Bronx do naslova, ki mu je še manjkal

Krog pred koncem državnega prvenstva U19 je jasno, da je naslov državnega prvaka osvojila ekipa KMN Bronx Škofije. V Kopru so v zaostali tekmi 20. kroga s 4:1 premagali KMN Meteorplast Šic Bar. Krog pred koncem imajo tako škofjoti 57 točk, ŠD Extrem 56, KMN Meteorplast Šic Bar pa 55.

Pokal in medalje je ekipama podelil Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik komisije za futsal.

Tekmovanje mladih U19, 20. krog, 12.5.
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic Bar 4:1 (2:1)

Trije goli Stanića

Gostje so povedli v 7. minuti, zadel je Aljaž Goznik. Domačini so spreobrnili potek z dvema goloma Aleksandra Stanića, ki je zadel v 16. in 17. minuti. Tilen Cupin je v 22. minuti povišal na 3:1, končni rezultat je postavil Stanić v 36. minuti. To je bil že 51. Stanićev gol v tej sezoni mladinske lige.

»V prvem polčasu žal nismo izkoristili vseh priložnosti, morali bi zabiti še kak gol. Potem smo delali smešne napake, Bronx je to izkoristil in zasluženo zmagal,« je po tekmi povedal Aljaž Goznik. »Veseli in srečni smo, ker smo se borili za 1. mesto, žal pa smo kaj več zapravili že sredi sezone,« je dodal Goznik, ki se nadeja, da ostane ekipa skupaj in navduši v članski konkurenci.

»Slabše smo začeli, a smo potem pokazali naše srce, borbo in to, kaj in kdo smo. Dvignili smo se po zaostanku 0:1 in prišli do zmage,« je bil vesel Tilen Cupin. »Seveda sta nam pomagala dva gola Aleksandra Stanića,« je dodal Cupin, ki je še enkrat več izpostavil, da so škofjoti z naslovom prvaka v kategoriji U19 zaokrožili poker asov – zlatu v kategorijah U13, U15 in U17 so dodali še mladinsko zlato. Bronxi pa so tako kot KMN Meteorplast Šic bar znani tudi po tem, da mladinci igrajo vidno vlogo tudi v članski ekipi.

Odločali na koncu

»Za Bronx je to velik uspeh. V mlajših selekcijah nam je manjkal le še ta naslov. Sezona je bila dolga, naporna, brez končnice. Na koncu je pošteno, da je o prvaku odločala predzadnja tekma,« je po tekmi povedal trener Bronxa Nebojša Vajić. »Gostje so povedli, bal sem se tega. A po drugi strani smo kar vajeni tega, da nam tekmec kaznuje našo napako, mi pa ne izkoristimo svojih priložnosti na uvodu v tekmo. Vesel sem, ker fantje niso spustili glave in so nadaljevali v skladu z dogovorom,« je sklenil Vajić, ki je na tem mestu pohvalil in delo ter prizadevanja kluba na čelu s predsednikom Željkom Staničem.

Tekst: D.P.
Foto: R.Č./KMN Bronx Škofije

SORODNE NOVICE

 • 24.04.2023 | Državne futsal lige
  ŠD Extrem zlat, Siliko srebro, Oplastu bron
  S tekmama na Vrhniki in v Ljubljani se je sklenila sezona tekmovanja mladih U19. Državni prvaki so postali igralci ŠD Extrem Sodražica, srebro je pripadlo Siliku Vrhnika, bron Oplastu iz Kobarida, četrti je pa Futsal klub Trzin.
 • 17.04.2023 | Državne futsal lige
  ŠD Extrem povedel v finalu, Trzinu se nasmiha bron
  S tekmama v Sodražici in Kobaridu se je začel boj za mesta od 1. do 4. v tekmovanju mladih U19. FK Trzin bližje bronu, ŠD Extrem pa zlatu.
 • 11.04.2023 | Državne futsal lige
  KMN Miklavž prvak, znana finalista v tekmovanju mladih U19
  KMN Miklavž TBS Team 24 je novi prvak v tekmovanju mladih U15. Tudi na drugi tekmi so bili boljši od Dobovca, ki je na koncu zasedel 2. mesto.
 • 08.04.2023 | Državne futsal lige
  Za kolajne in naslove v U15 in U19
  V tekmovanju mladih U19 bomo v ponedeljek dobili oba finalista, praznični ponedeljek pa bo tudi dan, ko bodo podeljene kolajne v kategoriji U15.
 • 04.04.2023 | Državne futsal lige
  Po naslovu prvakinj slovo Draga Adamiča
  Naslov so osvojile oz. obranile igralke ŽNK Celje, ki so prišle do 3. zaporedne, skupaj pa že 5. lovorike naslova državnih prvakinj. Celjanke so bile boljše od KMN Slovenske gorice, rezultat v zmagah pa 3:0.
 • 01.04.2023 | Državne futsal lige
  Po kazenskih strelih Celjanke do 5. krone
  Varovanke trenerja Draga Adamiča so letošnji finale 10. jubilejne sezone dobile s 3:0 v zmagah. A je treba v isti sapi priznati, da so KMN Slovenske gorice nudile izvrsten odpor, dve tekmi so izgubile v 37. minuti, zadnjo pa po streljanju 6-metrovk.
 • 31.03.2023 | Državne futsal lige
  Pred kamerami 3. tekma finala Ženske futsal lige
  ŽNK Celje in KMN Slovenske gorice se bosta pomerila v Celju. V primeru zmage bodo Celjanke osvojile 5. naslov. V primeru zmage gostij se serija vrača v Spodnji Duplek. Prvakinje bodo ekipa, ki prej zbere tri zmage.
 • 27.03.2023 | Državne futsal lige
  FK Dobovec in KMN Miklavž za naslov
  Minuli vikend smo dobili finalista tekmovanja mladih U15, pred nami začetek polfinala tekmovanja mladih U19.
 • 26.03.2023 | Državne futsal lige
  ŠD Košani bron, ŽNK Vrhnika četrta
  Ekipa ŠD Košane je bila tudi na drugi tekmi za 3. mesto boljša od ŽNK Vrhnike. Po zmagi v Pivki s 6:1 so varovanke trenerja Mihe Osojnika slavile tudi na Vrhniki (1:4) in osvojile bron. Vrhničanke sezono končujejo na 4. mestu.
 • 24.03.2023 | Državne futsal lige
  ŽNK Celje po preobratu
  ŽNK Celje je slavil zmago tudi na 2. tekmi finala, tokrat je bilo 3:4. Celjanke so povedle 0:2 v zmagah. Do današnjega uspeha so prišle po preobratu v zadnjih osmih minutah tekme, ko so zaostanek in vodstvo KMN Slovenske gorice 3:1 spreobrnile v zmago 3:4.

DELI NA