19.11.2023 | 2. SNL
Krka do prve domače zmage, vodilni dvojec klonil v Ljubljani in Kranju

Novomeščani so pred zimskim tekmovalnim premorom dočakali prvo zmago na domačem Portovalu, ugnali so Dravinjo. Nafta je po 12 tekmah brez poraza izgubila v Ljubljani, Beltinčani pa so po preobratu še drugič to jesen klonili v dvoboju s Triglavom.

Dravinja je pred dnevi visoko slavila na domačem igrišču, Novomeščani pa so se na Portovalu maščevali za poraz v Slovenskih Konjicah in na zadnji tekmi pred zimskim premorom dočakali prvo domačo zmago v letošnji sezoni. V osmi minuti je Dolenjce v vodstvo popeljal Mark Gliha, po dobri uri igre pa se je še desetič v letošnji sezoni veselil Tihomir Maksimović. Gostje so minuto pred koncem rednega dela tekme prišli do gola prilkjučka, a po zadetku Žige Čakša niso uspeli priti še do izenačenja.


Goričani so v prejšnjem krogu zmagovalni post prekinili v Biljah, za konec jesenskega dela v 2. SNL pa so na svojem igrišču premagali še velenjski Rudar. Knapi so se upirali do 44. minute, ko je domače v vodstvo popeljal Kalani Almeida. Četa Mirana Srebrniča bo z 31 točkami prezimila na četrtem mestu lestvice, z osmimi točkami zaostanka za vrhom lestvice. Rudar ostaja pri 19 točkah.


Primorski dvoboj Tabora in Tolmina ni dal zmagovalca, čeprav so gostje dvakrat povedli, brez zmage pa so ostali po domačem izenačenju v 93. minuti tekme. Za prvo vodstvo Tolmina je v 32. minuti poskrbel Bine Kavčič, Kraševci pa so ob odmoru zaostajali in izenačili po uri igre, ko je v polno meril Trojan Maloku. Za novo veselje Tolmincev je le sedem minut kasneje poskrbel Rene Prodanović, Sežanci pa so, kot že zapisano, do točke prišli z golom Matevža Vrabca v 93. minuti dvoboja.


Vodilna Nafta je serijo 12 tekem brez poraza prekinila na zadnji tekmi pred zimskim premorom, na gostovanju pri ljubljanski Iliriji. Ljubljančani, ki so pred dnevi v Lendavi klonili po dveh zadetkih v drugem polčasu, so povedli v 11. minuti tekme, ko je v polno meril Jon Bartolj. Iliriji je pripadel prvi polčas, Nafta pa je izenačila v 55. minuti, ko je v polno meril Mihael Rebernik. Na odgovor gostiteljev je bilo potrebno počakati zgolj pet minut, za presenetljiv poraz modrih pa je poskrbel najizkušenejši člen domače ekipe Dejan Đermanović. Lendavčani so klonili tretjič v letošnji sezoni in prvič po po šestem krogu 2. SNL, ko so Prekmurci izgubili v Ajdovščini.


Nogometaši Beltincev v zadnjem jesenskem krogu niso nagradili navijačev, ki so se z "žutimi" odpravili v Kranj. Triglav je po preobratu slavil še v sedmem medsebojnem obračunu z Beltinčani, čeprav so gostje dobili prvi polčas. Beltinčani so bili podjetnejši nasprotnik, imeli so več priložnosti, prevlado pa so kronali v 32. minuti, ko je po odličnem predložku Maksimiljana Zormana z neposredne bližine zadel Henrik Nerguti. Kranjčane je ob tem še nekajkrat rešil vratar Tim Kruljac, ki je imel največ dela predvsem z Robertom Čakšom. Prvi strelec je bil nevaren z nekaj udarci, ki pa so ostali neizkoriščeni, Kranjčani pa so to znali kaznovati. V 63. minuti je po protinapadu in povratni podaji Marka Čeha zadel Kristian Dakić. Orli so v 85. minuti prišli do popolnega preobrata, potem ko je Alen Borošak posredovanje Maksimiljana Zormana ocenil kot prekršek za najstrožjo kazen. Z bele točke je bil zanesljiv Veron Šalja.


Ravenčani so dvoboj z Biljenci gostili na Prevaljah, na igrišču z umetno travnato površino pa so se razveselili zmage. Za vodstvo ob polčasu je kar dvakrat z bele točke zadel Matija Carl, prvič v 20. in nato še v 32. minut. Primorci so v drugi minuti drugega polčasa prepolovili zaostanek, tudi oni pa so zadeli iz najstrožje kazni, ki jo je uspešno izvedel Franci Perko. Koroško-primorski dvoboj je bil odločen v 85. minuti, ko je za končnih 3:1 zadel Anže Turičnik. Fužinar bo pomlad pričakal z 19 točkami, Biljenci imajo tri več.


V nedeljo je bil pred kamero NZS odigran obračun Bistričanov in Dekančanov, zmage pred zimskim premorom pa so se razveselili Štajerci. Zmagovalca je odločil zadetek ob koncu desete minute tekme, ko je dolga podaja v kazenski prostor končala pri Roku Frešerju, ki je z desne strani kazenskega prostora zadel s pomočjo enega od Dekančanov, ki v končnici srečanja niso izkoristili kazenskega udarca. Bistrica z novo zmago ostaja šesta, rdeči so v jesenskem delu prvenstva osvojili 30 točk, Primorci so pri štirih manj.


Primorje je na zadnji jesenski tekmi gostilo Brinje Grosuplje, obračun ekip, ki sta v uvodu sezone zasedali tudi vrh lestvice, pa se je končal z delitvijo točk. Grosupeljčani so z golom Aleksa Stojakovića povedli že v tretji minuti, v 18. minuti pa je izid poravnal Haris Dedić. Pomlad bodo v boljšem položaju pričakali Ajdovci, ki se s 33 točkami nahajajo na tretjem mestu lestvice, Grosupeljčani so s 26 točkami sedmi.

Tekst: PDo
Foto: NK Krka

SORODNE NOVICE

  • 27.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija s pomembno zmago ujela Kraševce, Nafta le do točke
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ljubljančani pa so z zmago izenačili točkovni izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA