26.04.2024 | 2. SNL
Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci

Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.

Petek, ob 17.00: ILIRIJA 1911 - TABOR SEŽANA
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: /

Že petkov večer bo ponudil pomembno preizkušnjo začelja lestvice. Tabor je z nizom štirih zaporednih zmag splezal iz cone izpada, v nevarnih vodah pa ostaja Ilirija, ki bo gostiteljica petkove tekme. Ljubljančani, ki so dobili jesenski dvoboj na Krasu, so z 22 točkami na dnu lestvice, v prejšnjem krogu pa so se praznih rok vrnili iz Ajdovščine. Sežanci so po Dekanih, Dravinji in Krki premagali še Bistrico, primorsko-štajerski obračun sta v korist Tabora odločila Hans Mpongo in Nikola Nejčev. Kdo bo uspešnejši v prestolnici?

 

Sobota, ob 17.00: FUŽINAR SIJ RAVNE SYSTEMS - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: /

Ne le Iliriji, voda v grlo teče tudi Ravenčanom, ki so po zadnji zmagi Tabora zdrsnili na predzadnje mesto lestvice. Fužinar ostaja pri eni spomladanski zmagi, Korošci so v 21. krogu prvenstva slavili v Dekanih, na naslednjih petih preizkušnjah pa so na svoj račun dodali le še dve točki. Lahko Fužinar svoj izplen obogati v soboto? Na Koroškem bodo gostovali Kranjčani, ki so z dvema zaporednima remijema nekoliko zaostali za vodilno četverico. Gorenjci za Primorjem in Beltinci zaostajajo za pet točk, še eno več beži Gorica.

 

Sobota, ob 17.00: DRAVINJA - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: Nejc Pušnik (Brinje)

Grosupeljčani so uspešno serijo rezultatov v nadaljevanju prvenstva podaljšali z domačo zmago proti Dekanom, mrežo katerih je dvakrat zatresel Rok Štorman. Dolenjci so v zadnjih šestih krogih slavili pet zmag, brez točk pa so ostali zgolj v dvoboju z Rudarjem. Četa trenerja Gorana Markovića bo v soboto gostovala v Slovenskih Konjicah, pri Dravinji, ki s petimi točkami naskoka pred predzadnjim Fužinarjem še ni zagotovila obstanka. Štajerci na zadnjih štirih preizkušnjah niso slavili zmage, pred dnevi so se iz Tolmina vrnili z neodločenim rezultatom, jeseni pa so že našli recept za skalp Grosupeljčanov.

 

Sobota, ob 18.00: KRKA - TKK TOLMIN
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved igranja: /

Sobota bo postregla še z dvema večernima preizkušnjama, Krka bo na Portovalu gostila ekipo Tolmina. Novomeščani so niz skromnih rezultatov prekinili s presenetljivo zmago v Beltincih, tri točke je z golom na prekmurski ravnici priigral Ismir Nadarević. Dolenjci vseeno še ne morejo spati mirno, a to velja tudi za Tolmince, ki imajo na 12. mestu le dve točki več od sobotnih gostiteljev. Tudi Primorci so pred tedni poskrbeli za presenečenje za zmago proti Nafti, niz neporaženosti pa so podaljšali z remijema proti Dekanom in Dravinji. Oktobra so se v Tolminu veselili Novomeščani, kdo bo boljši v dolenjski prestolnici? Krka je z devetimi točkami najskromnejša domača ekipa 2. SNL.

 

Sobota, ob 18.00: NAFTA 1903 - RUDAR VELENJE
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: Rok Erniša in Matic Paljk (Nafta) ter Dejan Đermanović (Rudar)
Neposredni prenos: NZS.si

Ob 18. uri se bo pričel tudi sobotni spopad Nafte in Rudarja. Lendavčani so z dvema porazoma skorajj v celoti zapravili prednost na vrhu lestvice, z zmago v Biljah pa so ohranili tri točke naskoka pred Gorico, ki je po beltinskem spodrsljaju prva zasledovalka vodilnega kluba 2. SNL. Kakšna bo razlika na vrhu lestvice po 27. krogu prvenstva? Velenjčani so po tem, ko so premagali Tolmin in Brinje, izgubili z Biljami, pred dobrim tednom pa so v Kranju osvojili 32. točko sezone. Modri iz Lendave so dobili zadnje štiri medsebojne tekme, jeseni so v Šaleški dolini zabili kar pet zadetkov, a v zadnjih tednih niso več tako učinkoviti. Razplet dvoboja lahko spremljate tudi v prenosu na spletni strani NZS.

 

Nedelja, ob 17.00: JADRAN DEKANI - VITANEST BILJE
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: /

Nedelja bo postregla še s tremi tekmami, na primorskih tleh bosta odigrana kar dva lokalna obračuna. Dekani bodo v primorskem obračunu gostili Bilje, ki so po zmagi v Velenju izgubile domačo tekmo z Nafto. Tudi Dekančani spomladi bolj po redko nabirajo točke, po zimskem premoru še niso slavili zmage, v zadnjih petih krogih pa so na svoj konto dodali le še točko. Na srečo ima zasedba trenerja Alena Šćulca nekaj zaloge iz prvega dela sezone, nedeljska nasprotnika pa se v zaključek sezone podajata z enakim izhodiščem, eni in drugi imajo na svojem računu 29 točk. To pomeni, da tudi deveti Biljenci z petimi točkami naskoka pred Fužinarjem še niso povsem na varnem, lahko pomemben korak do potrditve obstanka storijo v 27. krogu?

 

Nedelja, ob 17.00: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: Luka Pihler (Beltinci)

Beltinčani bodo skušali čimprej pozabiti zadnjih nekaj dni. S presenetljivim domačim porazom v 26. krogu so najprej iz rok izpustili drugo mesto na lestvici 2. SNL, v sredo pa so v Novi Gorici ostali še brez finala Pokala Pivovarna Union. Za nameček so nogometaši stratega Damjana Gajserja odigrali 120 minut, že v nedeljo pa jih čaka nova ligaška preizkušnja. Prekmurci bodo gostovali v Slovenski Bistrici, ki so jo jeseni na domačem igrišču premagali s 3:0. Z zmago bi tudi v maj vstopili kot eden od kandidatov za prvoligaško vozovnico, medtem ko Bistričani z 38 osvojenimi točkami ne morejo kaj veliko pridobiti niti izgubiti. Brinje in Triglav na petem in šestem mestu bežita za sedem točk, osmi Rudar pa zaostaja za šest.

 

Nedelja, ob 20.00: GORICA - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved igranja: Sebastian Lesjak (Gorica)
Neposredni prenos: Sportklub

Severnoprimorski večerni derbi Gorice in Primorja pod novogoriškimi reflektorji in kamerami Sportkluba bo vrhunec 27. kroga 2. SNL. Sosedski spopad je že sicer poln motiva na obeh straneh, tokratni naboj pa bo morda še nekoliko večji, saj primorska tekmeca ostajata v igri za sam vrh lestvice. Štiri kroge pred koncem sezone le malce bolje kaže Goričanom, ki imajo po zmagi na Koroškem točko prednosti pred Ajdovci, ki so status najboljše domače ekipe prvenstva potrdili s skalpom Ilirije. Če sinovi burje na domačem igrišču še ne poznajo porazo - jesenski derbi z Gorico je odločil Luka Jerin -, so rdeče-črni s 15 točkami precej skromnejši na gostovanjih. Kdo bo vladal severu Primorske? Ajdovci bodo morda res bolj sveži, Goričani pa bodo zmago lovili na krilih preboja v pokalni finale.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA