07.09.2009 | 1. SFL
Darijo na dopust, Alan med vratnici

Darijo Leban in Alan Pertovt sta obeležila minulo sezono, Leban je popeljal tolminsko zasedbo do naslova državnega prvaka, Alen Pertovt pa je bil vratar pokalnega prvaka, igral je ligo prvakov, pika na i pa je bila še uvrstitev na evropsko prvenstvo. Oba sta bila za te uspehe še dodatno nagrajena, prejela sta priznanji portala Kapodol.

»Ta nagrada mi pomeni veliko, je pa res, to je treba povedati, te nagrade ne bi bilo, če ne bi imel ekipe. Še malce ljubši pa mi je prva lovorika za najboljšega trenerja, ki sem jo prejel pred dvema letoma. Tistikrat sem prejel nagrado na domačem parketu, pred domačo publiko. To je bil bi res izjemen občutek,« je bil jasen in glasen Darijo Leban.

Darijo si bo sedaj pošteno oddahnil.

»Izčrpan sem bil, zato sem se poslovil. Hotel sem iti že lani, pa sva se s predsednikom domenila, da ostanem še eno sezono. Bil je že skrajni čas, da se poslovim, saj menim, da je rok trajanja posameznega trenerja v ekipi dve ali tri leta, več pa ne!«

Kljub temu spremlja dogajanje.

»Bil sem na dopustu, dobro sem si odpočil, sem pa redno na liniji z Matejem, ki sedaj vodi ekipo Puntarja Casina Safir. Tudi pred turnirjem na Škofijah sem mu zaželel vse dobro in potem čestital za uspeh.«

Mladi igrajo kot naviti!

»Nisem pričakoval, da bo ta Puntarjeva mladež tako hitro pokazala rezultate trdega in kvalitetnega dela. Prihaja čas, v katerem se bodo skalili in postali pravi igralci. Vesel sem, ker so postali zmagovalci superpokala. Oboji so nastopili oslabljeni, a je zmaga 2:1 kar realna slika stanja ter razmerja.«

Darijo bo pomagal pri organizaciji turnirja lige prvakov.

»Prepričan sem, da se bodo dobro pripravili. Benfica je le Benfica, ne smemo pa pozabiti ostalih dveh zasedb. Pri eni od teh bom aktiven tudi sam, saj bom spremljevalec črnogorskega prvaka.«Alanu se je po vrsto letih vse vrnilo.

»V športu sem že lep čas, vesel sem, ker sem po toliko letih vlaganja prejel nazaj, vse se mi je vrnilo v teh letih, bil sem državni in pokalni prvak z Gorico, igral v ligi prvakov, z reprezentanco sem se uvrstil na EP!«

Dvakrat je prišel v futsal in ostal.

»Živim za futsal, v katerega sem prišel dvakrat. Prvič v času uvodne sezone v 1. SFL, k drugem sodelovanju me je nagovoril Simon Rosič, ki je takrat vodil Gorico, k mojim uspehom pa je pripomogla moja družina, žena Elena in sin Vid, obilo odrekanja je bilo, zato sem jima še toliko bolj hvaležen za vso podporo.«

Vrhunec bo evropsko prvenstvo.

»Vsekakor! Pomagal sem reprezentanci, da se je uvrstila na to tekmovanje, naredil bom vse, da bom med potniki na Madžarsko!«

Goričani imajo jasen cilj imajo na domači sceni.

»Cilji so jasni, najprej hočemo med šest najboljših, potem je mogoče vse, napadli bomo 1. mesto!«

Čas dela za vrtnice.

»Superpokalno srečanje je bilo precej izenačeno, bili smo enakovreden nasprotnik. Imamo precej mladih igralcev, od katerih sem po turnirju na Škofijah pričakoval, da ponovijo svojo igro, a se to ni zgodilo, do končnice bo dovolj časa, da se uigramo.«

Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA