07.09.2009 | 1. SFL
Darijo na dopust, Alan med vratnici

Darijo Leban in Alan Pertovt sta obeležila minulo sezono, Leban je popeljal tolminsko zasedbo do naslova državnega prvaka, Alen Pertovt pa je bil vratar pokalnega prvaka, igral je ligo prvakov, pika na i pa je bila še uvrstitev na evropsko prvenstvo. Oba sta bila za te uspehe še dodatno nagrajena, prejela sta priznanji portala Kapodol.

»Ta nagrada mi pomeni veliko, je pa res, to je treba povedati, te nagrade ne bi bilo, če ne bi imel ekipe. Še malce ljubši pa mi je prva lovorika za najboljšega trenerja, ki sem jo prejel pred dvema letoma. Tistikrat sem prejel nagrado na domačem parketu, pred domačo publiko. To je bil bi res izjemen občutek,« je bil jasen in glasen Darijo Leban.

Darijo si bo sedaj pošteno oddahnil.

»Izčrpan sem bil, zato sem se poslovil. Hotel sem iti že lani, pa sva se s predsednikom domenila, da ostanem še eno sezono. Bil je že skrajni čas, da se poslovim, saj menim, da je rok trajanja posameznega trenerja v ekipi dve ali tri leta, več pa ne!«

Kljub temu spremlja dogajanje.

»Bil sem na dopustu, dobro sem si odpočil, sem pa redno na liniji z Matejem, ki sedaj vodi ekipo Puntarja Casina Safir. Tudi pred turnirjem na Škofijah sem mu zaželel vse dobro in potem čestital za uspeh.«

Mladi igrajo kot naviti!

»Nisem pričakoval, da bo ta Puntarjeva mladež tako hitro pokazala rezultate trdega in kvalitetnega dela. Prihaja čas, v katerem se bodo skalili in postali pravi igralci. Vesel sem, ker so postali zmagovalci superpokala. Oboji so nastopili oslabljeni, a je zmaga 2:1 kar realna slika stanja ter razmerja.«

Darijo bo pomagal pri organizaciji turnirja lige prvakov.

»Prepričan sem, da se bodo dobro pripravili. Benfica je le Benfica, ne smemo pa pozabiti ostalih dveh zasedb. Pri eni od teh bom aktiven tudi sam, saj bom spremljevalec črnogorskega prvaka.«Alanu se je po vrsto letih vse vrnilo.

»V športu sem že lep čas, vesel sem, ker sem po toliko letih vlaganja prejel nazaj, vse se mi je vrnilo v teh letih, bil sem državni in pokalni prvak z Gorico, igral v ligi prvakov, z reprezentanco sem se uvrstil na EP!«

Dvakrat je prišel v futsal in ostal.

»Živim za futsal, v katerega sem prišel dvakrat. Prvič v času uvodne sezone v 1. SFL, k drugem sodelovanju me je nagovoril Simon Rosič, ki je takrat vodil Gorico, k mojim uspehom pa je pripomogla moja družina, žena Elena in sin Vid, obilo odrekanja je bilo, zato sem jima še toliko bolj hvaležen za vso podporo.«

Vrhunec bo evropsko prvenstvo.

»Vsekakor! Pomagal sem reprezentanci, da se je uvrstila na to tekmovanje, naredil bom vse, da bom med potniki na Madžarsko!«

Goričani imajo jasen cilj imajo na domači sceni.

»Cilji so jasni, najprej hočemo med šest najboljših, potem je mogoče vse, napadli bomo 1. mesto!«

Čas dela za vrtnice.

»Superpokalno srečanje je bilo precej izenačeno, bili smo enakovreden nasprotnik. Imamo precej mladih igralcev, od katerih sem po turnirju na Škofijah pričakoval, da ponovijo svojo igro, a se to ni zgodilo, do končnice bo dovolj časa, da se uigramo.«

Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.
 • 09.05.2024 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.

DELI NA