20.02.2018 | 1. SFL
Super derbi 16. kroga še kar odmeva

Derbi 16. kroga 1. SFL je postregel s super futsalom, tekma meseca, ki smo jo prenašali, pa se lahko pohvali tudi z izvrstnim dosegom ogledov.

„Kdor je gledal tole tekmo, je videl najboljšo predstavo v celi sezoni! Igrali sta najboljši slovenski ekipi. Na prvi tekmi je bilo 8:2, tale druga petkova tekma pa je bila precej boljša. Oboji smo bili na visokem nivoju. Prepričan sem, da so tudi gledalci uživali,“ je ugotavljal član Litije Alen Fetić, ki je dodal: „Rad bi čestital mojim soigralcem, bili smo borbeni, na koncu pa nagrajeni. Hvala tudi Dobovcu za fair in pošteno igro. Ta zmaga pa bo nekaj vredna, če bomo v sredo premagali Siliko Rem Power in si potrdili 1. mesto, to pa je bil tudi cilj.“

Hvaležni navijačem

„Hvala navijačem Dobovca, ki so prišli podpret svojo ekipo. Hvala Litijskim levom, ki so nas spet podpli. Upam, da bo še več takih tekem in še več športnega navijanja. Zato se igra futsal,“ Fetić ni pozabil izvrstnih navijačev, ki so dali pečat tekmi.

„Takih tekem manjka. Vsi smo uživali v srečanju, ki je bil poln tempa in pravega naboja. Hitro smo povedli, a to ni bil glavni cilj. Predvsem smo hoteli in želeli odigrati brez napak in disciplinirano. Izkoristili smo priložnosti, ki so se nam ponudile. Vedeli smo, da jih ne bo veliko. Kdor je izkoristil napake, ta je zmagal,“ je razmišljal Borut Ručna, ki je zadel za 1:0. „Vesel sem, ker s svojimi goli lahko pomagam tej ekipi. Želim si, da nadaljujem v tem tempu,“ ostaja skromen Ručna.

Niso razpadli, a nezadovoljni

„S potekom in razpletom tekme razumljivo nisem zadovoljen. Začeli nismo tako, kot bi morali, kot bi si želeli. Dovolili smo se sprovocirati. Zato smo si sami krivi. Potem smo v prvem polčasu naredili kar nekaj napak, ki bi jih Litija kaznovala še večkrat. Ni bilo tako, kot bi moralo biti. Premor v prvenstvu je pustil posledice. Verjamem se, da se bomo zbrali in nadaljevali boljše,“ pa se boljših iger nadeja Damir Puškar, nekdanji vratar Litije, ki danes čuva gol Dobovca Pivovarne Kozel.

„Pričakovali smo tako Litijo. Ki je bila taka kot v Rogaški Slatini. Se je pa tokrat tekma drugače odvila. Takrat smo njihovo vodstvo presekali s štirimi goli, kar je bilo za njih takrat usodno. Za razliko od Litije mi tokrat nismo tako razpadli, kot so oni. Vseeno smo igrali pod našim nivojem. Vsak mora sam pri sebi ugotoviti, kaj je naredil napak in da se iz tega kaj naučimo. Do začetka pokalnega obračuna bomo morali dvigniti nivo pripravljenosti. Tega se zavedamo,“ sklene Puškar.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 16.03.2018 | 1. SFL
  Maribor po preobratu, Sevnica po 6-metrovkah
  Najvišjo zmago je na prvi četrtfinalni tekmi zabeležil Dobovec, ki je s 16:0 odpravil Benedikt Avtodele Džauš. V prvem polčasu so pokalni prvaki dosegli pet golov (kar tri Rok Mordej), v drugem še 11 (štiri je dodal Borna Vidiček). Litijani, vodilni po rednem delu, so doma z 2:0 porazili Siliko Rem Power, gola sta prispevala Borut Ručna in Alen Fetić.
 • 16.03.2018 | 1. SFL
  Goričani bližje 1. SFL
  So pa gostje iz Ivančne Gorice precej boljše začeli tekmo in povedli 0:2 (Kristjan Čož dvakrat). V nadaljevanju so domačini s serijo 4:0 (dva gola je dodal Klemen Sluga) prišli na 4:2, ob koncu pa so Dolenjci dosegli še dva gola - enega v domačo, drugega v svojo mrežo.
 • 16.03.2018 | 1. SFL
  Začenja se četrtfinale, v Novi Gorici pa kvalifikacije za 1. SFL
  Ljubitelji futsala si manejo roke, danes v petek, 16.3., se začne končnica 1. SFL, boj za prvaka, lov na naslov. Vse skupaj se začenja s četrtfinalom, na sporedu bo tudi boj za zadnje prosto mesto v 1. SFL. 23. sezona 1. SFL se tako preveša v sklepno fazo tekmovanja.
 • 15.03.2018 | 1. SFL
  Horvat obljubil sodoben futsal
  FutureNet Maribor še ni rekel zadnje v obrambi naslova državnega prvaka. Mariborčani so bili prvaki v letih 2016 in 2017, letošnji redni del pa so končali na 4. mestu. V četrtfinalu jih čaka Oplast, ki pa ga Mariborčani čakajo z novim trenerjem Tomislavom Horvatom.
 • 15.03.2018 | 1. SFL
  V Oplastu opozarjajo na Krofliča in Horvata
  V obeh ekipah je prišlo do sprememb: Mariborčani so pred drugim delom prvenstva pripeljali tri igralce, odšel je Nikola Jandrič, zdaj so menjali še trenerja – na to mesto so imenovali Tomislava Horvata. V Kobaridu so se poslovili od Anžeta Široka, trener Saša Leban pa velike upe polaga v Benjamina Melinka.
 • 11.03.2018 | 1. SFL
  Tomislav Horvat novi trener Mariborčanov
  FutureNet Maribor je redni del 1. SFL končal na 4. mestu, v četrtfinalu ga čaka obračun z Oplastom. Mariborčani so ostali tudi brez finalnega turnirja pokala Terme Olimia – v četrtfinalu jih je izločil Kmn Bronx Škofije. Horvat je lansko sezono sklenil na klopi FC Litije, jeseni lani pa je prevzel FSK Stripy in ga s serijo zmag popeljal do naslova prvaka 2. SFL in uvrstitve v 1. SFL.
 • 09.03.2018 | 1. SFL
  Konec rednega dela 1. SFL, kdo s kom v četrtfinalu
  S tekmami 18. kroga se je sklenil redni del 1. SFL, po katerih smo dobili osem četrtfinalistov, deveti klub 1. SFL pa gre v dodatne kvalifikacije. Zadnje dejanje rednega dela je obeležila zmaga Vrhničanov na gostovanju v Mariboru, na Škofijah se je končalo brez zmagovalca, Litija in Sevnica pa sta bila uspešna na gostovanju.
 • 09.03.2018 | 1. SFL
  Komu 3., 4. in 5. mesto
  S tekmami 18. kroga se končuje redni del 1. SFL, vse tekme zadnjega kroga pa bodo ob identični uri – ob 20.00. Vodilna Litija gostuje v Kobaridu pri Oplastu, pokalni prvak Dobovec Pivovarna Kozel odhaja na Škofije k Bronxu, aktualni državni prvak FutureNet Maribor gosti Siliko Rem Power, v Benedikt pa prihaja KMN Sevnica. FC Ivančna Gorica je to pot prost.
 • 06.03.2018 | 1. SFL
  Znana gostitelja tekem kvalifikacij za 1. SFL
  V okviru zaključnega turnirja za pokal Terme Olimia v Podčetrtku so podobno kot lani tudi letos izžrebali vrstni red gostiteljev kvalifikacij za obstanek oziroma napredovanje v 1. SFL za sezono 2018/19. 
 • 23.02.2018 | 1. SFL
  Litiji enica, visoka zmaga Bronxov
  Z zmago Litije, Dobovca Pivovarne Kozel, KMN Bronxa Škofij in KMN Sevnica se je sklenil 17. krog 1. SFL. Prihodnji konec tedna je rezerviran za finalni turnir pokala Terme Olimia. Redni del 1. SFL pa se bo končal 9. marca.

DELI NA