03.09.2020 | 1. SFL
Točke bodo ostale ob Savi

Ob Savi se je vedno igral kvaliteten futsal. Litija, Zagorje, Sevnica in še kdo... Zdaj se je tej eminentni druščini pridružil še novinec v 1. SFL – to je sredina ŠD Mlinše, ki bo svoj prvoligaški krst doživela ravno ob Savi – v Sevnici. Ekipi se v 1. SFL razumljivo dosedaj še nista merili.

1. SFL, 1. krog, 4.9.
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
FC Litija – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž (20.30)

Gačnik se je vrnil

Sevničani so prevetrili svoje vrste, pa ne toliko po lastnih željah, kot pa jih je v to prisilila situacija. Zavoljo osebnih razlogov se je poslovil Mitja Jontez, ki ostaja podpornik kluba. Prišel je nekdanji futsal as Jože Gačnik, za katerim je izjemna kariera na tujem. Danes 46-letni Gačnik je Sevničane vodil v sezoni 2015/2016, nazadnje pa je z bratom Robijem deloval v FC Ivančna Gorica, ki se je iz 2. SFL prebil v 1. SFL.

Sevničani so ostali brez treh pomembnih igralcev - Jan Nečemer, Denis Govekar in Marko Račič so si vzeli premor od futsala, za nameček pa bosta na prvi tekmi zavoljo kazni z lanskega polfinala pokala Terme Olimia počivala še Uroš Martič in Denis Kneževič. Ekipa je opravila generalko, minuli vikend je s 5:0 porazila drugoligaški ŠD Extrem.

Kljub temu pa Sevničani premorejo še precej kvalitete – v prvi vrsti zahvaljujoč Domnu Krncu in Sebastijanu Drobnetu, ki bosta pomembna Gačnikova aduta v novi sezoni.

Štiriletni plan

„Pripravljeni smo,“ pa sporočajo iz tabora ŠD Mlinše, kjer je glavni trener še naprej Gregor Ceglar, ki se je v preteklosti učil od Zorana Teska, zdaj pa z igralci in upravo piše lepo futsal zgodbo ob Savi. „Naš cilj je obstanek v 1. SFL, še bolj kot to pa dejstvo, da začenjamo štiriletni plan, kjer bi se radi stabilizirali. Tudi na področju dela z mladimi, kjer smo že pred to sezono naredili nekaj pomembnih korakov,“ pove Ceglar, ki se zaveda, da bo to sezona, ko se bodo učili.

„Želimo si težkih tekem, da se naučimo igrati. Komaj čakamo petkovo tekmo!“ pa Ceglar usmeri pogled v uvodno gostovanje v 1. SFL, igrajo proti Sevnici.

„Menim, da nas čaka huda tekma, kjer so domačini rahli favorit. Zakaj? Ker imajo več izkušenj,“ Ceglar vlogo favorita prepušča domačinu, a hkrati sporoča, da ima tudi ŠD Mlinše svojo računico. Predvsem pa temelj za vse skupaj. „Kvalitetno smo trenirali. Od 27.7. smo opravili 22 enot treninga, odigrali smo štiri tekme, na vsakem treningu sem imel na voljo med 15 in 20 igralcev,“ je Ceglar upravičeno ponosen na narejeno.

Predani futsalu

„Naši plusi so, da imamo dolgo klop, stavili bomo na naš tempo, ki ga bomo igrali. Dobro se bomo taktično pripravili na tekmece. Naša prednost bo sprva tudi to, da nas ne poznajo. Pa večina ekip tempira, da bo prava decembra, zato bi mi radi do točk že jeseni. Pa da ne pozabim: imamo močan moštveni duh! Peto leto smo že skupaj, pozorno dodajamo nove člane, letos smo dodali dva mlada. Vsi pa smo tudi veliki futsal entuzijasti, to delamo, ker imamo futsal radi,“ še pristavi Ceglar.

Spomnimo, ŠD Mlinše je minulo nedeljo slavil na turnirju na Vrhniki, kjer je ugnal Oplast in Siliko, Tim Lipovšek (ŠD Mlinše) pa je bil prvo ime turnirja.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA