Ajdovci na tekmo sezone v Sodražico

Z vrnitvijo v 1. SFL se spogledujejo tudi Ajdovci, ki kot drugouvrščena ekipa 2. SFL odhaja v Sodražico. V petek, 10.3., ob 20. uri se bosta pomerila domači ŠD Extrem in Kix Ajdovščina. ŠD Extrem, ki je zbral 36 točk (14 tekem), doma gosti drugouvrščene ajdovske Kixe, ki so pri 33 točkah v 14 tekmah. Domačini, vodilni ŠD Extrem, ima preprosto računico: zmaga ali remi, torej da ne izgubi, ga vrača v 1. SFL, kjer je že bil. V primeru zmage Ajdovcev bi se o prvaku odločalo v zadnjem, 20. krogu.

Letošnja 4. tekma

Ekipi sta se v tej sezoni pomerili trikrat. V 4. krogu v Ajdovščini je bilo 1:3 za ŠD Extrem, konec novembra v 9. krogu 2:3 za Kixe, ki so dobili tudi tekmo 14. kroga doma (7:5).

2.SFL, 19. krog, 10.3.
ŠD Extrem – MNK Kix Ajdovščina (20.00)
MNK Proteus Postojna – NK Ribnica (21.00)

Domačin pod večjim pritiskom

„Pred nami je tekma sezone, ki je prišla ravno v nepravem času, ko manj treniramo. Svoje so dodale še poškodbe. A to niso izgovori,“ pove trener Emil Đukić, ki v tej sezoni premierno vodi Ajdovce na članski ravni. Naključje je hotelo, da sta pri vodilnih ekipah 2. SFL na klopi debitanta na članski trenerski ravni. Zaenkrat boljše kaže ŠD Extremu. „Mislim,da je lažje loviti kot braniti prvo mesto, zato je ŠD Extrem pod večjim pritiskom,“ na to odgovarja Emič Đukić.

„Za nas šteje v petek le zmaga. Potem lahko razmišljamo naprej o zadnji tekmi sezone. Vem, da nam v Sodražici ne bo lahko. Pred nami je praznik futsala, v Sodražici imajo ta šport radi. Vem, da nas čaka polna dvorana, predvsem pa nadarjena ekipa domačina,“ nadaljuje naš sogovornik.

Izkoristiti svoje pluse

„ŠD Extrem ima najbolj perspektivno moštvo v Sloveniji, všeč mi je njihova sistemska in šablonska igra. Vidi se, da imajo v klubu sistem, po katerem delajo od mlajših selekcij naprej in navzgor. Po drugi strani pa imamo mi v naši ekipi dragocene izkušnje in znanje. Moji fantje se znajo soočati s pritiskom, saj so odigrali že številne take tekme. Želim si, da izkoristimo to svoje znanje in individualno kakovost,“ pove Emil Đukić. 

„Domačini stavijo na kolektivno igro. Bi pa izpostavil Luko Čopa, ki je zelo nadarjen igralec,“ še doda trener Ajdovcev, ki so nazadnje v 1. SFL igrali v sezoni 2015/2016. Zadnjo tekmo rednega dela 1. SFL so odigrali 11.3. 2016 v Sevnici, kjer so klonili 7:1. Kapetan ekipe je bil Klemen Sluga, ki je v ekipi še danes. Še več: s 14 goli je prvi strelec moštva. Kot velika okrepitev pa se je potrdil tudi Amel Džuzdanović, ki je v štirih tekmah zabil že sedem golov. 

Prej smo omenjali mlajše selekcije - Kixi so ponosni na zasedbo U13, ki bo jutri na povratni domači tekmi lovila naslov državnega prvaka.

Tekst: D.P.
Foto: KMN Kix Ajdovščina

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2024 | Državne futsal lige
    Zmaga ostala v Sodražici, za bron najprej v Zagorju
    S tekmo v Sodražici se je začel finale v tekmovanju mladih U19. Za bron se bosta pomerila ŠD Mlinše in Siliko Vrhnika Fortrade.
  • 15.04.2024 | Državne futsal lige
    V Ljutomeru in Sodražici za naslov
    V tekmovanju mladih U19 sta si tako KMN Meteorplast Šic bar kot THE Nutrition Extrem že na prvi polfinalni tekmi v gosteh utrla pot do velikega finala tekmovanja mladih U19. Obe zasedbi sta bili tudi v drugo boljše. Za bron se bosta pomerila Siliko Vrhnika Fortrade in ŠD Mlinše.
  • 08.04.2024 | Državne futsal lige
    KMN Slovenske gorice do naslova v tekmovanju mladih U15
    Bron pa je osvojil THE Nutrition Extrem, ki je tudi v drugo porazil Oplast Kobarid (3:6). Za zmago in bron so bili uspešni Matevž Turk (2), Matevž Oražem, Miha Križ in Tilen Lavrič.
  • 06.04.2024 | Državne futsal lige
    Naslov Celju, srebro Košani, bron Vrhniki
    Igralke ŽNK Celje so nove, stare državne prvakinje. Tudi na tretji tekmi finala 11. sezone Ženske futsal lige so bile boljše od ŠD Košane, to pot v Celju s 7:2. Ekipa trenerja Blaža Adamiča je dobila finalno serijo s 3:0 in še šestič, tudi četrtič zapored, osvojila naslov državnih prvakinj.
  • 05.04.2024 | Državne futsal lige
    Za zlato v Celju, za bron na Vrhniki
    V soboto sta na sporedu dve tekmi v Ženski futsal ligi. ŽNK Celje ima ob 16. uri prvo zaključno žogo za naslov državnih prvakinj, v goste jim prihaja ŠD Košana. Ob 19. uri se bosta v povratni tekmi za bron pomerili ŽNK Vrhnika in FK Lukovica, Vrhničanke prihajajo na tekmo v domači dvorani s štirimi goli naskoka (4:0).
  • 03.04.2024 | Državne futsal lige
    Dobrepolju naslov, v nedeljo konec U15, začetek polfinala U19
    Po tem ko je ekipa KMN Bronx Škofije postala državni prvak v tekmovanju mladih U13, je FK Dobrepolje slavilo naslov v kategoriji U17. V nedeljo bomo dobili prvake v kategoriji U15, začel se je tudi polfinale v tekmovanju mladih U19.
  • 30.03.2024 | Državne futsal lige
    ŽNK Celje po zmagi v Pivki korak do naslova
    V Pivki je bila na sporedu 2. tekma finala Ženske futsal lige. Celjanke so zmagale in v finalu povedle 2:0. Za naslov prvakinj potrebujejo še eno zmago, 3. tekma bo na sporedu v soboto, 6.4, ob 16. uri v Celju.
  • 30.03.2024 | Državne futsal lige
    Nadaljuje se finale Ženske futsal lige
    ŠD Košana v domači dvorani lovi izenačenje v seriji, gostujoče igralke, tudi aktualne državne prvakinje, ŽNK Celje pa želijo povišati rezultat na 2:0 v zmagah.
  • 27.03.2024 | Državne futsal lige
    Po uvodnih tekmah za zlato in bron v Ženski futsal ligi
    „Naša želja je bila odločilna. Je pa bilo v prvem delu vse prehitro: veliko smo napadale, zato tudi veliko napak. V nadaljevanju smo se zbrale in vse iz prvega polčasa nadoknadile v nadaljevanju tekme. Predvsem smo v 2. delu stopile na žogo in igrale malce bolj taktično, več smo se pogovarjale in si bolj podajale žogo. Temu je sledil tudi rezultat,“ je dodala Zala Gomboc.
  • 24.03.2024 | Državne futsal lige
    KMN Bronx državni prvak v U13, znani polfinalisti U19 in finalista U15
    V tekmovanju mladih U13 smo dobili prvake: v ponovitvi lanskoletnega finala tokrat naslov na Škofije. V tekmovanju mladih U17 je Dobrepolje ohranilo prednost pred Dobovcem. Znana sta finalista tekmovanja mladih U15, znani so tudi polfinalisti tekmovanja mladih U19.

DELI NA