07.11.2018 | 1. SFL
V Maribor po zmago in 1. mesto po rednem delu

V dresu Dobovca Pivovarne Kozel na derbi 7. kroga prihaja slovenski reprezentant Alen Fetić. V Mariboru je pustil pečat, dve sezoni je tu uspešno igral, zdaj je v nasprotnikovi vrsti. „V dobri formi smo. Malce slabše je bilo proti Siliku, a smo se potem dvignili proti Benediktu. Na rekreaciji je težko doseči 12 golov, kaj šele v 1. SFL, a smo uspeli. Zmagujemo, polni smo samozavesti, taki prihajamo v Maribor,“ napoveduje Fetić.

1. SFL, 7. krog, 9.11.
FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (prenos na www.futsal.si)

Mislijo nase

O tekmecih ne razmišljajo preveč.
„Vsem nam je jasno, vsaka od ekip ima svoje karakteristike in neke taktične zamisli ter različice. A že od samega začetka lige mislimo na svojo igro, ki raste iz tedna v teden. Trener Kujtim Morina to zahteva od nas. Dejansko pa tekma proti Mariboru prihaja v idealnem trenutku, bo kar pravi test pred elitnim delom lige prvakov v Litvi,“ razmišlja Fetić, ki pa pove, da so misli o nastopu v elitnem delu lige prvakov v taboru Dobovca praktično prepovedane.

„Mislimo na vsako naslednjo tekmo, torej zdaj na Mariborčane. Pričakujem, da nas čaka hitra in dinamična tekma, kjer bomo imeli precej priložnosti. Dali bomo vse od sebe, da zmagamo. S tem bi verjetno že bolj ali manj rešili vprašanje številke 1 po rednem delu. Še posebej če vemo, da so si Mariborčani v zadnjem krogu privoščili kiks proti Oplastu,“ razlaga Fetić, ki v nadaljevanju opozori tudi na nekaj karakteristik gostiteljev.

Fideršek, Jurić, Kroflič, Stojković

„Zagotovo sta najbolj nevarna Matej Fideršek in Josip Jurić, tu bi dodal še Uroš Krofliča in Miloša Stojkoviča. A če bomo ustavili Fiderška, bo to velik uspeh. Matej je zelo nevaren v igri 1:1 in preigravanju. A bi rad poudaril, da Maribor ni le Matej Fideršek,“ pove Fetić, ki meni, da je Kujtim Morina že našel igralca, ki bo skušal pokriti in onemogočiti Fiderška. Prav v trenerju Kujtimu Morini pa Fetić vidi dirigenta, ki mu je uspelo toliko kvalitetnih igralcev povezati v celoto, kjer so dejansko s svojo vlogo srečni vsi.

25 dovolj

„Saj ne potrebujem, da igram 35 minut na tekmo. V 25 minutah dam lahko vse od sebe,“ še prizna Fetić, ki se je s soigralci razveselil vrnitve hrvaškega igralca Kristijana Postružina. Minuli petek je v svojem debiju v 1. SFL dosegel štiri gole. Tudi tokrat Fetić ne pozabiti omeniti prijatelja in izjemnega vratarja Damirja Puškarja, ki bo po Alenovem mnenju velik adut gostov na gostovanju v Mariboru.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.01.2019 | 1. SFL
  Mitja Jontez dobro okreva
  „Sem že doma, le nobenih stresnih situacij ne smem še imeti ta teden. Če mi bodo zdravniki dali zeleno luč, bom prihodnji teden opravil prvi trening z ekipo,“ je povedal Jontez, ki mu na tem mestu želimo hitro okrevanje.
 • 16.01.2019 | 1. SFL
  Leban vesel gledalcev, nov remi sosedov
  Na Škofijah so se na tekmi proti Mariborčanom spomnili tudi svojega zdaj že nekdanjega igralca Slavena Radiškoviča. V znak hvaležnosti za vse, kar je storil na FC Bronx Škofije, so mu poklonili umetniško delo, ki ga je narisal Zvone Mordej, pomočnik Kujtima Morine v Dobovcu Pivovarni Kozel.
 • 11.01.2019 | 1. SFL
  Oplast šokiral Litijo, Ivančni Gorici derbi pred kamerami
  Za nami je 12. krog 1. SFL, kjer so se zmag veselili FutureNet Maribor, Dobovec Pivovarna Kozel, FC Ivančna Gorica in KMN Oplast Kobarid. Tekma v Škofji Loki se je končala brez zmagovalca. 1. SFL se nadaljuje 25. januarja, prihodnji petek, 18.1., je rezerviran za povratne tekme četrtfinala pokala Terme Olimia.
 • 11.01.2019 | 1. SFL
  Prvi v letu 2019 za 1. SFL
  Po treh tednih je čas za tekme 1. SFL, danes je na sporedu 12. krog. Ki prinaša tudi prvi videoprenos v letu 2019, iz Ivančne Gorice bodo kamere NZS-ja prenašale tekmo med domačim klubom in Benediktom, prenos pa bo viden na spletni strani www.futsal.si. Vodilni Maribor gostuje na Škofijah, Sevnica gosti Dobovec, Škofjeločani Siliko, Oplast pa Litijo.
 • 10.01.2019 | 1. SFL
  Zdesetkani na de(r)bi pred kamerami
  „Po tekmi s Silikom imamo precej težav z zdravjem. Vsaj dva meseca ne bo z nami našega prvega strelca Kristjana Čoža, ki ima zlomljeno kost. Poškodovan je tudi David Vidmar, nad poškodbo se pritožuje tudi Robi Glavan,“ trener igralec Jože Gačnik uvodoma o tem, da ima pravo bolnišnico v ekipi pred morda eno ključnih tekem v sezoni!
 • 09.01.2019 | 1. SFL
  Kamere 1. SFL tokrat v Ivančni Gorici
  S petkovimi tekmami se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, na sporedu bo 12. krog. Največ pozornosti tokrat namenjamo obračunu v Ivančni Gorici. To bo tekma 9. in 10. ekipe 1. SFL, razlika med njima pa šest točk. Tekmo med FC Ivančno Gorico in Benediktom avtodeli Džauš bomo prenašali v neposrednem prenosu.
 • 08.01.2019 | 1. SFL
  S treningi začel tudi prvak, Vidiček na Hrvaško
  „Pred nami je novo dokazovanje, naše misli pa pri 1. SFL in pokalu Terme Olimia. Prve zahtevne in pomembne tekme so tu. Najprej si moramo proti Oplastu sploh zagotoviti nastop na finalnem turnirju pokala, čaka nas zahtevna povratna tekma proti Oplastu,“ nadaljuje Morina, ki se zaveda, da jim v nadaljevanju sezone ne bo lahko.
 • 07.01.2019 | 1. SFL
  Kot nekoč rivalstvo med Oplastom in Puntarjem
  Mariborčani so minuli petek predstavili uvodni okrepitvi za drugi del 1. SFL - Jako Sovdata in Tjaža Lovrenčiča, ki bosta v nadaljevanju sezone nosila dres ekipe FutureNet Maribor. Sovdat je po 11 letih zapustil Oplast in se preselil na Štajersko.
 • 06.01.2019 | 1. SFL
  Domen Črnigoj boter mladinskega pogona FC Bronx Škofije
  „Navdušen je nad organizacijo kluba in delom v mlajših selekcijah, ki so vse po vrsti v samem vrhu slovenskega futsala, zato se je odločil, da tudi sam pomaga k nadaljnjemu razvoju tega športa v domačem kraju. Velikodušno je klubu ponudil svojo pomoč,“ so zapisali v taboru Bronxov, ki so idejo in pomoč z navdušenjem sprejeli.
 • 05.01.2019 | 1. SFL
  Sovdat in Lovrenčič okrepila Mariborčane
  „Želimo jima vse dobro, dobrodošla med nami. Odločili smo se za Jako, ki ima za sabo že nekaj final in izkušenj v reprezentanci. V izbrani vrsti je tudi vratar Tjaž, ki bo odlična menjava za Florjana Frasa, ki je zapustil klub,“ je uvodni kadrovski potezi komentiral trener Tomislav Horvat.

DELI NA