04.07.2019 | 1. SFL
V Slovenijo tudi evropski klubski prvak

Danes je na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb futsal lige prvakov. Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel se bo tekmovanju pridružil v glavnem delu, v skupini v Podčetrtku pa mu bo družbo delal portugalski Sporting, tudi aktualni evropski klubski prvak, ter državni prvak Srbije (KMF Ekonomac) ter državni prvak Bosne in Hercegovine (FC Mostar SG).

Tudi Osredkar in Fideršek

V glavnem delu lige prvakov bo igral tudi hrvaški državni prvak, v njem pa naša reprezentanta Igor Osredkar in Matej Fideršek. Makarska bo gostila turnir glavnega dela, vse tri tekmece pa bo dobila iz kvalifikacij oz. predkroga lige prvakov.

Začetek avgusta

Tekmovanje se bo tudi letos začelo s predkrogom, ki bo potekal med 27.8. in 1.9. Prvaki devetih skupin se bodo uvrstili v glavni del tekmovanja. Glavni del bo trajal od 8. do 13. oktobra, v elitni del pa se bo uvrstilo 16 ekip (iz prvega dela skupin glavnega dela lige prvakov po tri moštva, iz drugega dela skupin glavnega dela po eno).

Odmevi po žrebu:

Rok Mordej, kapetan Dobovca Pivovarne Kozel:
„Z žrebom sem zadovoljen. Iz prvega bobna smo hoteli Barcelono ali Sporting, dobili smo kar evropskega klubskega prvaka. V skupini sta še Ekonomac in Mostar, skupaj tvorimo „Balkansko skupino“. Vsi bomo iskali pot do elitnega dela lige prvakov. Mislim, da lahko igramo z obema ekipama, tako Ekonomcem kot Mostarjem. Ker je skupina atraktivna, bo vse tri dni polna dvorana v Podčetrtku. Želim si, da se prebijemo v elitni del in upravičimo sestavo ekipe.“

Kujtim Morina, trener Dobovca Pivovarne Kozel:
„Skupina je zahtevna, v ligi prvakov ni lahkih skupin, lahkih tekmecev in lahkih tekem. Gostili bomo evropskega prvaka. K nam prihaja tudi srbski Ekonomac, ki ga v svoji karieri še nisem premagal, zato bom imel motiv več. Ekonomac ima odlično ekipo in izvrstne igralce. Prav tako to velja za Mostar, ki ima v svoji ekipi kvalitetne igralce iz regije. Realno vsi pričakujejo, da lahko premagajo vsakogar. Tudi sam verjamem v moje igralce, ki se vedno izkažejo, kot je to najbolj potrebno. Ne skrivamo ambicij: želimo v elitni del lige prvakov, se pa bo treba za to dobro pripraviti.“

Futsal liga prvakov, predkrog, 27.8. - 1.9.

skupina A: Kampuksen Dynamo, Toulon Elite, KF Tiran, SMS Viimsi*
skupina B: Lokomotiv Daugavpils, Shkupi 1927*, Cardiff University, Encamp
skupina C: Futsal Klub Csíkszereda, Futsal Minerva, AEK Futs Club*, Blue Magic FC Dublin
skupina D: Pinerola Brastislava, Omonia Nicosia*, Gazi Üniversitesi, Vængir Júpiters
skupina E: TSV Weilimdorf, Allstars Wiener Neustadt*, Racing Futsal Luxembourg*, Sparta Belfast
skupina F: Luxol St. Andrews, Sjarmtrollan Idrettslag*, Dinamo Chisinau, Fiorentino
skupina G: Hovocubo*, London Helvecia, Lynx FC, PYF Saltires
skupina H: Georgians, Varna City*, Maccabi Nahalat Yitzhak Tel-Aviv
skupina I: Leo Futsal Club, Futsal Gentofte, KMF Titograd*

* - gostitelji turnirjev

Futsal liga prvakov, glavni del, 8.- 13.10.

A (iz tega dela skupin glavnega dela napredujejo v elitni del po tri ekipe):
skupina 1: Sporting CP, Ekonomac Kragujevac, Dobovec*, Mostar SG
skupina 2: Benfica, Halle Gooik*, Araz Naxçivan, Kherson
skupina 3: Barça, Ayat, Tyumen, Vytis*
skupina 4: Kairat Almaty, Murcia FS, Sport Club KPRF, Berettyóújfalu*

B (iz tega dela skupin glavnega dela napreduje v elitni del po ena ekipa):
skupina 5: Record Bielsko-Biała, Sparta Praha*, zmagovalec predkroga v skupini C, zmagovalec predkroga v skupini F
skupina 6: Novo Vrijeme Makarska*, zmagovalec predkroga v skupini B, zmagovalec predkroga v skupini D, zmagovalec predkroga v skupini I
skupina 7: Stalitsa Minsk*, Liburn, zmagovalec predkroga v skupini G, zmagovalec predkroga v skupini A
skupina 8: Pesaro, Uddevalla*, zmagovalec predkroga v skupini H, zmagovalec predkroga v skupini E

* - gostitelji turnirjev

Koledar futsal lige prvakov:
27.8. - 1.9. predkrog
8.-13.10. glavni del
18.10. žreb elitnega dela
19.-24.11. elitni del
23./24.-25./26.4. finalni turnir četverice

Tekst: D.P.
Foto: Uefa.com

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA