Bronx do naslova, ki mu je še manjkal

Krog pred koncem državnega prvenstva U19 je jasno, da je naslov državnega prvaka osvojila ekipa KMN Bronx Škofije. V Kopru so v zaostali tekmi 20. kroga s 4:1 premagali KMN Meteorplast Šic Bar. Krog pred koncem imajo tako škofjoti 57 točk, ŠD Extrem 56, KMN Meteorplast Šic Bar pa 55.

Pokal in medalje je ekipama podelil Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik komisije za futsal.

Tekmovanje mladih U19, 20. krog, 12.5.
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic Bar 4:1 (2:1)

Trije goli Stanića

Gostje so povedli v 7. minuti, zadel je Aljaž Goznik. Domačini so spreobrnili potek z dvema goloma Aleksandra Stanića, ki je zadel v 16. in 17. minuti. Tilen Cupin je v 22. minuti povišal na 3:1, končni rezultat je postavil Stanić v 36. minuti. To je bil že 51. Stanićev gol v tej sezoni mladinske lige.

»V prvem polčasu žal nismo izkoristili vseh priložnosti, morali bi zabiti še kak gol. Potem smo delali smešne napake, Bronx je to izkoristil in zasluženo zmagal,« je po tekmi povedal Aljaž Goznik. »Veseli in srečni smo, ker smo se borili za 1. mesto, žal pa smo kaj več zapravili že sredi sezone,« je dodal Goznik, ki se nadeja, da ostane ekipa skupaj in navduši v članski konkurenci.

»Slabše smo začeli, a smo potem pokazali naše srce, borbo in to, kaj in kdo smo. Dvignili smo se po zaostanku 0:1 in prišli do zmage,« je bil vesel Tilen Cupin. »Seveda sta nam pomagala dva gola Aleksandra Stanića,« je dodal Cupin, ki je še enkrat več izpostavil, da so škofjoti z naslovom prvaka v kategoriji U19 zaokrožili poker asov – zlatu v kategorijah U13, U15 in U17 so dodali še mladinsko zlato. Bronxi pa so tako kot KMN Meteorplast Šic bar znani tudi po tem, da mladinci igrajo vidno vlogo tudi v članski ekipi.

Odločali na koncu

»Za Bronx je to velik uspeh. V mlajših selekcijah nam je manjkal le še ta naslov. Sezona je bila dolga, naporna, brez končnice. Na koncu je pošteno, da je o prvaku odločala predzadnja tekma,« je po tekmi povedal trener Bronxa Nebojša Vajić. »Gostje so povedli, bal sem se tega. A po drugi strani smo kar vajeni tega, da nam tekmec kaznuje našo napako, mi pa ne izkoristimo svojih priložnosti na uvodu v tekmo. Vesel sem, ker fantje niso spustili glave in so nadaljevali v skladu z dogovorom,« je sklenil Vajić, ki je na tem mestu pohvalil in delo ter prizadevanja kluba na čelu s predsednikom Željkom Staničem.

Tekst: D.P.
Foto: R.Č./KMN Bronx Škofije

SORODNE NOVICE

 • 28.08.2023 | Državne futsal lige
  Po žrebu parov tekmovanj mladih U19, U17 in U15
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije je bil opravljen žreb parov tekmovanj mladih U19, U17 in U15.
 • 22.08.2023 | Državne futsal lige
  Opravljen žreb 2. SFL in ŽFL
  Žreb 1. SFL je bil opravljen, tekmovanje bo štelo osem klubov. Danes pa sta bila v prostorih Nogometne zveze Slovenije opravljena še dva žreba članskih tekmovanj. Tako 2. SFL kot Ženska futsal liga bosta števili po osem klubov.
 • 09.08.2023 | Državne futsal lige
  Izteka se rok za prijavo v tekmovanji U15 in U13
  Ob tem velja omeniti, da bo Nogometna zveza Slovenije v tekmovalnem letu 2023/2024 v celoti kril stroške uradnih oseb v naslednjih futsal tekmovanjih NZS: Futsal državno prvenstvo U19; Futsal državno prvenstvo U17; Futsal državno prvenstvo U15; Futsal državno prvenstvo U13 in Ženska futsal liga.
 • 20.07.2023 | Državne futsal lige
  V vseh treh članskih ligah po osem klubov
  Po obelodanitvi sestave 1. SFL so zdaj jasni tudi klubi udeleženci, ki bodo tekmovali v 2. SFL, Ženski futsal ligi ter tekmovanju mladih U17 in U19. Tako v 2. SFL kot v Ženski futsal ligi bo zaigralo po osem ekip, v tekmovanju mladih pa po 11.
 • 11.07.2023 | Državne futsal lige
  Izteka se rok prijave v futsal tekmovanja
  IO NZS-ja je že potrdil sestavo 1. SFL, prijava v ostala tekmovanja pa se počasi končuje. Klube pa v novi sezoni čaka kar nekaj stimulativnih ukrepov.
 • 19.06.2023 | Državne futsal lige
  Prihod reprezentance velika vzpodbuda za novo sezono
  Prvi vikend v juliju bo futsal repezentanca do 19 let gostovala na Dolenjskem. Prva tekma bo 1.7. v Dobrepolju, dan za tem pa še v Novem mestu. Izbrana vrsta selektorja Tomislava Horvata bo gostila Finsko.
 • 12.06.2023 | Državne futsal lige
  Pod novimi pogoji v 2. SFL
  Na predlog Komisije za futsal je IO NZS na zadnji seji sprejel sklep o pogojih tekmovanja ''povsem novih futsal ekip'' v tekmovanju NZS; oziroma se v tekmovanje 2. SFL lahko prijavi ekipa, ki v futsal tekmovanjih uradno še ni nastopala. V prvi sezoni se ji dovoli nastop brez mladinske ekipe. V ta namen se je popravil/dopolnil 8. člen Pravilnika za futsal.
 • 24.04.2023 | Državne futsal lige
  ŠD Extrem zlat, Siliko srebro, Oplastu bron
  S tekmama na Vrhniki in v Ljubljani se je sklenila sezona tekmovanja mladih U19. Državni prvaki so postali igralci ŠD Extrem Sodražica, srebro je pripadlo Siliku Vrhnika, bron Oplastu iz Kobarida, četrti je pa Futsal klub Trzin.
 • 17.04.2023 | Državne futsal lige
  ŠD Extrem povedel v finalu, Trzinu se nasmiha bron
  S tekmama v Sodražici in Kobaridu se je začel boj za mesta od 1. do 4. v tekmovanju mladih U19. FK Trzin bližje bronu, ŠD Extrem pa zlatu.
 • 11.04.2023 | Državne futsal lige
  KMN Miklavž prvak, znana finalista v tekmovanju mladih U19
  KMN Miklavž TBS Team 24 je novi prvak v tekmovanju mladih U15. Tudi na drugi tekmi so bili boljši od Dobovca, ki je na koncu zasedel 2. mesto.

DELI NA