gosti Rogaška Slatina, prenos pa na Sportklubu, za naslov v 27. sezoni se merita FK Dobovec in FC Litija.
 • 05.05.2022 | 1. SFL
  Želijo parirati Dobovcu
  »Prva tekma je in ni pomembna. Čaka nas serija tekem, morda tri, morda pet. Želim si, da se ognemo poškodb. Le tako bomo lahko parirali Dobovcu,« razmišlja Dobovičnik, ki ob koncu izpostavi, da je zadovoljen s tem, kar je z igralci naredil v zadnjih dveh mesecih, odkar ima ekipo v popolni zasedbi.
 • 04.05.2022 | 1. SFL
  Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko
  V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.
 • 03.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija v lov na najbolj dragocen naslov
  V petek, 6. maja, se s prvo tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 27. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka se merita FK Dobovec in FC Litija, vodilni ekipi rednega dela 1. SFL. Vse tekme finala, najmanj tri, največ pet, bo prenašal tudi Sportklub.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija s 3:1 v finale 1. SFL
  Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale, ki se začne v petek, 6. maja. Prva tekma je v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Vse tekme finala bo prenašal Sportklub. Za 3. mesto se bosta na dveh tekmah pomerila FK Siliko in FC Hiša daril Ptuj, tekmi bosta 6. in 13.5.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov s slovenskim pečatom
  V letošnjem tekmovanju je slovenske barve zastopal Dobovec, ki se je tudi v svojem petem nastopu v ligi prvakov prebil med 16 najboljših. Včeraj je minilo leto dni od nastopa Dobovca na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

DELI NA