09.04.2019 | Futsal U21
Zmaga ostala doma

Slovenska futsal reprezentanca do 21 let je v Kidričevem pred 100 gledalci z 2:0 ugnala francoske vrstnike. Ekipi se bosta še enkrat pomerili jutri ob 17.30 v Podčetrtku.

Prijateljski tekmi U21:

Kidričevo, 9.4.
Slovenija – Francija 2:0
(0:0)
1:0 Gajser (24.), 2:0 Berzelak (35.)

Podčetrtek, 10.4.
Slovenija – Francija (17.30)

Obramba na prvem mestu

Selektor Tomislav Horvat je uvodoma na parket poslal Luko Jamnika, Vanča Florjančiča, Andreja Mohoriča in Nejca Kovačiča, branil je Nejc Berzelak. Prvi polčas je obeležila dinamična igra, čvrsta obramba, ki ji je bilo posvečena precejšna pozornost na obeh straneh. Dobro sta svoje delo opravila tudi vratarja.

Prvo priložnost si je v 2. minuti ustvarila Slovenija, Florjančič je zaposlil Jamnika, ki pa v padcu ni bil dovolj natančen. Do nove priložnosti ni bilo treba dolgo čakati. Po menjavi četverice (v igro so vstopili Tilen Gajser, Jeremy Bukovec, Aljaž Končan, Alen Muratagić) je meril Gajser, ki je poizkusil po uigrani akciji s prostega strela po prvem akumuliranem prekršku Francije.

Berzelak na mestu

V 5. minuti je bil na mestu slovenski vratar Nejc Berzelak, ki je dobro posredoval ob prvem resnem francoskem poizkusu. V 9. minuti sta bila v glavni vlogi Gajser in Bukovec, ki sta po dvakrat ogrozila francoska vrata. V 12. minuti smo videli „solo“ akcijo in preigravanje Nejca Kovačiča, v 13. minuti pa še eno dobro posredovanje Berzelaka. V 14. minuti je domači selektor Tomislav Horvat segel po minuti odmora, njegov kolega na francoski klopi pa je to storil nekaj sekund pred koncem prvega polčasa, ki pa se je končal brez zadetkov.

Gajser začel

Na prvega smo počakali do 24. minute, ko je zadel Gajser. Francozi bi lahko poravnali v naslednji minuti, a je Nejc Berzelak dvakrat ukrotil goste. Na drugi strani je bil pri strelu kapetan Jamnik. Zmago Slovenije je z zadetkom prek celega igrišča potrdil zmago.

Izjave po tekmi:

Tomislav Horvat, selektor Slovenije:
„Za nami je agresivna in hitra tekma. Čestitke naši ekipi Slovenije za borbeno predstavo in zmago. Pomembno je, da nismo prejeli gola. To je v futsalu sigurno pohvalno. Zmagali smo z 2:0. Naš golman je vrhunsko opravil svoje delo, saj je zadržal „nulo“. Zdaj sledi regeneracija, na drugi tekmi pa bodo nekaj več minut dobili tisti, ki so danes igrali manj. Z željo, da ostanemo sveži.“

Luka Jamnik:
„Francija je solidna ekipa, v drugem polčasu pa smo prišli do zmage. Vesel sem zaradi naše ekipe, da nam je to uspelo. Pomembno je tudi, da nismo prejeli zadetka. DO izraza je prišla naša kvaliteta.“

Nejc Berzelak:
„Dobro smo parirali Franciji, priložnosti ni bilo veliko. So pa gostje neugodni s prekinitev, precej nabijajo žogo pred gol, tam pa se lahko hitro odbije v mrežo. Mi smo pokazali karakter in zmagali!“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.03.2020 | Futsal U21
  Svetla slovenska futsal prihodnost
  „Novega Kristjana Čujca še nimamo, je pa dosti igralcev, ki potrebujejo le pravo usmeritev in čas. Nihče ni naredil kariere čez noč. Vsi ti igralci imajo dovolj časa, da se razvijejo. Bazo pa imamo dobro. To lahko zatrdimo po tekmah naših reprezentanc U21 in U19,“ je povedal Damir Pertič.
 • 01.03.2020 | Futsal U21
  Mladi nudili izvrsten odpor članski vrsti ZDA
  Slovenska reprezentanca do 21 let dobro opravila tudi v drugo zahteven test v Istri. Pomerila se je s člansko vrsto ZDA in v zadnji minuti doživela tesen poraz (2:3), a vnovič navdušila z igro. Gola sta prispevala Vanč Florjančič in Marko Mohorič.
 • 28.02.2020 | Futsal U21
  Navdušili proti Američanom
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Poreču odigrala močno mednarodno tekmo. Varovanci trenerja Damirja Pertiča so se pomerili s člansko ekipo Združenih držav Amerike, 2:2 je bilo po 40 minutah. Gola za našo vrsto sta prispevala Tilen Gajser in Marko Mohorič.
 • 28.02.2020 | Futsal U21
  Proti ZDA
  Včeraj se je zbrala futsal reprezentanca do 21 let, ki nadaljuje s pripravami in delom. V sklopu tega sodita tudi dva kvalitetna testa naših fantov. Danes in jutri se bo reprezentanca pomerila s člansko vrsto ZDA, ki je na pripravah v Istri.
 • 20.02.2020 | Futsal U21
  Prihodnji teden dvakrat proti ZDA
  Srečanji bosta na sporedu v Poreču. Reprezentanca se bo zbrala v četrtek, 27,.2., trener Damir Pertič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
 • 06.02.2020 | Futsal U21
  Z delom začenja nova generacija
  Po krajšem premoru se bo ponovno zbrala futsal reprezentanca U21, ki bo konec meseca februarja odigrala prijateljski srečanji proti članski reprezentanci ZDA, ki pride v Evropo na krajše priprave. Pred tem bo reprezentanca opravila priprave, ki se bodo začele prihodnjo soboto, 15.2. Ekipo vodi trener Damir Pertič.
 • 10.04.2019 | Futsal U21
  Tesen poraz proti Franciji
  Selektor Horvat je igralce umiril in pojasnil, da je čaka dovolj. Lov na Francoze pa je začel z igralcem vratarjem v polju, v tej vlogi pa Nejc Kovačič. V 34. in 37. minuti se je izšlo, Jamnik je znižal na 3:4. Do konca tekme je imela naša izbrana vrsta še tri zrele priložnosti, a žoga ni šla prek golove črte.
 • 08.04.2019 | Futsal U21
  Imajo recept za Francoze
  Selektor Tomislav Horvat je v nedeljo zvečer zbral ekipo, ki pa je doživela dve spremembi: namesto Dejana Gojića in Nejca Vrhovca (oba FC Litija) sta bila povabljena Jeremy Bukovec (ŠD Brezje) in Timotej Debeljak (FC Litija).
 • 01.04.2019 | Futsal U21
  Dvakrat proti Franciji
  Selektor Tomislav Horvat (asistirala mu bosta Primož Zorč in Simon Šabeder) je obelodanil seznam igralcev, na katere računa. Reprezentanca se bo zbrala 7. aprila ob 17.45 v Podčetrtku.

DELI NA