25.10.2009 | 1. SFL
Video: Pijetlovič, Božič, Česen, Mikanovič in Marn pred kamero

Petek je postregel z lokalnim derbijem v Železnikih, kjer sta se v 4. krogu 2. SFL Zahod srečali zasedbi domačega Ratitovca in škofjeloškega Webra, zmaga je ostala doma, 4:0 je bilo na koncu srečanja.

Domači trener o pomenu zmage

Željko Pijelovič
je letos poleti postal trener moštva iz Železnikov, po srečanju je bil upravičeno dobre volje.

»To je bil pravi derbi 2. SFL. Tekma je bila zelo težka, Weber ima dobro ekipo, premorejo precej kvalitetnih igralcev, ki imajo nekaj kilometrine v 1. SFL. Mojim fantom moram čestitati za dobro igro, upam, da smo sedaj na pravi poti, da se pokažejo sadovi našega dela in treningov.«

To pot se je izkazala obramba na čelu z vratarjem Mikanovičem.

»Na tem mestu bi čestital Mikanoviču, ki je branil izvrstno, a moram pohvaliti vse igralce, vsi so dali vse od sebe. V garderobi sem izpostavil problem obrambe, saj smo na prvih dveh tekmah dobili kar 11 zadetkov. Dobro smo delali tudi na treningih, saj smo se zavedali, da se moramo obraniti, da bomo že zabili zadetek ob njihovi napaki.«

Kaj pomeni ta zmaga za vas?

»Zelo veliko meni in mojim igralcem. Predvsem pa veliko pomeni tem krasnim ljudem, ki  delajo in dihajo za klub.«


Kapetan o koheziji v ekipi

S tremi točkami je bil kakopak zadovoljen tudi Anže Česen, kapetan domačega moštva.

»Veselje je veliko, prvič smo bili kompletni, začeli smo dihati eden za drugega, tuji in domači igralci smo stopili skupaj, med sabo smo uredili zadeve tudi v odnosu trener - igralci. Sedaj je lažje!«Tri točke so vknjižene.

»Zmaga ima dodaten čar, premagali smo lokalnega tekmeca, omenjene tekme pa so bile vedno pravi derbi. V pokalu Select smo izgubili, danes pa zmagali, nismo še vsega pokazali. Vse čestitke pa gredo našemu vratarju Goranu Mikanoviču, ki je obranil vse, kar je bilo mogoče, povsem mu zaupamo. V naslednjem krogu gremo v Velike Lašče po nove tri točke!

 

Mikanovič je zaklenil vrata

Junak dneva je bil zagotovo Goran Mikanovič, ki je branil mogoče in nemogoče, žoga po strelih Webra ni hotela preko golove črte,.

»Čas je že bil, da smo zmagali, situacija je bila napeta, nismo smeli izgubiti, pokazali smo voljo in borbenost.«

Petek je bil vaš dan.

»Če se bori cela ekipa, potem ni težav.«

V uvodnih dveh krogih ste morali enajstkrat po žogo v mrežo, to pot ste ohranili mrežo nedotaknjeno.

»Občutek je dober, se pa sam niti ne spomnim, kdaj sem nazadnje dobil toliko zadetkov v dveh tekmah. Vse skupaj je lepa vzpodbuda za naprej!«

Dosežek je še toliko večji, saj ste branili poškodovani.

»Na tekmi v Ajdovščini sem stopil na žogo, imam izpahnjen skočni del levega gležnja, a so terapije naredile svoje, vse se je končalo v najlepšem redu.«

 

Škofjeločani so brez dvorane

Branko Božič, trener Webra, je bil jasen.

»Nimam kaj dodati, poraz je prepričljiv, morda pa ni realna slika dogajanja na parketu, saj smo zadeli štiri vratnice, celo tekmo smo bili boljši, poizkusili smo z vratarjem. Se pa nam je še kako poznalo, da ne treniramo, saj nimamo dvorane.«Blaž Marn, poleti je dres Litije zamenjal za dres Webra, je bil razočaran po porazu v gorenjskem derbiju.

»Občutki niso prijetni, a to je pač ena od tekem, en poraz, gremo naprej. V prihodnje bo potrebno zmagovati. Žoga ni hotela v gol, malce se nam je vrnilo za prejšnja srečanja, v pokalu Select smo jih izločili na penale, tudi danes smo imeli do rezultata 1:0 precej priložnosti.«

Vse bi bilo lažje za vas, če bi imeli dvorano, kjer bi lahko vadili.

»To je velik problem, zberemo se le za prvenstveno tekmo, ali pa če med tednom najdemo kakega tekmeca, da igramo z njim za razliko od drugih ekip, ki trenirajo po dvakrat ali trikrat tedensko.«
Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

Video: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA