20.02.2018 | 1. SFL
Super derbi 16. kroga še kar odmeva

Derbi 16. kroga 1. SFL je postregel s super futsalom, tekma meseca, ki smo jo prenašali, pa se lahko pohvali tudi z izvrstnim dosegom ogledov.

„Kdor je gledal tole tekmo, je videl najboljšo predstavo v celi sezoni! Igrali sta najboljši slovenski ekipi. Na prvi tekmi je bilo 8:2, tale druga petkova tekma pa je bila precej boljša. Oboji smo bili na visokem nivoju. Prepričan sem, da so tudi gledalci uživali,“ je ugotavljal član Litije Alen Fetić, ki je dodal: „Rad bi čestital mojim soigralcem, bili smo borbeni, na koncu pa nagrajeni. Hvala tudi Dobovcu za fair in pošteno igro. Ta zmaga pa bo nekaj vredna, če bomo v sredo premagali Siliko Rem Power in si potrdili 1. mesto, to pa je bil tudi cilj.“

Hvaležni navijačem

„Hvala navijačem Dobovca, ki so prišli podpret svojo ekipo. Hvala Litijskim levom, ki so nas spet podpli. Upam, da bo še več takih tekem in še več športnega navijanja. Zato se igra futsal,“ Fetić ni pozabil izvrstnih navijačev, ki so dali pečat tekmi.

„Takih tekem manjka. Vsi smo uživali v srečanju, ki je bil poln tempa in pravega naboja. Hitro smo povedli, a to ni bil glavni cilj. Predvsem smo hoteli in želeli odigrati brez napak in disciplinirano. Izkoristili smo priložnosti, ki so se nam ponudile. Vedeli smo, da jih ne bo veliko. Kdor je izkoristil napake, ta je zmagal,“ je razmišljal Borut Ručna, ki je zadel za 1:0. „Vesel sem, ker s svojimi goli lahko pomagam tej ekipi. Želim si, da nadaljujem v tem tempu,“ ostaja skromen Ručna.

Niso razpadli, a nezadovoljni

„S potekom in razpletom tekme razumljivo nisem zadovoljen. Začeli nismo tako, kot bi morali, kot bi si želeli. Dovolili smo se sprovocirati. Zato smo si sami krivi. Potem smo v prvem polčasu naredili kar nekaj napak, ki bi jih Litija kaznovala še večkrat. Ni bilo tako, kot bi moralo biti. Premor v prvenstvu je pustil posledice. Verjamem se, da se bomo zbrali in nadaljevali boljše,“ pa se boljših iger nadeja Damir Puškar, nekdanji vratar Litije, ki danes čuva gol Dobovca Pivovarne Kozel.

„Pričakovali smo tako Litijo. Ki je bila taka kot v Rogaški Slatini. Se je pa tokrat tekma drugače odvila. Takrat smo njihovo vodstvo presekali s štirimi goli, kar je bilo za njih takrat usodno. Za razliko od Litije mi tokrat nismo tako razpadli, kot so oni. Vseeno smo igrali pod našim nivojem. Vsak mora sam pri sebi ugotoviti, kaj je naredil napak in da se iz tega kaj naučimo. Do začetka pokalnega obračuna bomo morali dvigniti nivo pripravljenosti. Tega se zavedamo,“ sklene Puškar.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 11.12.2018 | 1. SFL
  Simeunovič in Pertič opozarjata na pristop
  „To je bila prelomna tekma, potrebovali smo jo. Za nami je nekaj slabih tekme. Tokrat pa se je obrnilo nam v prid. Povsem zasluženo smo zmagali in prišli do treh novih točk. Ki pa jih takoj menjamo za mesto na finalnem turnirju pokala Terme Olimia,“ pa se je iskreno zmage, imenoval jo je kar prelomne, razveselil Marko Hrvatin
 • 07.12.2018 | 1. SFL
  Bronxi pokazali zobe, Mariborčani spet učinkovito
  V 10. krogu 1. SFL so se zmage na domačem terenu veselili Mariborčani, ki so ostali na 1. mestu, vnovič so visoko odpravili Benedikt (9:1), ter KMN Bronx Škofije, ki je bil s 6:1 boljši od Silika Mkeršmanc. V gosteh sta do treh točk prišli zasedbi Dobovec Pivovarna Kozel in FC Litija. Tekma v Sevnici se je končala brez zmagovalca.
 • 07.12.2018 | 1. SFL
  Prenos s Škofij, Sevničani lovijo tretjo zapored
  „Na vsaki tekmi, ni važen nasprotnik, nas zanima zmaga. Sevničani so v dobri strelski formi, rastejo. Sam si želim, da bi lažje dosegali gole, bili zbrani, disciplinirani in odločni v boju za vsako žogo – vse to smo pogrešali na zadnji tekmi v Škofji Loki,“ tekmi na pot doda trener Saša Leban.
 • 06.12.2018 | 1. SFL
  Simeunovič ponosen na ekipo, ki ni več zelena in naivna
  Včeraj smo pogledali v tabor KMN Bronx Škofije, danes pa smo na Vrhniki, kjer domuje Siliko Mkeršmanc. To sta prvoligaša, ki se bosta v petek, 7.12., ob 20.30 pomerila za točke v 10. krogu 1. SFL. Še več: tekmo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si. To je decembrska tekma meseca.
 • 06.12.2018 | 1. SFL
  Kamere na Škofijah: prva od treh med Bronxi in Silikom
  Tudi mesec december bo obeležila tekma meseca. Tokrat se bomo v petek, 7. decembra, nekaj pred 20.30 javili s Škofij, tam bo domači KMN Bronx Škofije v 10. krogu 1. SFL gostil Siliko Mkeršmanc.
 • 04.12.2018 | 1. SFL
  Oplastove črne minute, Maribor se je rešil
  „Čestitam ekipi za preobrat, igrali smo dobro. Naš vratar je prejel tri gole, ki jih ne bi smel. Situacija je bila težka, a smo uspeli,“ je po tekmi povedal Tomislav Horvat, trener FutureNet Maribora.
 • 01.12.2018 | 1. SFL
  Na zadnji tekmi kroga še tri točke za FSK Stripy
  Mariborski FutureNet tudi po 9. krogu ostaja na 1. mestu 1. SFL, saj je doma po preobratu s 5:4 porazil Siliko Mkeršmanc. Najvišja zmaga v petkovih tekmah tega kroga je pripadla državnim prvakom, ki so s 13:1 slavili v Ivančni Gorici. Litija je prišla do treh točk na Škofijah, KMN Sevnica pa v Benediktu.
 • 30.11.2018 | 1. SFL
  Sevničani po 2. zmago, v Maribor prihaja Siliko
  „Oplast se po malo slabšem začetku dviguje v formi, zato nas čaka težka tekma. Potrebujemo točke in naredili bomo vse, da kakšna točka ostane v Škofji Loki,“ pove Aleš Bešter, kapetan gorenjskega prvoligaša.
 • 26.11.2018 | 1. SFL
  Vodilni zmore tudi brez Fiderškovih golov, rekordno na Vrhniki
  Predzadnji novembrski petek je zaznamoval derbi v Litiji, visoka zmaga Dobovca Pivovarne Kozel, rekorden uspeh Silika Mkeršmanc, prvi uspeh Sevnice ter prekinitev niza remijev v režiji Oplasta.
 • 23.11.2018 | 1. SFL
  Mariborčani ostali na vrhu, prvič tudi Sevnica
  Derbi 8. kroga je pripadel vodilnim Mariborčanom, ki so s 4:2 slavili v Litiji. Najvišjo zmago v tem kolu so dosegli državni prvaki, ki so bili z 11:2 boljši ob KMN Bronx Škofije. Do sploh prve zmage v sezoni so prišli Sevničani, doma sta se treh točk razveselila Siliko Mkeršmanc in Oplast Kobarid.

DELI NA