04.11.2022 | 1. SFL
Bronxi niso pozabili gostovanja v Sevnici

Začenja se 2. tretjina prvenstva 1. SFL, takoj na začetku tega dela pa derbi vodilnih ekip, ob tem pa še tri kvalitetne tekme. Na Obali se bosta tako pomerila domači KMN Bronx Škofije in gostujoča Sevnica.

1.SFL, 8. krog, 4.11.
FK Dobovec – FK Siliko (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)
KMN Meteorplast Šic bar – ŠD Mlinše (20.30)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.45)

Primorci tekmo čakajo kot 4. ekipa lige. V prejšnjem krogu so doma porazili ŠD Mlinše, tesno 1:0 je bilo. „Zadnja zmaga je prišla ob pravem času. Odigrali smo dobro. Čeprav se zavedamo, da je lahko vsakič boljše. Vesel pa sem tudi zato, ker nismo prejeli gola. To se je zgodilo prvič, odkar vodim FC Bronx,“ je trener Damir Pertič izpostavil zanimiv (statistični) detajl.

Bronxi danes igrajo proti Sevnici, ki je 8. ekipa lige. A to mesto na lestvici škofjotov ne bo zavedlo. „Spomnim se prvih minut tekme v Sevnici, ko nismo bili pravi. Po vodstvu bi Sevnica to prednost lahko še povečala. Zato moramo biti v petek zbrani, ta zbranost pa mora postati kontinuiteta. S tem pa bo tudi tisto, kar si tako želimo – serije in kontinuitete rezultata,“ se trener Pertič ozre na tekmo 1. kroga, ko je Sevnica povedla 1:0, Bronxi pa so prek Marina Mandira poravnali v 16. minuti.

„Na sami tekmi si želim, da vidim veliko agresivnosti, želim pa si, da boljše verbalno in neverbalno komuniciramo. Naše reakcije morajo biti hitre, na vsakem treningu in tekmi pa težimo k napredku,“ je jasen Pertič, ki za konec nameni nekaj besed Sevničanom:
„To je ekipa, ki zna igrati futsal. To so futsalerji, ki niso padli z Marsa. A se mi zdi, da potrebujejo nekaj športne sreče, kot smo jo pogrešali mi lani. Tudi zato jih ne smemo podceniti.“

Oslabljeni gostje

Sevničani imajo po šestih tekmah eno točko. „Žal smo za nekaj časa ostali brez Domna Krnca, tudi Gregor Pešec ni še pripravljen za igro. Smo oslabljeni, bomo pa s tistimi, ki so, skušali narediti najboljše, kar znamo in zmoremo,“ tekmo na Obali napove trener Matej Zakšek.

„Še vedno nas boli poraz iz 1. kroga,“ poudari Zakšek, ki si želi, da se pokažejo danes v čim boljši luči.

Tekst: D.P.
Foto: FK Dobovec

SORODNE NOVICE

 • 18.04.2024 | 1. SFL
  Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
  „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
 • 16.04.2024 | 1. SFL
  Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
  Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
 • 08.04.2024 | 1. SFL
  Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
  „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
  Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
  Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
  Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
  Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
 • 29.03.2024 | 1. SFL
  Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
  KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
 • 28.03.2024 | 1. SFL
  V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
  Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
 • 22.03.2024 | 1. SFL
  Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
  S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.

DELI NA