15.10.2020 | 1. SFL
Vodilni dvojec po 6. zmago, Siliko in Litija s svojo računico

Petek bo zaznamoval 6. krog 1. SFL, ki prinaša dva derbija zgornjega dela lestvice. Vodilni Dobovec gostuje pri Siliku, četrti ekipi lige. Na Ptuju pa domači FC Hiša daril Ptuj, 2. so na lestvici, gosti tretjeuvrščeno Litijo. Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato vabljeni k spremljanju spletnega prenosa na www.futsal.si.

Ob tem dodajmo še, da ŠD Mlinše doma gostijo KMN Tomaž Šic Bar, Sevnica lovi tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi pa je preložen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.

1. SFL, 6. krog, 16.10.
KMN Sevnica – FK Dobrepolje (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FC Litija (20.00) (prenos na spletni strani www.futsal.si)
ŠD Mlinše – KMN Tomaž Šic Bar (20.30)
Siliko – FK Dobovec (20.30)

preloženo:
KMN Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid

Ptujčane zanima 6. zmaga

Ptujčani so še neporaženi, tako pa želijo, da ostane tudi po gostovanju Litije. „Dobro smo se spet pripravili, pogledali pa smo tudi, kako igrajo Litijani,“ prične trener Ptuja Robert Grdović:

„Litija je morda papirnati favorit, a smo tudi mi v dobrem ritmu, imamo pravo atmosfero. Igramo v domači dvorani. Naredili bomo vse, da zmagamo,“ je odločen Grdović, ki ga je malce presenetil visok poraz Litije proti Siliku. „Opozarjam pa, da imajo kvalitetne igralce, predvsem bi tu izpostavil Mateja Fiderška, ki lahko rešuje situacije v igri „ena na ena“, dobro pa zna sodelovati z obema sidrašema Jonhnom Lennonom in Denisom Totoškovićem,“ še doda Grdović.

Litijane vodi Gašper Vrhovec, ki najprej pohvali napredek v igri, ki je bil po njegovem videnem ob domači zmagi proti Sevnici. „V igri „štiri na štiri“ smo bili zelo dobri, pri obrambi proti ekipi z igralcem golmanom ni bilo dobro, a tudi to izboljšujemo in popravljamo. Na Ptuj odhajamo samozavestno,“ poudari Vrhovec, ki nekaj besed nameni še domačinu: „Sestavili so dobro mlado ekipo in dodali dobrega trenerja. Vedelo se je, da bodo neugodni za vse. Je pa presenečenje, da imajo po petih tekmah kar pet zmag in 15 točk.“

Brutalni Dobovec, ki pa ustreza Siliku

Vrhničani bodo igrali brez gledalcev, zato so za svoje in vse ostale ljubitelje pripravili futsal prenos. „Veselimo se tekme, to je dejansko najlažja tekma za nas. Realno gledano pa bo to velik test. Da vidimo, kje smo, če smo napredovali in v kakem stanju smo. Obračun z Dobovcem bo dal precej odgovorov,“ pa za začetek pove Mile Simeunovič, trener 4. ekipe 1. SFL. Tekme z vodilnim (t.j. FK Dobovec) ne igraš vsak dan, tega se na Vrhniki zavedajo.

„Pogledal sem si tekme Dobovca v tej sezoni. Nisem pa povsem prepričan, če so že kdaj, odkar so v tako močnih postavah, igrali tako dobro, kot je to zdaj! V povprečju dosegajo kar 8,5 gola na tekmo. To je brutalno. Na eni tekmi so sposobni doseči po pet golov. Če ne bomo pravi, jih lahko prejmemo tudi mi osem... Dobovec je ekipa, ki lahko izkoristi vsako malenkost, še tako majhno napako,“ opozarja Simeunovič, čigar zasedba nastopila brez kaznovanega Alana Muratagiča.„Želim, upam in verjamem v svojo ekipo, da bomo vsaj rezultatsko parirali Dobovcu. To ni tekma, kjer bi eksperimentirali, ampak je naloga, da tisto, kar že sicer delamo dobro, prenesemo na tekmo,“ je jasen trener Silika, ki ne pozabi, poudariti, da bo to tudi tekma, ki Siliku ustreza, da bo imel nasprotnik žogo več v svojih nogah.

Dobovec prihaja na Vrhniko s prvo obrambo in napadom lige, za nameček premorejo tudi Vedrana Matoševića, ki je z devetimi goli prvi strelec 1. SFL.
„Prihajamo v goste Siliku, ki iz sezone v sezono napreduje na vseh segmentih, tako ekipa kot klub,“ naprej trener Dobovca Kujtima Morina polaska domačinu, potem pa se usmeri na tekmo.

„Po srečanjih, kjer smo zmagovali z visoko razliko, je pred nami zelo zahtevna tekma. Gostujemo pri Siliku, ki ima mlado, a iz leta v leto bolj izkušeno ekipo,“ pove Morina, ki se zaveda, da jih na Vrhniki vedno čakajo zahtevne preizkušnje. „Pa tudi naša napadalna igra ustreza Siliku, domačin bo nevaren iz protinapadov,“ poudarja trener Dobovca, ki pa spet izkoristi priložnost ter pohvali svoje igralce za dobro delo na treningu, o petkovi tekmi so se tudi temeljito pogovorili.

Včasih 2. SFL, danes 1. SFL

V Zagorju ob Savi pa se bosta pomerila domači ŠD Mlinše in gostujoči KMN Tomaž Šic Bar. Mlinše so 5. ekipa letošnje lige, KMN Tomaž pa zaseda 9. mesto. „Vemo, da gostimo zelo izkušeno ekipo KMN Tomaža, s katero smo se merili že v 2. SFL,“ začne trener Gregor Ceglar, ki pa je prepričan, da so se vnovič dobro pripravili. „Nocoj smo še trenirali, pripravili smo taktiko, narejena je temeljita videoanaliza,“ poudari in razkrije, da stavijo na dolgo klop, vrača pa se tudi kapetan Janez Dolinšek. Gostitelji verjamejo, da so tudi zato še korak bližje (vsaj) točki.

Devet tekem sta ekipi (v vseh tekmovanjih) odigrali med sabo do danes. Tri so dobile Mlinše, štiri KMN Tomaž, dve srečanji sta se končali z remijem.

Sevnica sprejema vlogo favorita

Osmouvrščena Sevnica v svoji dvorani gosti Dobrepolje, novinca v 1. SFL in zasedbo, ki v tej sezoni še nima točk.

„Tokrat moramo enostavno zmagati,“ pove Jože Gačnik, trener Sevnice. „Mi smo stalni prvoligaš, Dobrepolje je šele prišlo v 1. SFL, smo favorit, to pa moramo upravičiti na terenu,“ odločno nadaljuje Gačnik, ki pravi, da so v minulih dneh kvalitetno trenirali, na voljo pa bo tudi celoten igralski kader. „Veseli me vnovičen napredek v igri. Že proti Litiji smo si zaslužili točko,“ pa Gačnik za konec spomni na minuli krog in poraz Sevnice v Litiji (3:5).

V Dobrepolju so nekaj boljše volje, saj so ravno v 5. krogu dokazali, da sta nepopustljivost in borbenost pomembna faktorja uspeha v 1. SFL. „Tekma proti Siliku in poraz 1:3 sta potrdila, da ima klubska stroka prav. Po tej poti moramo nadaljevati,“ poudari trener Dobrepolja Dani Kaljevič, ki je ekipo pripravil na tokratno gostovanje pri Sevnici.

„Tekma v Sevnici bo še ena težka preizkušnja za nas. V preteklosti so pod trenerjem Mitjo Jontezom igrali dobro obrambo, zdaj je Jože Gačnik dodal še napad. Sevničani imajo sicer kvalitetno in izkušeno ekipo,“ sklene Kaljevič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.

DELI NA