11.02.2022 | 1. SFL
Za prvoligaške točke v Zagorju in Kopru

Ob tekmah v Ljutomeru in na Vrhniki sta danes v 14. krogu 1. SFL na sporedu še obračuna v Kopru in Zagorju. FC Bronx na Obali gosti Litijo, ŠD Mlinše pa doma v Zagorju Oplast.

1.SFL, 14. krog, 11.2.
ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid (20.00)
SIliko Vrhnika – FK Dobovec (20.30)
KMN Meteorplast Šic bar – FC Hiša daril Ptuj (20.30)
FC Bronx Škofije – FC Litija (20.45)

Jeseni slavila Litija

»Litija me proti Dobovcu ni presenetila. Vemo, kaj Litija pomeni v slovenskem futsalu. S povratkom Igorja Osredkarja, ki je v izjemni formi, so se pokazali v zelo dobri luči in zasluženo premagali Dobovec,« je trener Bronxov Damir Pertič potrdil, da je pozorno spremljal torkovo tekmo med Litijo in Dobovcem. Škofjoti premorejo šest točk, radi bi obogatili svojo bero. Na prvi medsebojni jesenski tekmi je bilo 3:1 za Litijane.

»Litijo smo videli in analizirali. Pripravili smo se. Upam in želim si, da se pokažemo tudi mi v najboljši luči. Če želimo do ugodnega rezultata,« je jasen Pertič. Njegova ekipa ima šest točk, toliko kot v tem krogu prosti FK Dobrepolje, oboji pa bi se radi ognili 9. mesta, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek v prvoligaški druščini. »Predvsem moramo popraviti disciplino v svoji igri. Ne sme se nam dogajati, da pridemo v dve, tri črne minute, ko pade zbranost, tekmec pa takrat zabije en ali dva lahka gola,« nadaljuje Pertič, ki bo verjetno računal na celotno zasedbo, vključno z Jernejem Perošo, ki še vedno čuti posledice poškodbe.

Na Obalo prihaja Litija, ki se je s torkovo zmago zavihtela na 2. mesto. »Odigrali smo dobro, ritem tekem se nadaljuje. Verjetno se nam bo danes malce poznalo, da smo igrali tudi v torek,« začne trener Litijanov Andrej Dobovičnik. »Na Škofijah nas čaka zahtevna tekma, kjer pa bi radi potrdili točke od torka,« še doda Dobovičnik, ki bo moral še naprej brez Gašperja Vrhovca in Uroša Martiča, se pa v rotacijo vrača Vid Kos.

Dva se vračata, odpadel Trdin

V Zagorju se bosta za točke merila domači ŠD Mlinše in Oplast, jeseni so točke ostale v Posočju, 4:0 je bilo.
»Oplast je ekipa, ki je naši ekipi še nekaj dolžna. V Kobaridu smo na prelahak način in preveč gladko izgubili. Upam pa, da smo se iz tega nekaj naučili,« se nadeja trener Mlinše Gregor Ceglar, ki je za nekaj tednov ostal brez mladinskega reprezentanta Gašperja Trdina, ki je poškodovan. Se pa na Ceglarjevo veselje v ekipo vračata Nik Smrkolj in Luka Klančišar. »Z njima v rotacijo smo precej močnejši,« ocenjuje trener ekipe iz Zasavja.

»Oplast napreduje, menim, da so ekipa, ki bi lahko presenetila v tem 2. delu sezone 1. SFL. Mi bomo nocoj skušali najti način na vse to, kar dela Oplast. Z jasnim načrtom: z našo evforično defenzivo in agresivno obrambo,« še doda Ceglar.

V Oplastu priznavajo, da še niso v optimalnem stanju, trener Matej Kavčič ne skriva težav, a v isti sapi dodaja, da bodo skušali izkoristiti svoje priložnosti. Tudi način in načrt sta znana, le uresničiti morajo to. »ŠD Mlinše  gojijo pravo moško, trdo igro, zahtevna tekma nas čaka. Se pa bomo ogibali duelov in skušalit priti do uspeha na drugačen način: s hitro in dinamično igro,« pred gostovanjem v Zagorju še doda Kavčič, ki meni, da bi si Mlinše zaslužile na račun svoje igre, da bi bile višje, kot so zdaj na lestvici 1. SFL.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.

DELI NA