Sobota v znamenju derbijev ŽFL

Pred ekipami v Ženski futsal ligi sta še dve tekmi do konca rednega dela, ekipe pa z enim očesom že pogledujejo v polfinale. Tokratni 11. krog prinaša dva derbija. Najprej se bosta ob 15.30 v Sevnici pomerila domači klub in ŠD Košana, potem pa še ob 18.00 v Spodnjem Dupleku KMN Slovenske gorice in ŽNK Celje.

Ženska futsal liga, 11. krog, 13.2.
KMN Sevnica – ŠD Košana (15.30)
KMN Slovenske gorice – ŽNK Celje (18.00)

Pohvala za ŠD Košana

KMN Sevnica in ŠD Košana premoreta po pet točk, v tej sezoni pa sta se pomerili trikrat: dvakrat se je končalo z remijem (2:2, 4:4), enkrat pa z zmago Sevnice (3:2). Prav slednja se je že uveljavila v ženski konkurenci, na dobri poti pa je tudi ŠD Košana. „Košana igra vse boljše in boljše. Vidi se, da sedaj ekipi pomaga tudi Miha Osojnik,“ pohvali novinke Drago Adamič, ki pa z ekipo ŽNK Celje danes gostuje pri KMN Slovenske gorice, to bo tekma 1. in 2. ekipe lige. V tej sezoni so Celjanke še neporažene, za nameček so dobile tudi vse tri tekme proti KMN Slovenske gorice (1:0, 6:1, 5:2).

Vrnitev reprezentančne vratarke

„Danes smo ponovne vse na tekmi, sama se vračam po dveh tednih premora, vem pa, da so punce dobro trenirale. Če sledim tekmam, ki smo jih imeli do sedaj, vsekakor napredujemo iz tekme v tekmo, predvsem na področju taktike. Nismo še sicer tam, kjer si želimo biti, a smo na dobri poti, morda to pokaže že današnja tekma. Verjamem, da bomo kot ekipa dale vse od sebe,“ pred tekmo v imenu KMN Slovenske gorice tekmo napove vratarka Valentina Tuš.

Igra tudi Mateja Vojsk

Celjanke zadnji mesec niso trenirale optimalno. „Šolske in študijske obveznosti so naredile svoje. A tako je. Upam in vem, da bo v prihodnje boljše,“ poudari trener Adamič.
„Sproščeni gremo na gostovanje, šteje vsaka tekma, nihče pa ne želi izgubljati. Pozicije pred začetkom polfinala so bolj ali manj razdeljene,“ nadaljuje Adamič, ki pravi, da se tudi njegova ekipa dviguje v formi. V ekipo se je vrnila tudi nekdanja kapetanka Mateja Vojsk.

„Domačinke delajo dobro, okrepile so se, mi smo v nekaj slabšem stanju, kot smo bili. Tudi točka bo povsem super na gostovanju,“ doda Adamič, ki bo imel na voljo vse igralke. V domači vrsti pa KMN Slovenske gorice stavijo predvsem na dvojec Ines Krajnc&Živa Hanžič, ki sta z 10. oz. 7 doseženimi goli tudi vodilni strelki svoje sredine. Prva strelka ŽFL pa je Klementina Mavhar, članica ŽNK Celje, ki je v tej sezoni dosegla 17 golov.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Celje

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | Državne futsal lige
    V Ljutomeru in Sodražici za naslov
    V tekmovanju mladih U19 sta si tako KMN Meteorplast Šic bar kot THE Nutrition Extrem že na prvi polfinalni tekmi v gosteh utrla pot do velikega finala tekmovanja mladih U19. Obe zasedbi sta bili tudi v drugo boljše. Za bron se bosta pomerila Siliko Vrhnika Fortrade in ŠD Mlinše.
  • 08.04.2024 | Državne futsal lige
    KMN Slovenske gorice do naslova v tekmovanju mladih U15
    Bron pa je osvojil THE Nutrition Extrem, ki je tudi v drugo porazil Oplast Kobarid (3:6). Za zmago in bron so bili uspešni Matevž Turk (2), Matevž Oražem, Miha Križ in Tilen Lavrič.
  • 06.04.2024 | Državne futsal lige
    Naslov Celju, srebro Košani, bron Vrhniki
    Igralke ŽNK Celje so nove, stare državne prvakinje. Tudi na tretji tekmi finala 11. sezone Ženske futsal lige so bile boljše od ŠD Košane, to pot v Celju s 7:2. Ekipa trenerja Blaža Adamiča je dobila finalno serijo s 3:0 in še šestič, tudi četrtič zapored, osvojila naslov državnih prvakinj.
  • 05.04.2024 | Državne futsal lige
    Za zlato v Celju, za bron na Vrhniki
    V soboto sta na sporedu dve tekmi v Ženski futsal ligi. ŽNK Celje ima ob 16. uri prvo zaključno žogo za naslov državnih prvakinj, v goste jim prihaja ŠD Košana. Ob 19. uri se bosta v povratni tekmi za bron pomerili ŽNK Vrhnika in FK Lukovica, Vrhničanke prihajajo na tekmo v domači dvorani s štirimi goli naskoka (4:0).
  • 03.04.2024 | Državne futsal lige
    Dobrepolju naslov, v nedeljo konec U15, začetek polfinala U19
    Po tem ko je ekipa KMN Bronx Škofije postala državni prvak v tekmovanju mladih U13, je FK Dobrepolje slavilo naslov v kategoriji U17. V nedeljo bomo dobili prvake v kategoriji U15, začel se je tudi polfinale v tekmovanju mladih U19.
  • 30.03.2024 | Državne futsal lige
    ŽNK Celje po zmagi v Pivki korak do naslova
    V Pivki je bila na sporedu 2. tekma finala Ženske futsal lige. Celjanke so zmagale in v finalu povedle 2:0. Za naslov prvakinj potrebujejo še eno zmago, 3. tekma bo na sporedu v soboto, 6.4, ob 16. uri v Celju.
  • 30.03.2024 | Državne futsal lige
    Nadaljuje se finale Ženske futsal lige
    ŠD Košana v domači dvorani lovi izenačenje v seriji, gostujoče igralke, tudi aktualne državne prvakinje, ŽNK Celje pa želijo povišati rezultat na 2:0 v zmagah.
  • 27.03.2024 | Državne futsal lige
    Po uvodnih tekmah za zlato in bron v Ženski futsal ligi
    „Naša želja je bila odločilna. Je pa bilo v prvem delu vse prehitro: veliko smo napadale, zato tudi veliko napak. V nadaljevanju smo se zbrale in vse iz prvega polčasa nadoknadile v nadaljevanju tekme. Predvsem smo v 2. delu stopile na žogo in igrale malce bolj taktično, več smo se pogovarjale in si bolj podajale žogo. Temu je sledil tudi rezultat,“ je dodala Zala Gomboc.
  • 24.03.2024 | Državne futsal lige
    KMN Bronx državni prvak v U13, znani polfinalisti U19 in finalista U15
    V tekmovanju mladih U13 smo dobili prvake: v ponovitvi lanskoletnega finala tokrat naslov na Škofije. V tekmovanju mladih U17 je Dobrepolje ohranilo prednost pred Dobovcem. Znana sta finalista tekmovanja mladih U15, znani so tudi polfinalisti tekmovanja mladih U19.
  • 23.03.2024 | Državne futsal lige
    ŽNK Celje vodi v finalu, ŽNK Vrhnika bližje bronu
    S tekmo v Celju se je začel finale 11. sezone Ženske futsal lige, v Lukovici je bila na sporedu 1. od dveh tekem za končno 3. mesto. Po sobotnih tekmah je več zadovoljstva v taborih ŽNK Celja in ŽNK Vrhnike.

DELI NA