Bronx do naslova, ki mu je še manjkal

Krog pred koncem državnega prvenstva U19 je jasno, da je naslov državnega prvaka osvojila ekipa KMN Bronx Škofije. V Kopru so v zaostali tekmi 20. kroga s 4:1 premagali KMN Meteorplast Šic Bar. Krog pred koncem imajo tako škofjoti 57 točk, ŠD Extrem 56, KMN Meteorplast Šic Bar pa 55.

Pokal in medalje je ekipama podelil Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik komisije za futsal.

Tekmovanje mladih U19, 20. krog, 12.5.
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic Bar 4:1 (2:1)

Trije goli Stanića

Gostje so povedli v 7. minuti, zadel je Aljaž Goznik. Domačini so spreobrnili potek z dvema goloma Aleksandra Stanića, ki je zadel v 16. in 17. minuti. Tilen Cupin je v 22. minuti povišal na 3:1, končni rezultat je postavil Stanić v 36. minuti. To je bil že 51. Stanićev gol v tej sezoni mladinske lige.

»V prvem polčasu žal nismo izkoristili vseh priložnosti, morali bi zabiti še kak gol. Potem smo delali smešne napake, Bronx je to izkoristil in zasluženo zmagal,« je po tekmi povedal Aljaž Goznik. »Veseli in srečni smo, ker smo se borili za 1. mesto, žal pa smo kaj več zapravili že sredi sezone,« je dodal Goznik, ki se nadeja, da ostane ekipa skupaj in navduši v članski konkurenci.

»Slabše smo začeli, a smo potem pokazali naše srce, borbo in to, kaj in kdo smo. Dvignili smo se po zaostanku 0:1 in prišli do zmage,« je bil vesel Tilen Cupin. »Seveda sta nam pomagala dva gola Aleksandra Stanića,« je dodal Cupin, ki je še enkrat več izpostavil, da so škofjoti z naslovom prvaka v kategoriji U19 zaokrožili poker asov – zlatu v kategorijah U13, U15 in U17 so dodali še mladinsko zlato. Bronxi pa so tako kot KMN Meteorplast Šic bar znani tudi po tem, da mladinci igrajo vidno vlogo tudi v članski ekipi.

Odločali na koncu

»Za Bronx je to velik uspeh. V mlajših selekcijah nam je manjkal le še ta naslov. Sezona je bila dolga, naporna, brez končnice. Na koncu je pošteno, da je o prvaku odločala predzadnja tekma,« je po tekmi povedal trener Bronxa Nebojša Vajić. »Gostje so povedli, bal sem se tega. A po drugi strani smo kar vajeni tega, da nam tekmec kaznuje našo napako, mi pa ne izkoristimo svojih priložnosti na uvodu v tekmo. Vesel sem, ker fantje niso spustili glave in so nadaljevali v skladu z dogovorom,« je sklenil Vajić, ki je na tem mestu pohvalil in delo ter prizadevanja kluba na čelu s predsednikom Željkom Staničem.

Tekst: D.P.
Foto: R.Č./KMN Bronx Škofije

SORODNE NOVICE

 • 12.08.2022 | Državne futsal lige
  Novinci v drugoligaški konkurenci
  „Jure Kordiš, Matej Gregorič in Cveto Žagar so prišli do mene in me nagovorili, da bi radi še nekaj odigrali,“ trener Lado Grgurič pojasni, kako se je v Ribnici v minulih mesecih začela odvijati članska futsal zgodba.
 • 12.08.2022 | Državne futsal lige
  Mitja Jontez bo vodil ŠD Extrem
  „Vodstvo, igralci in trenerji se za opravljeno delo s člansko ekipo zahvaljujemo dosedanjemu članskemu trenerju Srđanu Đorđeviću. Veseli smo, da bo še naprej sodeloval z nami in svoje znanje prenašal na mlajše generacije igralcev in trenerjev,“ so še dodali v ŠD Extrem.
 • 08.08.2022 | Državne futsal lige
  Pozornost mladim, veselijo se lige osmih
  Na novo sezono Ženske futsal lige, v ekipi bo osem zasedb, se od sredine julija pripravljajo tudi v ekipi ŠD Extrem. Ekipo bo še naprej vodil trenerski dvojec Robert Lah in Sandi Šivec, ki sta skupaj s kapetanko Barbaro Lah pridobila licenco za trenerja.
 • 28.07.2022 | Državne futsal lige
  Po žrebu parov ŽFL, 2. SFL in tekmovanj mladih U19 in U17
  Danes so bili opravljeni žrebi tekmovanj Ženske futsal lige, 2. SFL in tekmovanja mladih U19 in U17.
 • 15.06.2022 | Državne futsal lige
  Ponosni na sezono, z novo začnejo 15.8.
  „Sezona je bila zahtevna. Osvojili smo naslov državnih prvakinj in z novo lovoriko postali najbolj uspešni ženski futsal klub. Žal smo ostali brez pokala, tisti dan nas je takrat premagala boljša ekipa,“ nadaljuje Adamič, ki bo nadaljeval delo v Celju. V prihodnjih tednih bo tudi jasno, ali bodo kake spremembe v ekipi.
 • 25.05.2022 | Državne futsal lige
  Nova futsal sredina z Dolenjske
  V minuli sezoni je v Ženski futsal ligi igralo šest ekip. Naslov državnih prvakinj je šel v vitrine ŽNK Celje, pokalna lovorika pa v tabor KMN Slovenske gorice. Po novem pa bomo očitno imeli novo futsal sredino. Z delom je začel Futsal klub Novo mesto.
 • 11.05.2022 | Državne futsal lige
  V četrtek prenos iz Kopra
  O prvaku bo zagotovo v prvi vrsti odločala preložena tekma 20. kroga, ki pa bo na sporedu jutri, ob 19. uri v Kopru. Tam se bosta med sabo pomerila domači Bronx in gostujoči KMN Meteorplast Šic Bar. Tekmo boste v neposrednem prenosu lahko spremljali tudi na spletni strani Futsal.si.
 • 03.05.2022 | Državne futsal lige
  Nadaljuje se napet boj za mladinskega državnega prvaka
  Na praznični 2. maj je bil na sporedu 24. krog tekmovanja mladih U19. V vodstvu je sicer ekipa ŠD Extrema, ki je zbrala 53 točk, točko manj in tekmo manj premore KMN Meteorplast, pri 51 točkah in dveh tekmah manj pa je KMN Bronx Škofije. To so trije klubi, ki bodo na koncu odločali o tem, kdo bo prvak.
 • 24.04.2022 | Državne futsal lige
  Zlato Ptuju, bron Dobovcu
  Ta vikend se je sklenilo tudi tekmovanje mladih U15. Naslov državnega prvaka je osvojil FC Hiša daril Ptuj, ki je slavil v Voličini. Bron je osvojil FK Dobovec. V Voličini je priznanja in pokala podelil Matej Gajser, namestnik predsednik Komisije za futsal, v Rogatcu je medalje in pokal podelil Dušan Bezjak, član Komisije za futsal.

DELI NA