03.09.2020 | 1. SFL
V Kobaridu ponovitev zadnjega finala pokala Terme Olimia

Čast Posočja v 1. SFL še naprej brani KMN Oplast Kobarid, ki bo sezono začel s tekmo proti FK Dobovec, aktualnemu udeležencu futsal lige prvakov. Dobovec je na zadnjih petih medsebojnih tekmah v 1. SFL vedno slavil, pred tem pa dvakrat izgubil. Ekipi Oplasta in Dobovca pa sta bila tudi finalista zadnjega pokala Terme Olimia, ki je tudi takrat pristal v rokah Dobovca. Od takrat se je v obeh ekipah precej spremenilo.

1. SFL, 1. krog, 4.9.
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
FC Litija – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž (20.30)

Okrepitve prave, forma decembra

Letošnje okrepitve Oplasta so povratnik Anže Širok ter kvartet Rok Bešter, Andrej Mohorič, Marko Mohorič in Matej Mohorič, vsi zadnji štirje so prišli iz tabora FSK Stripy. Po poškodbi se vrača Dražen Žarič, trener Tesko bo dajal priložnost tudi domačima talentoma, ki obetata – to sta  Nejc Žagar (U19) in Tian Uršič (U17/U19). Ekipa iz Posočja trenira od 17.8., Zoran Tesko pa bi želel, da bi se prvenstvo začelo kasneje. „Oplast bo pravi decembra, januarja, potrebujemo čas. Po drugi strani pa je to čas, ko je treba biti pravi, saj se prvih osem uvrsti v četrtfinale,“ razmišlja Tesko, ki pravi, da se bosta Litija in Dobovec udarila za 1. mesto, ostalih osem ekip za 3. Malce je Tesku žal, ker so mladi igralci Oplasta odšli v Italijo, kjer po njegovem mnenju ne bodo napredovali v nižji italijanskih ligah. „Pogrešali bomo tudi izkušenega Jako Sovdata, ki pa ga razumem, da je šel v Italijo,“ navrže Tesko.

„Vesel sem, ker smo iz Škofje Loke pridobili štiri super fante, vsi tudi vemo, kaj v futsalu pomeni Anže Širok,“ se Tesko pomudi pri okrepitvah, na katerih gradi novo sezono.

Se pa v Oplastu veselijo petkove tekme, kjer bodo na tribunah v skladu z navodili NIJZ tudi gledalci! „Vesel sem, ker prihaja Dobovec, ki je eden od dveh favoritov 1. SFL. Vesel sem, ker bodo na tribunah gledalci, trudili se bomo, prepričan sem, da bodo gledalci prišli na svoj račun,“ še pristavi Tesko.

Tudi v taboru evropskega Dobovca so kadrovali. Ekipo so zapustili Alen Fetić, Denis Totoškovič, Žiga Peklič, Bruno Jakovljević, Martin Borkovič, Renato Rumbak in Aljaž Kamenšek. Novinca sta hrvaška reprezentanta Tihomir Novak in Luka Perić. Po poškodbi kolena se vrača kapetan Rok Mordej, v ekipi so tudi tri mlada imena Uroš Kotnik, Timotej Kotnik in Blaž Gorinšek, novinec v ekipi je tudi Florjan Fras.

Nihče ne bo nič podaril

„Izgubili smo superpokal, tega se zavedamo. Misli pa so pri gostovanju v Kobaridu pri Oplastu, kjer je za nas vedno neugodno in zahtevno gostovanje. Tako se tudi pripravljamo,“ pove trener Kujtim Morina, trofejni hrvaški trener, ki je s svojimi sodelavci umestil Dobovec na evropski futsal zemljevid.

„Želja je, da se domov iz Posočja vrnemo s tremi točkami. A se moramo vsi takoj zavedati, da nam ne bo nihče nič podaril!“ opozarja svoje fante Morina, ki spomni, da skozi treninge še vedno popravlja in izboljšuje fizično pripravljenost zasedbe, ki je minule dni treninge namenila dodatni taktični pripravi.

Nove sezone pa se veseli tudi izkušeni Žiga Čeh.
„Veseli me, da je bil Dobovec pred leti tisti, ki je začel z vlaganji v futsal. Litija je sledila ali pa šla prek nas. ostali klubi so ugotovili, da bodo morali pokazati več. Trenirajo več, delajo boljše. Pridobila bo liga, ki bo še boljša. Dejstvo je, da nobena tekma za nas ne bo več lahka, kar je slabo za nas, a dobro za ligo, ki bo zanimivejša za gledalce in vse, ki spremljajo,“ še doda Čeh.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
    S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala
    KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna pa čez teden dni v Oplotnici.
  • 21.03.2024 | 1. SFL
    Štirje v lov na polfinalni vstopnici
    V petek, 22. marca, se začenja končnica 1. SFL. V polfinalu sta že FK Dobovec in FK Siliko, za dve prosti polfinalni mesti pa se bodo merili KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica, KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem. Uvodni tekmi v petek gostita Kobarid in Ljutomer.

DELI NA