Bronx do naslova, ki mu je še manjkal

Krog pred koncem državnega prvenstva U19 je jasno, da je naslov državnega prvaka osvojila ekipa KMN Bronx Škofije. V Kopru so v zaostali tekmi 20. kroga s 4:1 premagali KMN Meteorplast Šic Bar. Krog pred koncem imajo tako škofjoti 57 točk, ŠD Extrem 56, KMN Meteorplast Šic Bar pa 55.

Pokal in medalje je ekipama podelil Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik komisije za futsal.

Tekmovanje mladih U19, 20. krog, 12.5.
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic Bar 4:1 (2:1)

Trije goli Stanića

Gostje so povedli v 7. minuti, zadel je Aljaž Goznik. Domačini so spreobrnili potek z dvema goloma Aleksandra Stanića, ki je zadel v 16. in 17. minuti. Tilen Cupin je v 22. minuti povišal na 3:1, končni rezultat je postavil Stanić v 36. minuti. To je bil že 51. Stanićev gol v tej sezoni mladinske lige.

»V prvem polčasu žal nismo izkoristili vseh priložnosti, morali bi zabiti še kak gol. Potem smo delali smešne napake, Bronx je to izkoristil in zasluženo zmagal,« je po tekmi povedal Aljaž Goznik. »Veseli in srečni smo, ker smo se borili za 1. mesto, žal pa smo kaj več zapravili že sredi sezone,« je dodal Goznik, ki se nadeja, da ostane ekipa skupaj in navduši v članski konkurenci.

»Slabše smo začeli, a smo potem pokazali naše srce, borbo in to, kaj in kdo smo. Dvignili smo se po zaostanku 0:1 in prišli do zmage,« je bil vesel Tilen Cupin. »Seveda sta nam pomagala dva gola Aleksandra Stanića,« je dodal Cupin, ki je še enkrat več izpostavil, da so škofjoti z naslovom prvaka v kategoriji U19 zaokrožili poker asov – zlatu v kategorijah U13, U15 in U17 so dodali še mladinsko zlato. Bronxi pa so tako kot KMN Meteorplast Šic bar znani tudi po tem, da mladinci igrajo vidno vlogo tudi v članski ekipi.

Odločali na koncu

»Za Bronx je to velik uspeh. V mlajših selekcijah nam je manjkal le še ta naslov. Sezona je bila dolga, naporna, brez končnice. Na koncu je pošteno, da je o prvaku odločala predzadnja tekma,« je po tekmi povedal trener Bronxa Nebojša Vajić. »Gostje so povedli, bal sem se tega. A po drugi strani smo kar vajeni tega, da nam tekmec kaznuje našo napako, mi pa ne izkoristimo svojih priložnosti na uvodu v tekmo. Vesel sem, ker fantje niso spustili glave in so nadaljevali v skladu z dogovorom,« je sklenil Vajić, ki je na tem mestu pohvalil in delo ter prizadevanja kluba na čelu s predsednikom Željkom Staničem.

Tekst: D.P.
Foto: R.Č./KMN Bronx Škofije

SORODNE NOVICE

 • 11.05.2022 | Državne futsal lige
  V četrtek prenos iz Kopra
  O prvaku bo zagotovo v prvi vrsti odločala preložena tekma 20. kroga, ki pa bo na sporedu jutri, ob 19. uri v Kopru. Tam se bosta med sabo pomerila domači Bronx in gostujoči KMN Meteorplast Šic Bar. Tekmo boste v neposrednem prenosu lahko spremljali tudi na spletni strani Futsal.si.
 • 03.05.2022 | Državne futsal lige
  Nadaljuje se napet boj za mladinskega državnega prvaka
  Na praznični 2. maj je bil na sporedu 24. krog tekmovanja mladih U19. V vodstvu je sicer ekipa ŠD Extrema, ki je zbrala 53 točk, točko manj in tekmo manj premore KMN Meteorplast, pri 51 točkah in dveh tekmah manj pa je KMN Bronx Škofije. To so trije klubi, ki bodo na koncu odločali o tem, kdo bo prvak.
 • 24.04.2022 | Državne futsal lige
  Zlato Ptuju, bron Dobovcu
  Ta vikend se je sklenilo tudi tekmovanje mladih U15. Naslov državnega prvaka je osvojil FC Hiša daril Ptuj, ki je slavil v Voličini. Bron je osvojil FK Dobovec. V Voličini je priznanja in pokala podelil Matej Gajser, namestnik predsednik Komisije za futsal, v Rogatcu je medalje in pokal podelil Dušan Bezjak, član Komisije za futsal.
 • 20.04.2022 | Državne futsal lige
  V nedeljo konec v U15, gneča na vrhu v ligi mladincev
  Tekmovanje mladih U15 je v sklepni fazi. Za naslov prvaka se merita KMN Slovenske gorice in FC Hiša daril Ptuj. Po prvi finalni tekmi boljše kaže KMN Slovenskim goricam, ki so v gosteh s 4:6 premagale Ptujčane, ki so v 27. minuti izenačili na 4:4, gol je dosegel Gaj Polanec. Gostje so si ključno prednost nabrali med 34. in 40. minuto, gola za končnih 4:6 sta dosegla Luka Poš in Amadej Ploj.
 • 15.04.2022 | Državne futsal lige
  Dvanajst sekund pred koncem do 4. naslova državnih prvakinj
  S tem uspehom so Celjanke prišle do 4. naslova državnih prvakinj, s tekmo pred 150 gledalci pa se je sklenila 9. sezona Ženske futsal lige. V tej sezoni je v ligi igralo rekordnih šest ekip, premierno pa je bil igran tudi Ženski futsal pokal, osvojile so ga igralke KMN Slovenske gorice.
 • 15.04.2022 | Državne futsal lige
  Nadaljuje se finale Ženske futsal lige
  Danes, v petek, ob 19.30, je v Celju na sporedu 4. tekma finala 9. sezone Ženske futsal lige. Celjanke vodijo 2:1 v zmagah, za naslov rabijo tri. Priložnost za to bodo imeli nocoj. Če zmagajo KMN Slovenske gorice, ob o naslovu prvakinj odločala zadnja, 5. tekma, prihodnji teden v Spodnjem Dupleku.
 • 08.04.2022 | Državne futsal lige
  Na 3. tekmi finala prva zmaga za Slovenske gorice
  Varovanke trenerja Dejana Krambergerja so z odločilnim golom Tanje Vrabel prišle do zmage (3:2), serija pa se seli v Celje, kjer bo 4. tekma na sporedu v petek, 15. aprila. Celjanke vodijo 2:1 v zmagah. Prvak bo ekipa, ki prej zmaga trikrat.
 • 08.04.2022 | Državne futsal lige
  Danes tretja, morda že odločilna finalna tekma ŽFL
  V nedeljo so se brona razveselile igralke ŠD Košana, ki so po remiju na Vrhniki (3:3) v drugo s 7:0 porazile Vrhniko (7:0) in osvojile 3. mesto. Pokal in medalje je podelil Željko Stanič, član komisije za futsal pri NZS.
 • 03.04.2022 | Državne futsal lige
  ŽNK Celje korak do naslova, bron ŠD Košani
  V nedeljo so se brona razveselile igralke ŠD Košana, ki so po remiju na Vrhniki (3:3) v drugo s 7:0 porazile Vrhniko (7:0) in osvojile 3. mesto. Pokal in medalje je podelil Željko Stanič, član komisije ua futsal pri NZS.

DELI NA