10.10.2018 | 1. SFL
V ligi prvakov letos še niso rekli zadnje

V petek popoldan bo slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Glede na gostitelje turnirjev (Barcelona, Sporting, Chrudim in litovski Vytis) je jasno, da Dobovec potuje v Litvo. „Želimo si, da bi dobili atraktivnega tekmeca ter dve ekipi, s katerima lahko igramo. Da se borimo in da smo konkurenčni,“ o žrebu razmišlja kapetan prvakov 29-letni Rok Mordej.

Tekmovalni in organizacijski uspeh

„Nismo ravno srečni, ker smo s porazom končali glavni del lige prvakov. Ruski državni prvak Ugra je bil boljši. Bili smo blizu, na koncu je do izraza prišla njihova kvaliteta, predvsem pa večja količina treninga. Če bi mi povedli, bi se morda drugače končalo. Smo se pa borili, za vsako žogo smo se metali na glavo,“ je bil kljub porazu na zadnji tekmi kapetan upravičeno ponosen na ekipo in tudi na klub, ki je v Podčetrtku zgledno in brezhibno organiziral turnir lige prvakov!

Od 0:09 dalje zadetki in najlepše akcije Dobovca na turnirju lige prvakov v Podčetrtku:

Ekipa za velike stvari

Kozli so suvereno začeli sezono: superpokalu so dodali zmago v 1. krogu 1. SFL, potem pa mirno čakali ligo prvakov, kjer pa si zadali ultimativni cilj: uvrstitev med 16 ekip Stare celine.
„Poleti smo sestavili vrhunsko ekipo. Hvala upravi, da je zagotovila sredstva za igranje. Moja naloga je bila, da zagotovim igralce. Moral sem kar pohiteti, saj so v Sloveniji tri ekipe, ki premorejo dovolj denarja, da lahko plačajo igralce tako. Bistvena in ključna poteza pa je bila, da smo zadržali Damirja Puškarja, zaradi katerega smo potem lahko okrepili ekipo z igralci s področja Ljubljane. Hitro smo se domenili tudi s Kristjanom Čujcem. Komaj čakamo, da se vrne Kristijan Postružin,“ pove Rok, ki je doda, da so sestavili ekipo po okusu in želja trenerja Kujtima Morine. Ki pa je, tako Rok Mordej, tako ali tako poglavje zase.

„Eno je imeti tako ekipo, kot jo imamo, nekaj drugega pa uigrati moštvo, da deluje, kot mi. To Kujtimu Morini uspe. Prepričan sem, da imamo najboljšega trenerja na področju Balkana,“ zatrdi Rok, ki spomni, da je Morino k sodelovanju povabil lani poleti.

„Izvrstno sva že sodelovala v zagrebškem Nacionalu, ki pa je padel v finančno krizo. Kujtima sem srečal v Novem Vinodolskem in bolj v šali dejal, boš pa prišel v Dobovec. Obljubil je, da bo to storil, če se v Nacionalu nič ne spremeni. Ker se ni, je postal naš trener. Ni mu bilo lahko, ker se je moral soočiti z dejstvom, da več kot dveh ali treh treningov ne moremo opraviti. Sam je bil vajen, da ekipa zbere po vsaj šest enot treninga na teden. Potreboval čas, da se je navadil, svoje delo opravlja vrhunsko, iz nas pa iztiska optimum!“ je prepričan Mordej.

Če smo že začeli, pa še končajmo z ligo prvakov.
„V petek se vračamo v 1. SFL, kjer se kuje vstopnica za drugo leto za ligo prvakov. Moramo igrati resno in zavzeto. Na voljo imamo še mesec dni časa, da se pripravimo na elitni del lige prvakov. Nikomur ne bo lahko z nami!“ glasno sporoča Rok, ki se je po uspešnih letih na tujem (Italija, Hrvaška) vrnil v matični klub, da nadaljuje družinsko tradicijo, pomaga klubu pred, med in po jubileju (klub letos slavi 40 let delovanja) in skuša postaviti stabilen sistem, ki bo deloval na dolgi rok. Zaenkrat kaže izvrstno.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.02.2019 | 1. SFL
  Simeunović in Leban pohvalila mladi futsal val
  Pred nami sta še dve koli rednega dela 1. SFL, 16. krog pa je še zgostil gnečo na mestih od 4. do 7. V treh točkah so štiri zasedbe, ki se bodo do konca borile za svoje izhodišče pred končnico najboljše osmerice.
 • 17.02.2019 | 1. SFL
  Mariborčani obžalujejo zapravljene priložnosti
  „Vsi vemo, da so prekinitve najmočnejše orožje Dobovca. Zato so zmagali, ker so nam uvodne gole zabili iz teh situacij. Kljub temu trdim, da je moja ekipa odgovorila na vse zahteve. Tako pa se ponavadi zlomi tekma, ko igrata dva tako izenačena tekmeca. Poleg tega to ni bila tekma „na življenje in smrt“. Pridejo še težje in pomembnejše, takrat bomo morali to odločiti sebi v prid,“ nadaljuje Horvat.
 • 16.02.2019 | 1. SFL
  Kozli pokazali, da niso pozabili igrati
  „Pa saj ne moreš pričakovati, da bi proti Mariboru šlo gladko... To je kvalitetna ekipa, ki premore nekaj dobrih posameznikov. Predvsem sem si želel, da igralci ostanejo mirni in potrpežljivi. Jasno sem jim povedal, naj čakajo na svoj trenutek. Če bo treba, tudi do zadnje minute. Na srečo smo prej rešili vse dileme,“ je bil vesel Kujtim Morina.
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Dobovcu derbi in 1. mesto
  Po 16. krogu 1. SFL z vrha na konkurenco gleda Dobovec Pivovarna Kozel, ki je v derbiju za vrh doma s 6:1 porazil FutureNet Maribor. Po novem imajo kozli 45 točk, Mariborčani 43. V sredini lestvice pa je nastala še večja gneča: med 4. in 7. mestom so le tri točke razlike!
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Dobovec 833 dni brez domačega poraza, gneča na sredini
  Predno se lotimo pregleda, spomnimo, da ostaja gneča na mestih od četrtega do osmega. četrti Bronx ima 21 točk, peti Siliko Mkeršmanc 19, šesti FSK Stripy 17, sedmi Oplast 16, osma Sevnica pa 15! Ne pozabimo – v četrtfinalu je prostora za osem ekip.
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Slovenski futsal potrebuje take tekme
  Odštevamo ure do začetka tekme v Rogaški Slatini, Dobovec Pivovarna Kozel gosti FutureNet Maribor, tekma meseca, tudi obračun 16. kroga 1. SFL, se prične ob 21. uri. Tudi z neposrednim prenosom na spletni strani www.futsal.si! Kako se bo srečanje sklenilo, bo v dobršni meri odvisno tudi od igre Mateja Fiderška, 2. strelca 1. SFL in kapetana vodilnega moštva tekmovanja.
 • 14.02.2019 | 1. SFL
  Morina opozarja na Mariborčane, ki niso slučajno prvi
  „Za nami je še zadnji trening,“ je v sredo zvečer dejal Kujtim Morina, ki že drugo sezono sedi na klopi Dobovca Pivovarne Kozel. V tem hipu so na 2. mestu 1. SFL, jutri, v petek, pa igrajo derbi za skok na vrh. Na drugi strani so Mariborčani, vodilna ekipa 1. SFL.
 • 13.02.2019 | 1. SFL
  Mordeja zanima le zmaga, Postružin poškodovan
  „Gledalci bodo imeli kaj videti, obilo super potez in priložnosti. Zagotovo pa bosta svojo taktično bitko bila tudi trenerja. Čaka nas krasen futsal večer in dober futsal! Dvorana bo polna, precej gledalcev bo tudi iz Maribora!“ Rok Mordej napovec obračun za 1. mesto v 1. SFL.
 • 13.02.2019 | 1. SFL
  Mariborčani z več plani in dobro formo na derbi v Rogaško Slatino
  „Kristjan Čujec je vedno nevaren. On lahko odloča tekme ne le v Sloveniji, ampak tudi v Evropi. Gre za fantastičnega igralca. Bomo videli, kako bodo igrali. Svoje adute imamo tudi mi, predvsem pa smo z Jako Sovdatom dobili tisto, kar smo iskali.“
 • 12.02.2019 | 1. SFL
  Bronx za točke, Siliko vztrajal do konca, steklo Sevnici
  15. krog 1. SFL je prinesel več veselja domačim ekipam, strašno dobro strelsko formo pa so pokazali državni prvaki, ki so rutinirano in profesionalno opravili z zadnjeuvrščeno ekipo 1. SFL.

DELI NA