03.11.2017 | 1. SFL
Bratski derbi v Rogaški Slatini, v Sevnici pa obračun sodelavcev iz reprezentance

Pred nami je še en spektakularen krog 1. SFL. V Litiji bomo spremljali epski obračun domačina in Oplasta, Mile Simeunovič na Vrhniki čaka državne prvake, da jih ujame v svojo zanko. Dobovec bo celil svoj rane proti ekipi z Obale, ki je nanizala kar pet zaporednih zmag. V Sevnici pa bo tekma, kjer si bosta nasproti stala trenerja, ki sta v teh dneh sodelavca v reprezentanci U17.

1. SFL, 9. krog, 3.11.
KMN Sevnica – Benedikt Avtodeli Džauš (20.00)
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Siliko Rem Power – FutureNet Maribor (20.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Bronx Škofije (21.00)

Prepoved nastopa:
Kristjan Čož (FC Ivančna Gorica)
Nikola Paulič (Siliko Rem Power)

Skupna priprava

To bo tekma 6. in 8. ekipe 1. SFL, na klopi ekipa pa sedita Mitja Jontez in Tomislav Novak. „Ta teden sva se skupaj pripravljala na tekmo,“ v smehu doda Jontez. Ni daleč od resnice! Novak in Jontez sta pomočnika reprezentance U17, ki v Podčetrtku igra kvalifikacije za olimpijske igre mladih. V petek je izbrana vrsta do 17 let prosta, Jontez in Novak pač ne!

„Igramo doma, kjer se razmišlja le in samo o zmagi. Če bi razmišljali drugače, bi bilo čudno. Verjamem, da se bomo borili in zgrizli ta sevniški parket,“ Jontez napove fanatično borbenost, ki bo vse stavila na obrambo, domači trener pa se nadeja tudi napredka v napadu.

Kaj pravi statistika? Benedikt v zadnjih šestih medsebojnih tekmah 1. SFL ni premagal Sevničanov, dve tekmi sta se končali z remijem, štirikrat so slavili Sevničani.

51-ič

Obračuni Litije in Oplasta so vedno prava paša za oči in tekme za futsal sladokusce. Tudi danes ne bo drugače! Domači trener Damir Pertič bo vnovič s kirurško natančnostjo pripravil ekipo na tekmeca, ki prihaja v Litijo osokoljen z uspehom proti Dobovcu Pivovarni Kozel. Ne pozabimo: Oplast je doma s 7:6 odpravil kozle, ki pa so bili z 8:2 boljši od Litije. Če bi bil futsal matematika, bi lahko napovedali današnji izid.

„Spet igramo doma pred domačimi navijači. Naredili bomo vse, da tri točke ostanejo doma,“ kratko in jedrno napove Pertič, ki bo verjetno moral v boj brez poškodovanega Gašperja Vrhovca, nad bolečino v preponi se priduša tudi Teo Turk.

„Litijo spoštujemo, a gremo kot vedno na gostovanje po tri točke. Ekipi sta si podobni, oboji premoremo precej individualne kvalitete, izkušenj in ekipnega duha. Odločale bodo izkušnje in dnevna forma,“ sporoča trener Oplasta Saša Leban, ki morda prav za gostovanje v mestu ob Savi pripravlja presenečenje in s sabo pripelje posoškega Ricardinha Benjamina Melinka, ki okreva po operaciji nosu.

To bo že 51. medsebojna tekma ekip, 31 zmag ima Litija, Oplast 15, le štiri tekme so se končale z remijem.

Doseči gol več

Po tednu počitka bodo spet na delu državni prvaki, ki na 5. mestu čakajo nadaljevanje prvenstva. Današnji tekmec bodo Vrhničani, ki jih vodi nekdanji igralec Maribora Mile Simeunovič. Z vijoličasti Siliko Rem Power nima kdo ve kaj statistike. V štirih tekmah so bili vijoličasti vsakič boljši, Siliko pa je doma na dveh tekmah dosegel le en gol. Tokrat želijo več. Ali so tega sposobni zares, pa bo pokazal edini merodajni sodnik – parket.

„Nasprotnik je iz tekme v tekmo boljši. To je pričakovano – so na novo sestavljeni, potrebujejo čas. Zato bo to težka tekma. Upam, da bomo igrali vsaj približno tako kot na zadnjni tekmi,“ se nadeja Mile Simeunovič, tudi ambasador skorajšnjega evropskega prvenstva v Futsalu, ki se v Sloveniji začne 31.1. 2018!

„Odhajamo na težko gostovanje, nasprotnika spoštujemo. Naredili bomo vse, da ohranimo trend pozitivnih rezultatov in da tekmo zmagamo,“ pa na temo gostovanje pristavi trener Mariborčanov Matej Gajser.

Bratski derbi

„Brat me večkrat spomni, kako je, ko komu gledaš v hrbet,“ je pred tedni dejal Rok Mordej, prvo ime Dobovca Pivovarne Kozel. Prav Rok pa še danes s svojimi kozli gleda v hrbet KMN Bronx Škofijam, ki so nanizali pet zaporednih zmag in se zavihtele na 3. mesto, kozli so 4. Vrata Bronxov pa brani Rokov brat Alen Mordej. Prav ta bratski obračun dajemo nocojšnji tekmi v Ratanski vasi novo dimenzijo!

Statistika preteklosti je na strani Dobovca – 16 tekem, 11 zmag, 4 remije, en samcat poraz proti Bronxom, ki prihajajo v Obsotelje sproščeni. V domačih vrstah je nekaj več nervoze, saj so zadnji derbi proti Oplastu izgubili. Domači trener Kujtim Morina je že po ničli proti Oplastu opozarjal, da želi ekipo nemudoma vrniti na zmagovite tire.

„To bo zelo težka tekma. Dobovec je sestavil ekipo za prvaka, po vrhu vsega pa še izdatno dvignil formo v zadnjem obdobju. Od svoje ekipe pričakujem le to, da ne podležejo pritisku in se dostojno upiramo favoriziranemu nasprotniku. Potiho si želimo točke in nadaljevanje pozitivne serije, vemo pa da pot do nje ne bo tako lahka. To bo tudi prvi derbi bratov Mordej, in kot vse mamice, tudi mi zelimo naj zmaga mlajši,“ pa v svojem slogu derbi napove trener škofjotov Marko Hrvatin.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Trojec na Vrhniko, trojec zapustil Siliko
    V taboru FK Siliko, v minuli sezoni so osvojili naslov superpokalnega prvaka Slovenije, sestavljajo igralski mozaik za novo sezono. Prvi se je poslovil Max Vesel, ki se je preselil na Hrvaško (Reka), na Vrhniki pa so potrdili še tri odhode in tri prihode.
  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Lipovšek in Kos spet za Mlinše
    Ekipo bo še naprej vodil trener Gregor Ceglar, ki bo v novi sezoni računal tudi na stara znanca. Po letu dni igranja v dresu Meteorplasta se v Zasavje vračata Vid Kos in Tim Lipovšek.
  • 20.07.2024 | 1. SFL
    Oplast z novim trenerjem
    KMN Oplast Kobarid je v minuli sezoni navdušil v 1. SFL, tudi s tretjim mestom ob koncu sezone. V nadaljevanju pa bo klub iz Posočja doživel nekaj sprememb.
  • 17.07.2024 | 1. SFL
    Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
    Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
  • 10.07.2024 | 1. SFL
    V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
    V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
  • 09.07.2024 | 1. SFL
    Totoškovič ostaja v Sodražici
    Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
  • 04.07.2024 | 1. SFL
    Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
    V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
  • 02.07.2024 | 1. SFL
    Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
    V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
  • 28.06.2024 | 1. SFL
    Matic Goznik okrepil Dobrepolje
    V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
  • 24.06.2024 | 1. SFL
    V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
    Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.

DELI NA