08.03.2019 | 1. SFL
Danes znani pari četrtfinala 1. SFL

Danes je na sporedu še zadnji krog rednega dela 1. SFL, ki se igra že 24. sezono. Že pred tem krogom je jasno, kdo se je uvrstil v četrtfinale, vprašanje je, kakšni bodo pari četrtfinala. Znano je tudi, da se Benedikt seli v 2. SFL, Ivančna Gorica se bo v dodatnih kvalifikacijah borila za obstanek (njen tekmec bo 2. ekipa rednega dela 2. SFL).

1. SFL, 18. krog, 8.3.
KMN Sevnica – Benedikt avtodeli Džauš (20.00)
Siliko Mkeršmanc – FutureNet Maribor (20.00)
FC Litija – KMN Bronx Škofije (20.00)
Dobovec Pivovarna Kozel – FC Ivančna Gorica (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FSK Stripy (20.00)

Oslabljeni Sevničani

Sevnica višje od 8. mesta ne more, v četrtfinalu pa jo čaka številka ena po rednem delu (vodilni Dobovec odhaja v zadnji krog z dvema točkama plusa pred Mariborčani). „Zadnjo tekmo rednega dela bomo izkoristili, da minute dobijo tudi igralci, ki so v tej sezoni igrali manj. Pa tudi za dvig samozavesti,“ pove trener Sevničanov Mitja Jontez, ki zadnje dejanje rednega dela opravlja brez Marka Račiča in Davida Bučarja. Manjka tudi kaznovani Denis Govekar.

Benedikt se poslavlja od 1. SFL. Lani je bil sedmi po rednem delu, v 1. SFL pa je nastopal do sezone 2014/2015. Kar nekaj odmevnih odhodov pred začetkom te sezone so botrovali, da ni bil konkurenčen v 1. SFL, kjer je v 17 tekmah zabeležil le en remi in 16 porazov ob negativni gol razliki -128.

Mariborčani na Vrhniki

Vrhničani, najbolj prijetno presenečenje te sezone, so korak do 4. mesta. V goste jim prihajajo Mariborčani. Če se Siliku ponesreči tekma in ostane brez točk, mu za ohranitev 4. mesta zadostuje, da Stripy ne premaga Oplasta.

„Verjamem, da bodo moji fantje na nivoju dosedanjih domačih tekem,“ se nadeja trener Vrhničanov Mile Simeunovič, ki je v dosedanjih 17 krogih doma osvojil 11 točk, v gosteh pa šest. „Vabim gledalce, da pridejo na ogled vrhunske tekme proti ekipi, ki meri na najvišja mesta,“ Mile mojstrsko polaska gostom.

Ekipi ne bosta nastopili v popolni postavi. Pri gostih, ki jih vodi Tomislav Horvat, bo manjkal izkušeni Josip Jurić, v domači vrsti pa ne bo Alana Muratagića in Aljaža Končana.

Bronx še upa

To bo tekma poražencev polfinala pokala Terme Olimia. Litijanom je že pred to tekmo jasno, da višje ali nižje od 3. mesta ne morejo, Bronxi pa se lahko ob ugodnem razpletu zavihtijo na 6. mesto.

"Gripa in poškodbe so nas zdelale. Gašper Vrhovec je še bolehen, poškodoval se je Denis RamićGoste čakamo v pomlajeni postavi, a brez podcenjevanja in popuščanja. Za nas tekma ni rezultatsko pomembna, za goste pač. Želim videti, da se igralci borijo za svoje nove minute v četrtfinalu,“ tekmo proti Bronxom napove trener Litije Damir Pertič.

„Zadnji krog rednega dela službi bolj temu, da minute dobijo tudi novinci v ekipi. Pričakujem, da bo na obeh straneh precej mladih obrazov. Če zmagamo, se v končnici vrnemo v Litijo. Če pa nam ne uspe, bo naš tekmec Maribor,“ napoveduje trener Bronxov Marko Hrvatin. Ki tudi ne ve, ali bo v ekipi Alen Mordej, ki je herojsko stopil med vratnici na finalnem turnirju pokala Terme Olimia, čeprav je dva dni pred tekmo preležal z vročino.

Potrditi 1. mesto

Dobovec kot po tekočem traku izpolnjuje zadane cilje. Trdo delo, strokovnost in kvaliteta prinašajo rezultate. V Rogaški Slatini ne odstopajo od tega.

Ivančna Gorica bo skušala tekmo izkoristiti kar se da dobro. „Odhajamo k pokalnemu prvaku. Nastopili bomo v oslabljeni vrsti z upanjem, da se predstavimo v dobri luči,“ napove trener Dolenjcev Jože Gačnik, ki ga z ekipo čaka ogorčen boj za obstanek v 1. SFL. V dodatnih kvalifikacijah se bo pomeril z 2. ekipo rednega dela 2. SFL.

Gorenjci dolžniki Oplasta

 Ekipa iz Posočja je v drugem delu rednega dela popravila vtis. „S Stripyjem imamo še nekaj neporavnanih računov, tekma bo odprta in zanimiva. Zmaga lahko prinese skok na lestvici in drugo ekipo v končnici. Poškodbe smo sanirali, goste čakamo v popolni zasedbi,“ napoveduje Saša Leban, trener Oplasta.

„To bo pomembna tekma za oboje, saj veliko prinaša in odnaša na lestvici. Odhajamo na težko gostovanje. Odločala bo dnevna forma. Mi smo v dobrem stanju. Imamo nekaj malih težav zaradi bolezni, a verjamem, da bomo do danes vsi pravi in dobri!“ napoveduje Aleš Bešter, kapetan Škofjeločanov, ki so ob povratku v 1. SFL navdušili z mladostjo in gledljivim futsalom

Lestvica strelcev po 17. krogu:
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 32
Matej Fideršek (FutureNet Maribor) 28
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel) 20

Gneča med 4. in 7. mestom (po 17. krogu):
4. Siliko Mkeršmanc 25
5. FSK Stripy 23
6. KMN Oplast Kobarid 22
7. KMN Bronx Škofje 21

Prepoved nastopa v 17. krogu:
Žiga Kotar (FC Ivančna Gorica)
Josip Jurić (FutureNet Maribor)
Dejan Bojkić (KMN Bronx Škofije)
Denis Govekar (KMN Sevnica)
Aljaž Končan (Siliko Mkeršmanc)
Alan Muratagić  (Siliko Mkeršmanc)

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec želi končati serijo z zmago
  Po finalnem turnirju pokala Terme Olimia, Dobovec je kot prvi v zgodovini vzel četrto zaporedno pokalno lovoriko, se pozornost spet vrača na domače prvenstvo. Jutri, v četrtek, se bosta na tretji polfinalni tekmi pomerila Dobovec in Bronx. Domačini vodijo 2:0 v zmagah in bi z morebitnim uspehom že postali prvi finalist 26. sezone 1. SFL.
 • 08.05.2021 | 1. SFL
  Nagradi za Vanjo Tanšek in Kristjana Čujca
  Pred začetkom finala pokala Terme Olimia pa sta bili podeljeni še dve individualni nagradi. Kristjan Čujec (FK Dobovec) je prejel zlato žogo za naj igralca minulega koledarskega leta, v ženski konkurenci pa je tovrstno priznanje prejela Vanja Tanšek (ŽNK Celje). Nagrada v moški konkurenci je bila podeljena trinajstič, v ženski pa šestič.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec povedel 2:0
  Na Škofijah se je končala še 2. polfinalna tekma. FK Dobovec, vodilna ekipa 1. SFL po rednem delu, je s 3:1 porazila domači FC Bronx. Dobovec je tako povedel 2:0 v zmagah in ga le še zmaga loči do napredovanja v finale. Tretja polfinalna tekma bo 18. maja v Rogaški Slatini.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Evropski Dobovec prihaja na Škofije
  S tekmo na Škofijah se v torek nadaljuje polfinale 1. SFL. Medtem ko sta Siliko in Litija svojo 2. tekmo že odigrala, pa to čaka FC Bronx Škofije in FK Dobovec. Tekma je bila zavoljo evropskega nastopa Dobovca preložena na torek, 4.5., ob 20. uri.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Litija izenačila, Sevnica ostaja v 1. SFL
  Litija je prišla do prve polfinalne zmage, Sevnica pa kljub porazu v Sodražici ostaja član 1. SFL. Tako bi lahko na kratko strnili izkupiček petkovega futsal večera.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Na Vrhniki za finale, v Sodražici za obstanek
  Petek je dan za slovenski ligaški futsal. Vrhnika gosti 2. tekmo polfinala 1. SFL, v Sodražici pa se bosta ŠD Extrem in KMN Sevnica na takisto drugi, tudi zadnji, tekmi pomerila za mesto v 1. SFL v sezoni 2021/22.
 • 29.04.2021 | 1. SFL
  V novi sezoni bi spet radi med evropsko elito
  „Cilj je dosežen in presežen. Upam, da se tukaj ne ustavimo in da drugo leto spet iščemo pot na zaključni turnir,“ je evropsko sezono ocenil Kristjan Čujec in dal vedeti, da na srečo slovenskega futsala še ni rekel zadnje!
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
  Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Pripravljeni na Barcelono
  Danes ob 15. uri se v Zadru s tekmo Kairat Almaty – Benfica začenja finalni turnir lige prvakov. Za slovenske ljubitelje futsala bo še kako zanimiv že prvi večer, saj bo naš predstavnik FK Dobovec ob 20. uri igral proti Barceloni, ki je branilec naslova evropskega klubskega prvaka!
 • 27.04.2021 | 1. SFL
  Z najboljšo tekmo kariere je vse mogoče tudi proti Barceloni
  V Zadru je vse pripravljeno za skorajšnji začetek finalnega turnirja lige prvakov. Tudi s slovenskim pridihom. FK Dobovec se je uspel uvrstiti med elitno druščino, ki bo prvič v zgodovini lige prvakov o naslovu odločala na turnirju osmerice.

DELI NA