Danes v gosteh, jutri v Ljutomeru

Naša ženska futsal reprezentanca se bo danes v Zalaegerszegu pomerila z Madžarsko, polfinalistko in gostiteljico letošnjega evropskega prvenstva članic. Današnja tekma bo ob 17.30, jutri se bosta ekipi pomerili še v Ljutomeru, (17.30), kamor ste vsi lepo vabljeni.

Korak bližje vrhu

Slovenija je po lanskoletnih kvalifikacijah za EP odprla nov ciklus priprav in dela. Zasedba je doživela nekaj sprememb, poslovila se je dolgoletna kapetanka Valentina Štebih. Želja in cilj selektorja Draga Adamiča (po novem mu asistira Eva Primc, ki je nadomestila dosedanjo pomočnico Andrejo Prek), da ekipo še približa evropskemu vrhu. Madžarska je pravi test za to, da bo izbrana vrsta videla, kje so še rezerve.

„Gre za vrhunsko ekipo, ki je dobro popolnjena na vseh igralnih pozicijah. Nam se nudi odlična priložnost, da se od njih kaj naučimo. Predvsem pa bomo videli, ali oz. koliko smo se približali temu evropskemu vrhu oz. kaj nam manjka,“ pred tekmo razmišlja selektor Adamič, ki si želi, da se v četrtek v Ljutomeru zbere čim več ljudi, da podprejo žensko vrsto, ki si to podporo preprosto zasluži. Vstopnice za četrtkovo tekmo so v predprodaji v lokalu ŠIC bar v dvorani ŠIC Ljutomer.

Začenjajo priprave na EP

Madžarska pa je začela priprave na evropsko prvenstvo, ki ga v 2. polovici marca gosti v Debrecenu. V polfinalu se bo pomerila z Ukrajino, drugi par tvorita Španija in Portugalska. Madžarke bodo na EP igrale že drugič zapored. 

34. uradna tekma Slovenije

Slovenija je dosedaj odigrala 33 uradnih tekem: zbrala je 10 zmag, tri remije in 20 porazov. Reprezentanco sta dosedaj vodila dva selektorja: Dejan Kramberger in Drago Adamič. S 13 goli je prva strelka reprezentance aktualna kapetanka Sergeja Kos.

Slovenija se z Madžarsko še ni pomerila.

Ženska članska futsal reprezentanca:

Zalaegerszeg, 8.2.
Madžarska – Slovenija (17.30)

Ljutomer, 9.2.
Slovenija – Madžarska (17.30)

Slovenija:
Maja Zajc (FK Lukovica), Rebeka Šnofl (KMN Slovenske gorice), Barbara Lah (ŠD Extrem), Ela Maxine Košir (ŠD Extrem), Maja Srebot (ŠD Košana), Teja Keržič (ŠD Košana), Anja Žvokelj (ŠD Košana), Deja Adamič (ŽNK Celje), Ines Ermenc (ŽNK Celje), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Anja Ložar (ŽNK Celje), Vanja Tanšek (ŽNK Celje), Tjaša Močnik (ŽNK Celje), Maša Novak (ŽNK Celje), Daša Dolenšek (ŽNK Vrhnika).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 29.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    V pričakovanju žreba kvalifikacij za SP 2025
    Prihodnje leto bo potekalo 1. svetovno prvenstvo v futsalu za ženske. Za naslov svetovnih prvakinj se bo merilo 16 ekip. Zdaj je že jasno, da bo v evropskih kvalifikacijah sodelovalo 26 reprezentanc. Med njimi so tudi države, ki bi želele gostiti uvodno svetovno prvenstvo.
  • 20.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Danes in jutri proti Franciji
    Tekmi tako Sloveniji kot Franciji služita kot del priprav na kvalifikacije za prvo izvedbo svetovnega prvenstva v futsalu za ženske, ki ga organizira Fifa prihodnje leto. Kvalifikacije se začnejo oktobra letos.
  • 19.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Reprezentanca vabi v Celje in Slovenske Konjice
    Minuli vikend se je zbrala ženska futsal reprezentanca, ki se bo v torek in sredo pomerila s Francijo. Tekmi bosta v torek, 20.2. (Športna dvorana Prve gimnazije Celje (17.30)), in v sredo, 21.2. (Športna Dvorana Slovenske Konjice (17:00)).
  • 17.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    "Igranje za Slovenijo mi je predstavljalo veliko čast!"
    Tekma v Celju pa bo tudi tekma slovesa za kapetanko Sergejo Kos, ki bo sklenila svojo bogato reprezentančno pot. V Celju bo odigrala svojo 40. tekmo v dresu Slovenije.
  • 15.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Članice vabijo na tekmi proti Franciji
    Varovanke selektorja Draga Adamiča se bodo v Celju in Slovenskih Konjicah pomerile s Francijo, ki bo odigrala sploh prvi dve uradni reprezentančni tekmi v gosteh.
  • 11.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    V pričakovanju tekem proti Franciji
    Z delom in akcijo nadaljuje ženska futsal reprezentanca. Varovanke selektorja Draga Adamiča se bodo dvakrat doma pomerile s Francijo. Znan je seznam igralk, na katere računa selektor.
  • 25.01.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Domačinkam ostalo več moči
    „Energetsko nismo bili pravi. Nismo bili isti kot dan popreje. Portugalska je bila na identični ravni, morda še za odtenek boljša,“ je uvodoma povedal selektor Drago Adamič, ki je tekmo začel v postavi Barbara Lah, Tina Jesenovec, Ines Ermenc, Anja Ložar, Anja Žvokelj. V ekipi je manjkala kapetanka Sergeja Kos, ki je zbolela.
  • 23.01.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Remi na prvi tekmi
    „Za nami je super prva tekma. Čestitke puncam, ki so odgarale fenomenalno celo tekmo v obrambi. V napadu smo bili dokaj nevarni. Predvsem pa smo bili potrpežljivi. Jutri pričakujem identičen pristop, priložnost bodo dobile tudi igralke, ki so igralke manj ali sploh ne. Zanima me tak pristop in dober rezultat,“ je po tekmi povedal selektor Drago Adamič.
  • 17.01.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Najprej Portugalska, potem Francija
    Prvi preizkušnji v letu 2024 čakata tudi žensko futsal reprezentanco. Selektor Drago Adamič je obelodanil seznam igralk, na katere računa na dveh prijateljskih srečanjih z reprezentanco Portugalske do 21 let. Tekmi se bosta odigrali v mestu Tavira na Portugalskem.
  • 10.12.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
    Po tekmah na Švedskem pohvalil igralke
    Ženska futsal reprezentanca je na Švedskem odigrala še drugo od dveh prijateljskih tekem. Če je uvodoma klonila s 10:1, je v drugo pokazala precej boljši obraz, 2:0 je bilo za domačinke.

DELI NA