19.04.2024 | 1. SŽNL
Trenerja pripravila ekipi na derbi

Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri, tudi s prenosom na Sportklubu.

S +8

Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.

SŽNL, 20. krog, 21.4.
ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (11.00)
ŽNK Mura Nona – ŽNK Olimpija Ljubljana (13.00) (prenos na Sportklubu)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje (15.00)

2.5.
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana (17.00)

3. tekma v sezoni

Pred nami je tretja medsebojna tekma ekip v tej sezoni: v 6. krogu je slavila ŽNK Mura Nona (1:0), v 15. krogu pa sta si ekipi razdelili plen (1:1). Prihodnji četrtek sledi v Fazaneriji se bosta ekipi pomerili še za preboj v finale ženskega NZS pokala.

Ni predaje

„V teh dneh smo naredili precej analiz, vzdušje je dobro, precej smo se posvetili tudi tej psihološki komponenti. Moram reči, da je bilo v četrtek na treningu ogromno pozitive,“ poudari trener Olimpije Zlatko Gabor, ki se zaveda, da so na zadnji ligaški tekmi iz rok izpustili dve pomembni točki, ko so na mestnem derbiju proti ŽNK Ljubljana le remizirali.

„Pa to ni bila edina tekma, ko se nam je to zgodilo. Gremo naprej. V klubu vsi dobro vemo, da je nogomet čudoviti in je v njem vse mogoče, zato se ne predajamo,“ je odločen Gabor, ki vlogo favorita prepušča Muri.

Težko brez prve strelke

„ŽNK Mura Nona je absolutni favorit derbija in prvenstva. Mi pa gremo na gostovanje skušati zmagati. Z našo zmago bi vsaj malce rešili prvenstvo, da ne bi bilo prehitro odločeno,“ meni Gabor, ki se zaveda, da ima mlado ekipo, ki zaradi poškodbe prve strelke Ane Milović težko dosega gole. „Mura bo igrala na točko, mi na zmago. V glavi imam več variant, da nekaj (za)menjam, in morda presenetim kolega na drugi strani,“ Gabor namigne, da bi lahko tudi s kako revolucionarno potezo presenetil domačinke. Pred potjo v Mursko Soboto ni povsem jasno, v kaki meri bodo lahko ekipi pomagale Izabela Križaj, Vanja Duronjić in Jona Javorič.

Sladke skrbi

„Čuti se v mestu, da je pred nami veliki derbi. To je vedno tako v Prekmurju. Sicer pa se pripravljamo povsem normalno na tekmo, kot na vsako dosedaj. Razlika je v tem, da smo imeli trening na glavnem igrišču v Fazaneriji, da se malce navadimo,“ pa svoje javljanje iz Murske Sobote začne trener domačink Vladimir Kokol, ki ob tem pove, da ima na voljo vse igralke, kar so, to tudi potrdi, zanj še kako sladke skrbi.

Njegov trenerski kolega Zlatko Gabor je dejal, da bo Mura zavoljo prednosti na prvenstveni lestvici igrala na točko. „Nas vedno zanimajo tri točke, vedno gremo po zmago, tudi tokrat,“ se na Gaborjevo oceno odzove Kokol, ki je vesel, ker v Murski Soboti in okolici vlada veliko zanimanje za nedeljski derbi, svoj prihod so napovedali tudi Black Gringosi.

Na lestvici imajo domačinke lepo prednost. „To je derbi, ko ne šteje nič kar je bilo prej ali potem. Šteje le in samo ta tekma, ki je tekma prestiža. Derbi je tudi edina tekma, ki se jo zapomniš,“ Kokol poudari, da ni pomembno, kako sta se ekipi odrezali v minulem krogu in niti to, da jih čaka po derbiju še pokalni polfinale.

Pozorni na Saro Makovec

Domačinke so pripravljene. „Vemo, kako igra Olimpija, in kako stoji. Največja nevarnost za nas predstavlja Sara Makovec. Potrudili se bomo, da jo omejimo. Predvsem ji bomo skušali z agresivnostjo in tekom skušali onemogočiti dostop do žoge oz. dotok žoge do nje. Gledamo pa nase, ne prilagajamo se tekmecu, zaupamo v svojo kvaliteto. Verjamem, da se bomo na koncu veselili pozitivnega rezultata,“ nadaljuje Kokol, ki potrdi, da o pokalnem polfinalu ne razmišljajo, to prepuščajo navijačem. „Vabim vse, da si tekmo ogledate in uživate v nogometu!“ zaključi Kokol.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.
  • 29.04.2024 | 1. SŽNL
    Dan po naslovu pogled usmerja v Evropo
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so z zmago proti ŽNK Ljubljana prišle do 11. naslova državnih prvakinj v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do lovorike jih je popeljal trener Vladimir Kokol, ki je ob koncu minulega koledarskega leta nasledil Bojana Jančarja.
  • 28.04.2024 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura z zmago v Ljubljani do 11. naslova
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove in stare državne prvakinje v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do uspeha, 11. lovorike najboljših v državi, so prišle na gostovanju v Ljubljani, kjer so z 1:0 pred kamerami Nzs.si premagale domačinke ŽNK Ljubljano.
  • 28.04.2024 | 1. SŽNL
    ŽNK Gažon in ŽNK Radomlje Medex v Ljubljano
    Poleg tekme ŽNK Ljubljana – ŽNK Mura Nona sta v 21. krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje na sporedu še tekmi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex (ob 16.30, tudi v prenosu na Planet TV-ju) in Krim – ŽNK Gažon (ob 17.30). Tekma na Ptuju bo 19.5., prosta pa je ekipa ŽNK Cerklje.
  • 27.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju derbija pred kamerami
    V Ljubljani bo tretjuvrščena ŽNK Ljubljana v spletnem prenos na Nzs.si gostila vodilno ŽNK Muro Nona. Ob 16.30 bo na Planet TV-ju prenos tekme ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex, nedeljska ljubljanska nogometna trilogija se bo sklenila s tekmo Krim – ŽNK Gažon. Tekma na Ptuju bo 19.5., prosta pa je ekipa ŽNK Cerklje.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.

DELI NA