08.12.2017 | Futsal U17
Začenja se futsal selekcioniranje U15, nadaljujejo tudi v U17

Nogometna zveza Slovenije skupaj s trenerskim odborom KMN organizira izbirni trening igralcev v starostni kategoriji U15, s tem pa nadaljuje s sistematičnim razvojem športne panoge. Zbor igralcev bo jutri, 9.12., v Mariboru. „To je še en korak naprej! S pomočjo selekcioniranja na tej starostni ravni bomo imeli še boljši pregled nad tem, kar futsal ponuja. V celotni sezoni bomo imeli še dva zbora. Ker v tej starostni kategoriji ni ravno veliko ekip, bomo igrali tekme med sabo. Na koncu pa bo sledil še trening s temi, ki jih bomo izbrali,“ napoveduje predsednik trenerskega odbora za futsal pri KMN NZS Dušan Razboršek, ki bo uvodoma vodil selekcioniranje na tej starostni ravni.

Selekcioniranje U15

Zahodna selekcija:
Andrej Baruca (KMN Bronx Škofije), Gašper Bartol (ŠD Extrem), Miha Car (ŠD Extrem), Liam Cernaz (KMN Bronx Škofije), Lovro Debeljak (ŠD Extrem), Jure Dušič (ŠD Extrem), Patrik Ivančič (KMN Oplast Kobarid), Luka Klinec (KMN Bronx Škofije), Vid Kos (FC Litija), Matic Kremžar (FC Litija), Urban Leban (KMN Oplast Kobarid), Nik Okorn (FC Litija), Aleksander Stanič (KMN Bronx Škofije).

Vzhodna selekcija:
Bono Bezjak (FC Ptuj), Jaka Domjan (FC Ptuj), Hamit Halimi (KMN Sevnica), Niko Houbar (KMN Meteorplast), Vito Houbar (KMN Meteorplast), Jaka Nežmah (FC Ptuj), Samo Omerzu (KMN Sevnica), Tadej Petančič (KMN Sevnica), David Petrena (KMN Tomaž), Miha Petrovič (FC Ptuj), Aljaž Plohl (KMN Tomaž), Alen Ruis (KMN Meteorplast)

Z delom pa se nadaljuje tudi na področju selekcioniranja U17. Takisto jutri se bo v Mariboru zbrala vzhodna selekcija, dan za tem v Tolminu še zahodna selekcija. Treninga bosta potekala pod vodstvom kordinatorjev skupin – na vzhodu je Štefan Huber, na zahodu pa Jaka Sovdat. Vodja selekcioniranje U17 je Tadej Levstek.

Selekcioniranje U17

Vzhodna selekcija:
Žiga Tkalčič (ŠD Brezje Maribor), Mitja Kralj (ŠD Brezje Maribor), Blaž Cverlin (KMN Imeno), Rok Postrežin (KMN Imeno), Aljaž Goznik (KMN Slovenske Gorice), Jakob Nemšak (KMN Slovenske Gorice), Žan Rebernik (KMN Slovenske Gorice), Tomi Gobec (FK Dobovec), Patrik Žnidarič (KMN Meteorplast), Jure Jurša (KMN Meteorplast), Filip Kosi (KMN Meteorplast), Timotej Šuman (KMN Benedikt), Matija Zavasnik (KMN Benedikt), Jan Vajs (KMN Benedikt)

Zahodna selekcija:
Martin Rutar (KMN Puntar), Nik Plestenjak (FSK Stripy), Domen Ličen (MNK Kix Ajdovščina), Tilen Cupin (KMN Bronx Škofije), Tobija Kavčič (FK Siliko), Tadej Sečnik (FK Siliko), Nejc Gvozden (FK Dobrepolje), Miha Mohorič (FSK Stripy), Enej Vršič (FK Ivančna Gorica), Žiga Mrak Kneževič (KMN Bronx Škofije), Jan Rakar (KMN Bronx Škofije), Luka Fink (FK Dobrepolje), Gašper Bogovič (FSK Stripy), Davor Stanišič (KMN Bronx Škofije).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 29.01.2019 | Futsal U17
  NZS center futsal dosega svoj namen, mladi prizadevno na trening
  Nogometna zveza Slovenije, skupaj s trenerskim odborom KMN, tudi v letu 2019 nadaljuje z načrtnim delom v mlajših selekcijah. Minuli vikend so tako potekali načrtovani štirje izbirni treningi, Podčetrtek je NZS futsal centra U15 in U17 gostil v soboto, Škofije pa v nedeljo.
 • 21.01.2019 | Futsal U17
  NZS futsal centra v Podčetrtku in na Škofijah
  Nogometna zveza Slovenije, skupaj s trenerskim odborom KMN, nadaljuje z načrtnim delom v mlajših selekcijah. Zato se organizirata izbirna treninga igralcev v starostni kategoriji U15 (projekt vodi Dušan Razboršek) in U17 (projekt vodi Tadej Levstek).
 • 19.11.2018 | Futsal U17
  Po uspešnem izbirnem treningu
  „Pripravil sem program, kjer smo preverjali motorične sposobnosti (koordinacijo, gibljivost, hitrost) in tehniko (sprememba smeri z žogo in brez). Na koncu sta se ekipi še pomerili med sabo,“ je povedal Levstek, ki je vesel, da je bil odziv na izbirni trening dober in da se je vadba za vse končala brez poškodb.
 • 14.11.2018 | Futsal U17
  Izbirni futsal trening za U17 in U15
  "Želim si, da te vzorce treniranja prenesemo na klube. Zaželjeno je, da si klubski trenerji te treninge ogledajo kar sami v Mariboru, kamor so vabljeni. Tokrat bo z igralci delal trenerski trojec Kaljevič, Djordjevič, Furek. Ni pa izključeno, da ne bodo prihodnjič vključeni tudi drugi. Predvsem pa je jasen namen teh izbirnih treningov: to je tisto, kar bo zadržalo člansko reprezentanco tako močno,“ ob tem pove Dušan Razboršek, koordinator izbirnih treningov.
 • 10.11.2018 | Futsal U17
  Prihodnji teden izbirni trening za U17
  Nogometna zveza Slovenije tudi v novi tekmovalni sezoni namenja precej pozornosti mladim futsal rodovom, zato skupaj s trenerskim odborom KMN organizira prihodnjo soboto v Mariboru izbirni trening (selekciji Zahoda in Vzhoda) igralcev v starostni kategoriji U17.
 • 01.05.2018 | Futsal U17
  Končuje se futsal selekcioniranje
  Pred nami sta sklepni dejanji futsal selekcioniranja za sezono 2017/2018. Nogometna zveza Slovenije skupaj s trenerskim odborom KMN organizira izbirni trening igralcev v starostni kategoriji U17. To bo tudi sklepno dejanje načrtovanega in sistematičnega spremljanja igralcev v tej starostni kategoriji.
 • 14.03.2018 | Futsal U17
  V novi sezoni še okrepiti selekcioniranje
  Nogometna zveza Slovenije skupaj s trenerskim odborom KMN je pripravila nov izbirni trening igralcev v starostni kategoriji U15, kar je izvrstna osnova za nadaljnje selekcioniranje. Trening je potekal pod vodstvom Dušana Razborška, predsednika trenerskega odbora pri KMN pri NZS in vodje selekcioniranja U15.
 • 08.03.2018 | Futsal U17
  Nova faza futsal selekcioniranja
  „Po dosedanjih zborih bomo zbrali obe selekciji na enem treningu, ki ga bomo opravili na Škofijah. Nadaljujemo po začrtanem scenariju. V mesecu aprilu pa bomo iz teh igralcev izbrali njih 12, s katerimi bo sledil nov trening,“ je povedal Dušan Razboršek, predsednik trenerskega odbora pri KMN pri NZS in vodja selekcioniranja U15.
 • 19.02.2018 | Futsal U17
  Uspešno opravili še eno etapo selekcioniranja
  „Zbora sta potekala brez zapletov. Od 28 povabljenih se samo eden igralec ni udeležil zbora. Oba zbora sta se končala po planu, brez poškodb. Fantom se vidi treniranost po klubih, viden je njihov napredek v igri glede na zbor pred dvema mesecema. Opaziti pa je še nekaj slabosti pri tehničnem sprejemanju in oddajanju žoge,“ je po selekcioniranju povedal Tadej Levstek, ki vodi omenjeni projekt.
 • 15.02.2018 | Futsal U17
  Nadaljuje se futsal selekcioniranje
  „Ta proces selekcioniranja je uspešna novost. Pripravili bomo tri zbore, ki bodo potekali na vzhodu in zahodu. Izbrali smo tudi vodji in pomočnika, vsi pa se povezujejo s klubskimi trenerji. Namen je jasen: detektirati igralce in najti potencialne talente za selekcijo U19, ki jo čakajo kvalifikacije za EP!“ pove vodja selekcioniranja Tadej Levstek.

DELI NA