19.03.2021 | 1. SFL
Če ne danes, pa v torek

Nocoj so na sporedu 2. tekme četrtfinala 1. SFL. Igralo se bo v Zagorju, Ljutomeru, Kobaridu in na Vrhniki. Na www.futsal.si bomo prenašali obračun iz Ljutomera, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti FC Bronx. Trije gostje (Dobovec, Bronx in Litija) ter današnji domačin Siliko Vrhnika si lahko že danes zagotovijo nastop v polfinalu. V primeru, da bo potrebna 3. tekma, bo ta na sporedu v torek, 23. marca.

Želijo podaljšati serijo

V Mlinšah so ponosni na storjeno v tej sezoni, takisto na zadnji tekmi v Rogaški Slatini. „Čeprav smo na prvi tekmi dobili kar 11 golov, sem zadovoljen z igro. Dobili smo novo lekcijo, novo učno uro. V določenih segmentih že lahko igramo proti Dobovcu,“ pravi trener ekipe ŠD Mlinše Gregor Ceglar, ki si želi, danes ponovijo igro, a bo zelo težko. „Manjka nam kar šest igralcev, priključili smo še dva mladinca. Kljub temu bomo naredili vse, da pridemo do tretje tekme, ki bo odločala,“ trener Ceglar verjame v nov podvig ekipe iz Zagorske doline.

Gostje prihajajo v Zasavje brez kaznovanega Kristjana Čujca, vprašljivo je tudi igranje Tihomirja Novaka. „Imamo sicer prednost s prve tekme, a to nič ne pomeni. Čaka nas zahtevna tekma, spoštujemo domačine, ki so čvrst tekmec. Od svojih igralcev pa vnovič pričakujem, da pokažejo pravi odnos in nivo igre,“ se dobri tekmi in napredovanju v polfinale nadeja trener Dobovca Kujtim Morina.

Verjame v ekipo

„To je futsal, to je končnica. Ko dejansko o sezoni odloča ena sama tekma. Prav žal bi mi bilo, da bi se tako hitro poslovili. Verjamem v ekipo, verjamem v pravi odgovor,“ se trener Ptujčanov Robert Grdović nadeja, da se bo serija vrnila na Ptuj. Ekipa FC Hiša daril Ptuj danes gostuje na Vrhniki, Siliko je prvo tekmo dobil in unovčil svoje izkušnje.

„Na prvi tekmi smo prišli do pomembnega kapitala, zdaj pa imamo prvo zaključno žogo, kar je morda kaj nepričakovano. Verjetno so vsi pričakovali lažje delo Ptujčanov. Ampak pozor, ni še konec. Moji fantje so pokazali, da znajo igrati, a a kvaliteta je na strani Ptuja,“ pa pred tekmo razmišlja trener Silika Mile Simeunovič, ki opozarja, da je treba za preboj v polfinale dvakrat zmagati.

Z dobro igro parirati Litiji

Najbolj tesno je bilo na prvi tekmi v Litiji, kjer je Oplast spet potrdil, da je ena najbolj neugodnih ekip za Litijo. Oplast je spet povedel, imel igro, na koncu izgubil, razliko pa sta naredila reprezentanta v dresu Litije Gašper Vrhovec in Matej Fideršek. Gostje so za nameček ostali še brez Anžeta Široka, ki je po izteku igralnega časa dobil rdeči karton.

„Pred nami je druga tekma, Litija je v psihološki prednosti, mi pa smo na prvi tekmi odigrali zelo dobro, potem se je ustavilo. Danes je nova tekma, nadejamo se vnovič dobri igri,“ napove trener Oplasta Zoran Tesko.

Trener Litije Senudin Džafić se je razveselil petkove zmage, dobri predstavi in pozitivnemu izplenu pa se nadeja tudi danes. „Na petkovi tekmi smo se veliko naučili, v tem tednu smo odpravljali napake,“ pove Džafić, ki verjame, da ne bo treba spet čakati, da ekipa zaostaja in potem menja v prestavo višje in pokaže svoje kvalitete.

1. SFL, četrtfinale, 2. tekma, 19.3.
ŠD Mlinše – FK Dobovec (20.00)
KMN Tomaž Šic Bar – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)
Siliko Vrhnika – FC Hiša daril Ptuj (20.00)

1. SFL, četrtfinale, 1. tekma, 12.3.
FK Dobovec – ŠD Mlinše 11:3 (3:1) (1:0 v zmagah)
1:0 Čujec (1.), 2:0 Turk (11.), 2:1 Smrkolj (18./10m), 3:1 Čeh (20./10m), 4:1 Perić (21.), 5:1 Matošević (25.), 6:1 Čeh (26.), 6:2 Lokovšek (29.), 7:2 Perić (33.), 8:2 Cesarec (35./10m), 8:3 Gorišek (35.), 9:3 Čujec (37.), 10:3 Perić (38.), 11:3 Kotnik T. (38.)

FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko 1:3 (0:1) (0:1 v zmagah)
0:1 Jandrič (18./6m), 0:2 Berzelak (28.), 0:3 Jandrič (33.), 1:3 Pihler (40.)

FC Litija – KMN Oplast Kobarid 2:1 (0:1) (1:0 v zmagah)
0:1 Vulikić (3.), 1:1 Vrhovec (25.), 2:1 Fideršek (30.)

KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž Šic Bar 4:3 (1:2) (1:0 v zmagah)
1:0 Klinc (13.), 1:1 Kukovec (19.), 1:2 M. Senekovič (20./10m), 1:3 U. Senekovič (24.), 2:3 Stanišič (27.), 3:3 Kolar (31.), 4:3 Klinc (35.)

Prepoved igranja na 2. tekmi četrtfinala:
Kevin Caf (FC Hiša daril Ptuj)
Kristjan Čujec (FK Dobovec)
Anže Širok (KMN Oplast Kobarid)
Luka Klančišar (ŠD Mlinše)
Janez Močnik Guna (ŠD Mlinše)

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.06.2022 | 1. SFL
  Jeseni želi še okrepiti sodelovanje s klubi in treninge v NZS Futsal centru
  „Menim, da so bili treningi super. Igralci so jih dobro sprejeli, radi so prihajali. Na tem mestu hvala tudi vsem staršem, ki so jih vozili na treninge in čakali,“ pove Tomislav Horvat, selektor članov in reprezentance. Prav Horvat je skupaj s svojo strokovno skupino, v njej sta bila še Mile Simeunovič in Ivan Bratič, bdel na treningi in delom.
 • 18.06.2022 | 1. SFL
  Damir Pertič ostaja trener FC Bronx
  Moštvo bo še naprej vodil Damir Pertič, nekdanji igralec FC Bronxa, tudi slovenski reprezentant, ki je svojo športno pot začel v tedanji 3. SFL – MNZ Koper, kjer je sprva igral za ŠD A.S.C.I. – športno društvo italijanske manjšine v Kopru. V Kopru, kjer domače tekme igrajo Bronxi, deluje še danes.
 • 17.06.2022 | 1. SFL
  Pripravljajo kamp za mlade, zmagali v Zagrebu
  FK Dobrepolje bo tudi v novi sezoni igral v 1. SFL. Z minulo sezono so v Dobrepolju lahko zadovoljni, počasi pa pogledujejo naprej. V vodstvu kluba so potrdili, da bo člansko ekipo še naprej vodil trener Dani Kaljevič, za golmane bo skrbel trener Ivan Bratič.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  V ŠD Mlinše že pogledujejo v novo sezono
  „Želimo pa si, da bi še okrepili delo z mladimi. Da bi to postala znana Mlinška šola futsala. V lanski sezoni so se izkazali mladinci, letos bomo dodali še U17, zadaj pa že prihaja generacija iz U11. Radi bi tudi izobrazili strokovni kader, stroka je osnova za vse,“ dodaja trener ŠD Mlinše, kjer so poznani tudi po tem, da prvi začnejo priprave.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  Statistični pregled minule sezone v klubskem futsalu
  Po koncu sezone v futsal tekmovanjih še statistični pregled tekmovanj.
 • 11.06.2022 | 1. SFL
  Reprezentančni trojec še naprej v Dobovcu
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavo ekipe. V četrtek so potrdili, da bo ekipo še naprej vodil trener Kujtim Morina, ki bo lahko računal tudi na reprezentančni trojec.
 • 10.06.2022 | 1. SFL
  Kujtim Morina ostaja trener Dobovca
  »Skupaj smo dosegli veliko; klub smo dvignili visoko, na zavidanja vredno raven, ustvarili odlično vzdušje v ekipi, z vodstvom čudovito sodelujemo. Tu so Rok, Zvone in vsi ostali, ki so prispevali k tej odločitvi,« niza razloge za podaljšanje sodelovanja. Nova sezona zanj ne bo rutina.
 • 04.06.2022 | 1. SFL
  Dobovec prejel pokal in kolajne
  Dobovec je tako osvojil 5. naslov državnega prvaka, pokal in kolajne so igralci prejeli v petek. Priznanja jim je podelil Vlado Močnik, predsednik komisije za futsal pri NZS in član IO NZS.
 • 02.06.2022 | 1. SFL
  Državni prvak ima novega predsednika
  Rok Mordej, tudi kapetan moštva, je novi predsednik kluba, dosedanji predsednik Marko Krivec pa prevzema funkcijo podpredsednika in blagajnika. Novo vodstvo je na sredini volilni skupščini dobilo soglasno podporo članstva.
 • 01.06.2022 | 1. SFL
  Prijava klubov v futsal sezono 2022/2023
  Tudi v novi sezoni se bo v vseh kategorijah igralo z uradno futsal žogo Mikasa. Ob zaključku minule sezone je bil minuli ponedeljek v prostorih Nogometne zveze Slovenije tudi sestanek s futsal klubi. Udeležba je bila zelo dobra in pogovori korektni in konkretni.

DELI NA