15.12.2017 | Pokal Terme Olimia
Danes "prvi polčas" četrtfinala pokala Terme Olimia

V dobrem tednu dni bomo dobili potnike na finalni turnir pokala Terme Olimia. Danes so na sporedu uvodne tekme četrtfinala, povratne bodo že v torek, 19.12., zadnja pa 23.12. Naslov prvaka branijo Mariborčani. V konkurenci za lovoriko je ostala sedmerica prvoligašev in zasedba nekdanjega tretjeligaša KMN Slemen iz Selnice ob Dravi.

V četrtfinalu se igrata po dve tekmi. Na prvih tekmah velja kot končni vsak doseženi rezultat (tudi neodločeni). Na povratnih tekmah se v primeru identičnih rezultatov izvajajo kazenski udarci, prvotno po trije udarci vsake ekipe.

Zaključni del tekmovanja bo potekal v Termah Olimpia 3. in 4. marca.

Od leta 2011 je sponzor pokala NZS podjetje Terme Olimia, Podčetrtek pa od leta 2013 redno gosti finalne turnirje pokalnega tekmovanja.  V dosedanjih dvaindvajset sezonah je naslov devetkrat pristal v Litiji, po trikrat sta slavila Oplast in Puntar, po dvakrat mariborski Luvin in FutureNet, po enkrat celjski Pelikani (Maxi klub), KMN Gorica in Bronx Škofije.

Pokal Terme Olimia, četrtfinale, 1. tekma, 15.12.
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor (20.30)
Siliko Rem Power – KMN Slemen (20.30)
FC Ivančna Gorica – Dobovec MB-Monting (20.40)

Pokal Terme Olimia, četrtfinale, 2. tekma, 19.12.
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)
FutureNet Maribor – KMN Bronx Škofije (20.30)
Dobovec MB-Monting – FC Ivančna Gorica (21.00)

23.12.
KMN Slemen – Siliko Rem Power (18.00)

Prepoved nastopa v pokalu Terme Olimia:
Žan Kranjc (FC Hiša daril Ptuj)
Viljem Lovrenčič (FC Hiša daril Ptuj)
Thomas Pihler (FC Hiša daril Ptuj)
Uroš Martič (KMN Sevnica)

Derbi derbijev

Verjetno je par FC Litija – KMN Oplast največji derbi četrtfinala. Ekipi se poznata v dno duše, pred dobrim mesecem dni je bilo 3:3 v 1. SFL. „Pred nami sta dve izredno zahtevni tekmi. Od ekipe pričakujem maksimalno zrelost in disciplino že na 1. tekmi. Po vsej verjetnosti bo o potniku na zaključni turnir odločala tekma v Kobaridu,“ napove trener FC Litija Damir Pertič, ki bo moral v boj brez treh igralcev. Poškodovani oz. odsotni so Vid Sever, Gašper Vrhovec in Borut Ručna.

O tekmi proti Litiji je trener Oplasta Saša Leban razmišljal cel mesec, ko je na vsakem koraku opozarjal na Litijane. Tekma je tu. „O pomembnosti tekme ne gre izgubljati besed. Imamo nekaj malih poškodb, a bodo vsi igralci stisnili zobe in zaigrali. Cilj je, da odigramo tako, da ostanemo v igri za napredovanje na drugi tekmi. Vsi vemo, da je Litija favorit, vsaj tako kažejo letošnji rezultati. Tekmeca spoštujemo, a se ga ne bojimo!“ pa jasno napove Leban.

Druga(čna) tekma

Drugič v petih dneh se bosta udarila Bronx in FutureNet Maribor. Prva tekma, bilo je v 1. SFL, se je končala z zmago vijolic, 8:0 je bilo. Po tej tekmi je "zaropotoval" domači trener Marko Hrvatin, njegovi soigralci so jih slišali. „Težka tekma, še težja najava. Cilj pa je jasen: ostati v igri na drugi tekmi,“ je bil redkobeseden Hrvatin.

V Mariboru so zadovoljni z zadnjo tekmo, a hkrati dobro vedo, da bo to danes druga(čna) tekma,. Prav gotovo Štajerci niso poza bili, da so jih škofjoti v 4. krogu 1. SFL na Škofijah že porazili – 4:2 je bilo. Prav tako jim je jasno, da so Primorci najprijetnejše presenečenje. Po drugi strani pa: ve se, kdo je aktualni pokalni prvak. Tako se Mariborčani tudi obnašajo.

„Naš cilj je jasen: uvrstitev na F4 pokala Terme Olimia. Vemo, da nas čakata zahtevni tekmi. Domačin bo danes naredil vse, da popravi vtis z zadnje tekme v prvenstvu. Mi moramo gledati predvsem nase in ohraniti pristop z zadnjega obračuna,“ pove trener Matej Gajser, ki ne more računati na poškodovanega Miho Magdiča.

Mojstri na delu

Tretji prvoligaški obračun bo tekma med Ivančno Gorico in Dobovec. Dileme ni, ekipa iz Obsotelja je absolutni favorit. Novinec v 1. SFL bo skušal zvezdniški zasedbi iz Rogaške Slatine nuditi čvrst odpor. Da je razlika v kvaliteti očitna, potrjujeta letošnji tekmi v 1. SFL – 10:2 in 9:1 je bilo za Dobovec MB-Monting. „Nekaj težav nam povzročajo službene odsotnosti, poškodb pa nimamo,“ uvodoma pove trener FC Ivančna Gorica Jože Gačnik. „Igrali bomo s precej pomlajeno zasedbo. Z željo, da odpravimo napake, ki smo jih delali na prvih dveh medsebojnih tekmah in da popravimo vtis. Vemo, da so super favoriti, mi pa nabiramo izkušnje proti takim mojstrom,“ sklenejo v Ivančni Gorici, ki jo vodi Jože Gačnik.

Vrhničani favoriti

KMN Slemen je za prvo presenečenje že poskrbel – v osmini finala pokala so izločili drugoligaški Ptuj. S tem so dokazali, da je pokal resnično tekmovanje, kjer je prostor za presenečenja. „Ekipe nismo menjali. Vemo pa, da nas čaka zahteven prvoligaški tekmec. Upam na ugoden rezultat pred povratno tekmo na Teznem,“ sporoča Andrej Zadravec v imenu KMN Slemen.

„Čaka nas zahtevna tekma, kjer pa smo izrazit favoriti. Takšna vloga nam ne leži, zato bo treba odigrati drugače kot na drugih tekmah,“ je jasen Mile Simeunovič, ki bo imel na voljo vse igralce, družno pa računajo na pozitiven rezultat.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 14.10.2020 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari osmine finala futsal pokala Terme Olimia
  Tudi v tej sezoni, že 26. po vrsti, bo potekalo pokalno tekmovanje pokal Terme Olimia, kjer bo v prvi fazi igralo 16 ekip. Žreb parov osmine finala je bil opravljen danes. Tekme so predvidene za petek, 6. novembra.
 • 08.10.2020 | Pokal Terme Olimia
  V sredo žreb osmine pokala Terme Olimia
  Tudi v tej sezoni, že 26. po vrsti bo to, bo potekalo pokalno tekmovanje pokal Terme Olimia, kjer bo v prvi fazi igralo 16 ekip. Žreb parov osmine finala bo v sredo, 14.10.2020, v prostorih Nacionalnega nogometnega centra. Tekme so predvidene za petek, 6. novembra.
 • 02.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Na poti do naslova niso prejeli gola
  "Še enkrat čestitam mojim fantom, ki so dokazali, da so najboljši, ko je to najbolj potrebno,“ je po finalu pokala Terme Olimia dejal trener prvakov Kujtim Morina.
 • 01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Pokalna lovorika ostaja v Obsotelju
  Dobovec MB-Monting je osvojil tretji (zaporedni) naslov prvaka pokala Terme Olimia. Zasedba trenerja Kujtima Morine je bila v finalu s 4:0 pred 400 gledalci boljša od Oplasta.
 • 01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast četrtič ali Dobovec tretjič (zapored)
  Ekipi sta se v tej sezoni pomerili dvakrat v 1. SFL – 5:2 in 6:1 je bilo vsakič za Dobovec. Moštvi sta se srečali v pokalu Terme Olimia že lani – 1:1 in 7:2 za Dobovec v četrtfinalu. Dobovec prednjači v medsebojnih tekmah, zadnji uspeh Oplasta proti Dobovcu pa datira v 27.10. 2017 – 7:6 je bilo za Oplast v športni dvorani v Tolminu.
 • 29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast in Dobovec finalista pokala
  Naslov brani Dobovec MB-Monting, finale je jutri na sporedu ob 17.30, prenos pa na spletni strani www.nzs.si.
 • 29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  V Podčetrtku za naslov pokalnega prvaka
  Udeležbo na turnirju so si priigrali Dobovec MB-Monting, KMN Sevnica, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid. Od leta 2011 je sponzor futsal pokala NZS podjetje Terme Olimia.
 • 28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Verjame v ekipo, ki prihaja po naslov
  „Finalni turnir pokala Terme Olimia je eden od vrhuncev sezone. Tekme se igrajo za gledalce, brez njih to ni to. Verjamem, da se jih bo precej zbralo v Podčetrtku. Na tem mestu pa še posebno vabilo za naše podpornike, da pridejo na tekmo polfinala, da nam bodo tisti potreben in nujen veter v hrbet!“ še doda trener Kujtim Morina.
 • 28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast se spogleduje z novim naslovom
  Pet let je že minilo od zadnjega nastopa KMN Oplasta iz Kobarida na finalnem turnirju pokala Terme Olimpia. Letos je zasedba iz Posočja spet poleg, igra pa na karto izkušenj in neobremenjenosti.
 • 27.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Vrhničanom so zrasle ambicije
  „Menim, da bo Oplast čakal našo napako in branil svoj gol. Morda nas presenetijo, a dvomim. Predvsem pa bomo morali biti pozorni na njihove protinapade, v tej prvini igre so ena najboljših ekip v ligi!“ še opozarja Simeunovič, ki je z igralci fokusiran na tekmeca, a se tudi zaveda kvalitet, ki jih premorejo njegovi varovanci.

DELI NA