07.09.2009 | 1. SFL
Darijo na dopust, Alan med vratnici

Darijo Leban in Alan Pertovt sta obeležila minulo sezono, Leban je popeljal tolminsko zasedbo do naslova državnega prvaka, Alen Pertovt pa je bil vratar pokalnega prvaka, igral je ligo prvakov, pika na i pa je bila še uvrstitev na evropsko prvenstvo. Oba sta bila za te uspehe še dodatno nagrajena, prejela sta priznanji portala Kapodol.

»Ta nagrada mi pomeni veliko, je pa res, to je treba povedati, te nagrade ne bi bilo, če ne bi imel ekipe. Še malce ljubši pa mi je prva lovorika za najboljšega trenerja, ki sem jo prejel pred dvema letoma. Tistikrat sem prejel nagrado na domačem parketu, pred domačo publiko. To je bil bi res izjemen občutek,« je bil jasen in glasen Darijo Leban.

Darijo si bo sedaj pošteno oddahnil.

»Izčrpan sem bil, zato sem se poslovil. Hotel sem iti že lani, pa sva se s predsednikom domenila, da ostanem še eno sezono. Bil je že skrajni čas, da se poslovim, saj menim, da je rok trajanja posameznega trenerja v ekipi dve ali tri leta, več pa ne!«

Kljub temu spremlja dogajanje.

»Bil sem na dopustu, dobro sem si odpočil, sem pa redno na liniji z Matejem, ki sedaj vodi ekipo Puntarja Casina Safir. Tudi pred turnirjem na Škofijah sem mu zaželel vse dobro in potem čestital za uspeh.«

Mladi igrajo kot naviti!

»Nisem pričakoval, da bo ta Puntarjeva mladež tako hitro pokazala rezultate trdega in kvalitetnega dela. Prihaja čas, v katerem se bodo skalili in postali pravi igralci. Vesel sem, ker so postali zmagovalci superpokala. Oboji so nastopili oslabljeni, a je zmaga 2:1 kar realna slika stanja ter razmerja.«

Darijo bo pomagal pri organizaciji turnirja lige prvakov.

»Prepričan sem, da se bodo dobro pripravili. Benfica je le Benfica, ne smemo pa pozabiti ostalih dveh zasedb. Pri eni od teh bom aktiven tudi sam, saj bom spremljevalec črnogorskega prvaka.«Alanu se je po vrsto letih vse vrnilo.

»V športu sem že lep čas, vesel sem, ker sem po toliko letih vlaganja prejel nazaj, vse se mi je vrnilo v teh letih, bil sem državni in pokalni prvak z Gorico, igral v ligi prvakov, z reprezentanco sem se uvrstil na EP!«

Dvakrat je prišel v futsal in ostal.

»Živim za futsal, v katerega sem prišel dvakrat. Prvič v času uvodne sezone v 1. SFL, k drugem sodelovanju me je nagovoril Simon Rosič, ki je takrat vodil Gorico, k mojim uspehom pa je pripomogla moja družina, žena Elena in sin Vid, obilo odrekanja je bilo, zato sem jima še toliko bolj hvaležen za vso podporo.«

Vrhunec bo evropsko prvenstvo.

»Vsekakor! Pomagal sem reprezentanci, da se je uvrstila na to tekmovanje, naredil bom vse, da bom med potniki na Madžarsko!«

Goričani imajo jasen cilj imajo na domači sceni.

»Cilji so jasni, najprej hočemo med šest najboljših, potem je mogoče vse, napadli bomo 1. mesto!«

Čas dela za vrtnice.

»Superpokalno srečanje je bilo precej izenačeno, bili smo enakovreden nasprotnik. Imamo precej mladih igralcev, od katerih sem po turnirju na Škofijah pričakoval, da ponovijo svojo igro, a se to ni zgodilo, do končnice bo dovolj časa, da se uigramo.«

Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA