01.04.2022 | 1. SFL
Aktualni prvak gosti škofjote, ki so ujeli formo

Ob 20. uri se začenja tudi četrtfinalna tekma med Dobovcem in Bronxom, prvo in osmo ekipo rednega dela.

1.SFL, četrtfinale, 1. tekma, 1.4.
FK Dobovec  - KMN Bronx Škofije (20.00)
FC Litija – ŠD Mlinše (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid (20.30)
FC Hiša daril Ptuj – KMN Meteorplast Šic Bar (20.00)

Nihče jim ne bo nič poklonil

»Dobro smo trenirali vse te dni, pohvala celotni ekipi, ki je od finala pokala Terme Olimia naprej delala zelo dobro. Dvignili smo nivo forme, izboljšali smo tudi fizično pripravljenost, ki na pokalu ni bila optimalna. Vesel sem tudi, ker smo padli v ritem kontinuitete zmag. Pa na tem mestu ne smem pozabiti čestitati ekipi za vnovično, že četrto, prvo mesto po koncu rednega dela. A v istem trenutku je nam vsem jasno, da se državno prvenstvo začenja znova, od ničle! To tudi pomeni, da je to novo dokazovanje za vse nas. Nihče nam ne bo nič podaril, tu pa je osem ekip, ki želijo do naslova,« pred začetkom četrtfinala pove trener Dobovca Kujtim Morina.

»S polnim elanom in angažmanom začenjamo petkovo tekmo. Vemo, da je Bronx v tej sezoni naredil velik napredek. To se vidi tudi na zadnjih rezultatih. Pričakujem dobro tekmo, naredili pa bomo vse, da pridemo do zmage,« poudari hrvaški trener na klopi prvakov. Dobovec je v rednem delu sezone zasedel 1. mesto, zbral je 38 točk, s 16 goli je prvi strelec ekipe hrvaški reprezentant Vedran Matošević.

Priložnost, ne pa nagrada

 Bronx so v samem zaključku rednega dela zabeležili dve odločilni zmagi – proti Siliku in ŠD Mlinšam so si zagotovili 8. mesto v končnici.

»Dobro smo se pripravili. Dejansko je kar škoda, ker gre sezona h koncu. Škoda je tudi, ker smo v četrtfinalu dobili tako močnega tekmeca. Če bi prej beležili boljše rezultate, bi se lahko ognili Dobovcu. A tako pač je,« pred začetkom četrtfinala razmišljal Damir Pertič, trener škofjotov, ki tekme igrajo v Kopru.

»Četrtfinale ni nagrada, sam bolj to vidim kot priložnost, da presenetimo. Želim si, da pokažemo, da smo vredni več, kot smo pokazali v rednem delu,« pravi Pertič, ki se strinja, da je končnica specifična, saj se tekmovanje dejansko začenja znova, šteje vsaka tekma, pa tudi remija ni po koncu tekme.

»Na dosedanjih dveh tekmah z Dobovcem smo prejeli preveč golov. Ko jih toliko prejmemo, nismo konkurenčni. Zato je cilj, da ostanemo čim dlje poravnani z Dobovcem, da ga morda spravimo v stanje nervoze in ob tem izkoristimo še kako priliko,« sklene Pertič, čigar ekipa je v rednem delu zbrala 12 točk, Nik Zajc je bil z 11 goli prvo ime ekipe.

Na 2. tekmi polfinala bi lahko za Bronxe zaigral tudi Žiga Mrak Kneževič, ki po poškodbi že trenira.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Dobovec po zmagi na derbiju na vrh 1. SFL
  Dobovec se je z zmago v Ljutomeru zavihtel na 1. mesto 1. SFL. V gosteh sta se treh točk razveselila FK Siliko (s 7:2 boljši od KMN Sevnica) in KMN Oplast Kobarid (s 4:1 premagali ŠD Mlinše). Domačo zmago, prvo v tej sezoni, je vknjižil FC Bronx, ki je bil s 5:1 boljši od Dobrepolja.
 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Siliko v Sevnico, Dobrepolje h Bronxu, Oplast pri Mlinšah
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 29.09.2022 | 1. SFL
  Derbi vodilnih v Ljutomeru
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 23.09.2022 | 1. SFL
  Prva za Oplast in Siliko, KMN Meteorplast in Dobovec prepričljivo
  Ekipa iz Posočja in ekipa z Vrhnike sta prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Vodilna ekipa 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je pri tretji zmagi, suvereno je to pot odigral tudi Dobovec.
 • 22.09.2022 | 1. SFL
  Pred 3. krogom 1. SFL
  Pred nami je 3. krog 1. SFL. Vodilni KMN Meteorplast Šic bar gostuje v Sevnici, superpokalni prvak Siliko lovi prvo letošnjo ligaško zmago, praznik futsala bo v Dobrepolju, primorski derbi pa v Kobaridu.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Prva točka za Sevnico in Mlinše, remi na Obali
  Po 2. krogu 1. SFL je na vrhu prvenstvene lestvice KMN Meteorplast Šic bar, ki je to pot s 4:0 odpravil Dobrepolje. Do zmage še Dobovec, s 3:1 je bil boljši od Oplasta. Tekmi v Zagorju in Kopru sta se končali z delitvijo točk.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Pred TV kamerami po prvo zmago na medsebojnih tekmah
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Oslabljeni Ljutomerčani čakajo motivirano Dobrepolje
  KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje sta se dosedaj pomerila dvakrat. V Ljutomeru je bilo lani 6:2 za domačine, tekma v Dobrepolju pa se je končala z remijem (3:3).
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Siliko pravi test za KMN Bronx
  „Tekma proti Siliku bo tudi pokazala, kam sodimo, kaj dejansko zmoremo v letošnji sezoni,“ še pove Pertič, ki pa spomni, da bo letošnja sezona daljša z več tekmami, česar so se klubi 1. SFL razveselili.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Po točki v 1. krogu oboji računajo na zmago
  V Rogaški Slatini se bosta udarila domači Dobovec in gostujoči Oplast. V 1. krogu so oboji osvojili točko. Zdi se, da so jo bili, točke namreč, bolj veseli v Dobocu, ki je remiziral s Silikom, kot pa Oplast, ki je doma remiziral z Dobrepoljem.

DELI NA