24.10.2009 | 1. SFL
Video: Osojnik, Pertič in Uršič pred tekmo z Belgijo

Slovenija se je z Belgijci merila že devetkrat, statistika je na strani današnjega tekmeca, igralci Miha Osojnik, Damir Pertič in Rajko Uršič so prepričani v uspeh v gosteh, kjer Slovenija še ni ugnala Belgijcev.

Odločni Osojnik o tekmah z Belgijo

Miha Osojnik je letos poleti dres Tomi Press Bronxa zamenjal za dres Litije, s katero zaseda prvo mesto po šestih igranih tekmah 1. SFL.  Osojnik je za Slovenijo zbral 26 nastopov, dosegel je 7 zadetkov, pred tekmama z Belgijo ne skriva optimizma in odločnosti.

»Začeli smo nov ciklus priprav, tekmec je povsem po naši meri.  Proti Belgiji smo igrali že lani, enkrat smo jih premagali in remizirali. V Belgijo odhajamo po dve zmagi, ne pa samo igrat!«

Več kot pol leta je minilo od vaše zadnje skupne tekme, bilo je marca 2009 v Parizu, ko ste se uvrstili na evropsko prvenstvo 2010.

»Nivo forme vsekakor še ni pravi, to nam je jasno. A se je treba zavedati, da smo že toliko časa skupaj, da se poznamo in točno vemo vsak svoje naloge. Zato ta dolg odmor ne bi smel vplivati na rezultat.«

Minuli dnevi reprezentanci niso bili naklonjeni, že v ponedeljek jo je skupil vaš reprezentančni in klubski soigralec Gašper Vrhovec .

»To je velika izguba za reprezentanco in naš klub. A saj veste, tako pač je, težko ga bo nadomestiti, a če ga ni, ga pač ni.«

 

Pertič se je vrnil v reprezentanco

Damir Pertič že premore nekaj reprezentančnih izkušenj, v petih nastopih je zabil en zadetek, po odpovedi Siniše Brkiča pa se je selektor Andrej Dobovičnik odločil, da mu ponudi novo priložnost.

»Lepo je biti v reprezentanci, vedno je lepo igrati za grb,« pove Pertič, čigar stric Lučo Pertič je bil tudi trener ljubljanske Olimpije. Damir se je zapisal futsalu, selektor pa znova računa nanj:

»Nisva še govorila, kaj pričakuje od mene, zavedam se, da bom vsako nalogo izpolnil po najboljših možnih močeh!«

Priložnosti za dokazovanje ne bo manjkalo, prva bo že v Belgiji. »Tja gremo po zmago,« je odločen Pertič, ki je potrdil, da je dobro pripravljen, zasluge za to pa gredo tudi klubskemu trenerju Bobanu Simiču.

 

Uršič o enakovrednem boju

Precej izkušenj v dresu reprezentance pa premore Rajko Uršič, član KMN Oplasta iz Kobarida, ki se je letos poleti iz Tolmina preselil v Kobarid, reprezentančno formo pa je ohranil.

»Želimo se enakovredno kosati z Belgijci, ki so premagali tudi Srbe, ki bodo naš tekmec na Madžarskem, zato je to dober test, da dejansko vidimo, kje smo.«

Belgijci so naši stari znanci.

»V zadnjih letih so naredili korak naprej, v delo so priključili tudi dva Brazilca. Premorejo močno ekipo, zato pričakujem dve izenačeni tekmi.«


Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

Video: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA