12.10.2019 | 1. SFL
Slovenski prvak namučil najboljšega v Evropi

Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je s porazom (0:3) sklenil glavni del futsal lige prvakov. Slovenski prvak je klonil proti portugalskemu Sportingu, aktualnemu evropskemu klubskemu prvaku. Tako Dobovec kot Sporting sta si zagotovila mesto v elitnem delu lige prvakov, ob njiju pa še Mostar, ki je v prvi tekmi turnirja v Podčetrtku remiziral z Ekonomcem (1:1), ki je sklenil letošnje evropske nastope.

V petek, 18. oktobra, bo v Nyonu na sedežu evropske nogometne zveze žreb skupin (4) elitnega dela lige prvakov, ki bo na sporedu med 19. in 24. novembrom. V žrebu bo tudi hrvaški prvak Makarska, ki je napredoval med elito tudi zahvaljujoč slovenskemu prispevku (trener Tomislav Horvat in reprezentanta Igor Osredkar ter Matej Fideršek).

Liga prvakov, glavni del, Podčetrtek:

12.10.
Mostar SG – Ekonomac Kragujevac 1:1
Dobovec Pivovarna Kozel – Sporting CP 0:3 (0:2)
0:1 Joao Matos (11.), 0:2 Alex (15.), 0:3 Cavinato (24.)

10.10.
Ekonomac Kragujevac – Sporting CP 1:12
Dobovec Pivovarna Kozel – Mostar SG 7:2
 (3:1)
1:0 Matošević (3.), 1:1 Vesić (15.), 2:1 Čujec (16.), 3:1 Mordej (16.), 4:1 Mordej (23.), 5:1 Matošević (27.), 5:2 Ivanković (28.), 6:2 Matošević (30.), 7:2 Fetić (31.)

9.10.
Sporting CP – Mostar SG 5:0
Ekonomac Kragujevac – Dobovec Pivovarna Kozel 0:4
 (0:0)
0:1 Čujec (26.), 0:2 Čujec (30.), 0:3 Čeh (31.), 0:4 Čujec (35.)

Pokazali zobe

Dobovec v prvem polčasu ni razočaral. Še več, evropskemu prvaku je pariral, kljuboval. Pa ne le, da bi se branil, ampak je igral. Da je temu res tako, potrjuje tudi statistika: Dobovec je imel v prvem polčasu osem strelov v okvir portugalski vrat, gostje „le“ pet.

Gola je dosegel le gost, evropski prvak. Ki je v obeh situacijah, v 11. in 15. minuti, izkoristil delček sekunde nepazljivosti domače obrambe in na praktično identičen način dvakrat matiral Damirja Puškarja. V 11. minuti je zadel Joao Matos, v 15. Alex.

Dobovec je začel odločno, podjetno, izkušeni Kristjan Čujec je bil pri strelu v 1. in 2. minuti, po njegovi poti je šel Klemen Duščak, v nadaljevanju še Žiga Čeh. Če bi kozli po 10 minutah vodili 1:0 ali celo 2:0, ne bi bilo nezasluženo. Portugalce je v igro vrnila igra z vratarjem v polju.

Po 0:2 nova ofenziva

Tudi po zaostanku se Dobovec ni dal, ni razpadel. V 16. minuti je dvakrat dobro poizkusil Fetić, do konca polčasa velja omeniti še izvrsten poizkus Duščaka z desne, gostujoči vratar pa je žogo odbil v kot. Rezultat se v prvem delu ni več menjal, v nadaljevanju tekme pač.

Cavinato je v 24. minuti povišal na 0:3, tekmo igre pa je potem padel. Našim prvakom ni bilo lahko, v štirih dneh je bila to že tretja zahtevna evropska tekma.

Puškar na mestu

Kljub temu do konca niso razočarali, na trenutke so spet navdušili. Čujec je preigraval in pošiljal „v ogenj“ Vedrana Matoševića, na katerega pa so bili Portualci tudi v 27. minuti dovolj pozorni, da ni prišel do zaključnega strela. Prav Čujec se je po podaji Roka Mordeja znašel v imenitni priložnosti, A je očitno slabo zadel žogo in jo poslal v gol avt, tekla je 30. minuta.

V zadnjih desetih minutah se je vsaj trikrat izkazal Damir Puškar, ki je po vrsti ustavil strele Alexa, Lea in Cesarja Vaz Mendesa.

Obračun v Podčetrtku sta spremljala tudi Vlado Močnik, član IO NZS in tehnični koordinator futsal reprezentanc in tekmovanj in Andrej Dobovičnik, selektor slovenske članske reprezentance. Tekmo med slovenskim in portugalskim državnim prvakom sta si ogledala tudi Mičo Martić, selektor Finske, ter Jorge Braz, selektor Portugalske.

Izjava po tekmi:

Kujtim Morina, trener Dobovca Pivovarne Kozel:
„Izgubili smo 0:3, a svojim igralcem nimam kaj očitati. Če bi rekel kaj slabega o njih, bi naredil napako. Začeli smo dobro, v prvih desetih minutah smo jim naredili velike probleme. V tej fazi tekme bi lahko dosegli gol ali celo dva. Potem so gostje zaigrali z vratarjem v polju, kar nam ni odgovarjalo, izigrali so nas, z dvema goloma pa umirili tekmo. Ne glede na vse – še enkrat kapo dol vsem mojim fantom, ki so v teh dneh v treh tekmah več kot dostojno zastopali barve kluba, Dobovca in slovenskega futsala. Sporting, ki je evropski prvak, se je mučil in krvavih kolen šel s te tekme.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA