15.02.2019 | 1. SFL
Slovenski futsal potrebuje take tekme

Odštevamo ure do začetka tekme v Rogaški Slatini, Dobovec Pivovarna Kozel gosti FutureNet Maribor, tekma meseca, tudi obračun 16. kroga 1. SFL, se prične ob 21. uri. Tudi z neposrednim prenosom na spletni strani www.futsal.si! Kako se bo srečanje sklenilo, bo v dobršni meri odvisno tudi od igre Mateja Fiderška, 2. strelca 1. SFL in kapetana vodilnega moštva tekmovanja.

1. SFL, 16. krog, 15.2.
Dobovec Pivovarna Kozel - FutureNet Maribor (21.00) (videoprenos na www.futsal.si)

Kakšne so zadnje informacije iz Maribora?
„Občutki so super, vsi komaj čakamo derbi. Škoda, ker je takih tekem premalo. Dvorana bo polna, vzdušje pa enkratno. Slovenski futsal potrebuje take tekme, da se dvigne še eno raven višje.“

Za to se trenira in živi, je slišati.
„Tako je. Vsi igralci, ki danes pritečemo na parket, smo srečni, ker bomo igrali na tako močni tekmi.“

Maribor danes in Maribor pred tremi, štirimi meseci?
„Smo se kar dvignili. Vidi in pozna se, da smo skupaj dlje časa, treniramo, spoznavamo se. Zagotovo smo v boljši formi, kot smo bili na prvi medsebojni tekmi. Vemo tudi, da je Dobovec dobro analiziral našo igro, zato se nam obeta zanimiva tekma.“

V primerjavi z jesenjo ste se okrepili, a vam danes manjkata dva igralca s tistega prvega derbija – Vid Sever in Nik Jelić sta poškodovana.
„Jaka Sovdat je zelo izkušen igralec in nam daje sigurnost v igri. Pogrešali pa bomo Severja in Jelića, k ista dva zelo pomembna člena. Kot sem slišal, je za Nika sezone že konec, zato mu želim uspešno rehabilitacijo in vrnitev na parketu!“

Z Dobovcem se že nekaj krogov nadaljuje mrtvi tek, oboji pridno zbirate točke.
„Skrivnosti med ekipama ni, poznamo se med sabo. Dobovec premaguje vse po vrsti, zmaguje z lahkoto.“

Tudi vam gre dobro.
„Imamo fiksno igro, v obrambi smo na visokem nivoju. Predvsem pa smo v 2. delu sezone precej bolj uigrani, do izraza pa prihaja kvaliteta igralcev.“

Na derbi prihajate s točko prednosti. Načeloma vam ustreza tudi remi.
„O tem ne razmišljamo. Dejansko ta točka niti ni neka prednost. Oboji bomo igrali na zmago.“

Ste se o derbiju pogovarjali kaj tudi na reprezentančni akciji?
„Ne. Sem pa v rednih stikih z igralci Dobovca. Prej smo bili skupaj v Mariboru, stiki pa so ostali.“

Tudi pred derbijem?
„Seveda.“

Kakšna tekma nas čaka?
„Mislim, da bomo začeli malce bolj taktično. Dobovec je videl, kaj se mu je zgodilo na prvi tekmi, ko smo hitro izkoristili njihove napake. Zato pričakujem malce manj tveganja v njihovi igri. Mi pa igramo vse tekme identično, s končno željo – čimpreje zabiti gol, vse pa se začne v obrambi.“

Kako boste preživeli današnji dan?
„Zjutraj na kavico, potem pa počakam na derbi!“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 22.03.2019 | 1. SFL
  Znani trije polfinalisti, Ptujčani s +1 na povratno tekmo
  Dobovec Pivovarna Kozel, FutureNet Maribor in FC Litija so si nocoj zagotovili preboj v polfinale 1. SFL. O četrtem potniku odloča 3. tekma, ki bo med Silikom Mkeršmanc in FSK Stripyjem. Že zdaj je znan prvi polfinalni par FutureNet Maribor – FC Litija.
 • 22.03.2019 | 1. SFL
  Četverica s prvo zaključno žogo
  Petek prinaša drugi kvartet tekem četrtfinala 1. SFL. Po prvih srečanjih so si konkretno prednost ene zmage priigrali Litija, Dobovec, Maribor in FSK Stripy. Vsi razen slednjega danes igrajo v gosteh, Škofjeločani pa zgodovinski preboj v polfinale lovijo na domačem parketu. V polfinale se uvrstijo ekipe, ki prej zberejo po dve zmagi.
 • 21.03.2019 | 1. SFL
  Ivančna Gorica in Ptuj v kvalifikacije za 1. SFL
  V kvalifikacijah, prva tekma bo v Ivančni Gorici, druga na Ptuju, se igrata dve tekmi po pokalnem sistemu; na prvi tekmi velja vsak doseženi rezultat po rednem igralnem času kot končni rezultat; v primeru identičnega rezultata in števila doseženih zadetkov v gosteh na obeh tekmah, se zmagovalca določi z izvajanjem kazenskih udarcev; prvotno jih izvajajo po trije igralci.
 • 19.03.2019 | 1. SFL
  Litija v zadnjih minutah do zmage
  Z zmagami Dobovca Pivovarne Kozel, FutureNeta Maribor in FSK Stripyja se je začel četrtfinale 1. SFL. Nocoj se je trojcu pridružila še Litija, ki je v zadnjih šestih minutah strla odpor Bronxa, 5:2 je bilo.
 • 18.03.2019 | 1. SFL
  Vrhničani so se spotaknili ob Škofjeločane
  „Najbolj boli to, da smo spet izgubili odločilno tekmo proti Stripjyu. To je katastrofalen poraz. Spet pa smo popustili, ko je bil pripravljen prenos za gledalce. Očitno pademo pred kamerami. A to ne bi smel biti izgovor. Predvsem pa smo si pred to krasno publiko dovolili tak poraz, kar razpadli smo. Garantiram, da se to ne bo več zgodilo!“ pove Simeunović, ki ga čaka v teh dneh precej dela.
 • 15.03.2019 | 1. SFL
  Škofjeločani dočakali pravo tekmo
  „Seveda smo veseli! Cilj je bil, da ostanemo v 1. Sfl, danes pa igramo četrtfinale,“ se klubskega uspeha veseli kapetan Aleš Bešter. „Celo sezono smo bili pravi, dobro smo igrali, kvalitetno smo se pripravljali in trenirali. Zdaj pa so tu prave tekme,“ nadaljuje naš sogovornik.
 • 15.03.2019 | 1. SFL
  Prenos z Vrhnike, prvak čaka Sevničane
  Danes se s tremi tekmami začenja četrtfinale 1. SFL, četrta tekma pa bo na sporedu v torek. Uvodna srečanja se igrajo v Mariboru, Rogaški Slatini in na Vrhniki, odkoder Nogometna zveza Slovenije pripravlja prenos tekme meseca.
 • 14.03.2019 | 1. SFL
  Simeunovićevi po sploh 1. prvoligaško zmago proti Stripyju
  "Predvsem jih krasi tista pozitivna divjost! Tega nima nihče v 1. SFL. Tečejo v vse smeri, zelo so agresivni in borbeni. Prava divja ekipa, a vse skupaj v pozitivnem tonu mislim. Poleg tega imajo na golu Igorja Bratića, ki ima desetletje izkušenj v 1. SFL, v igri pa moram omeniti še Tineta Šturma in Luko Jamnika (na zadnjih treh tekmah je dosegel osem golov; op.a.), ki je res vrhunski igralec," z izbranimi besedami Simeunović govori o gostih.
 • 13.03.2019 | 1. SFL
  Četrtfinale je tu, prenos tekme z Vrhnike
  Nogometna zveza Slovenije tudi v nadaljevanju sezone namenja dodatno medijsko pozornost futsal tekmovanju, v petek je na sporedu tekma meseca. Drugače povedano: tekmo z Vrhnike med domačim Silikom Mkeršmanc in FSK Stripyjem bomo prenašali v neposrednem prenosu! Obračun se začne v petek, 15.3., ob 20.30, prenos pa par minut prej.
 • 08.03.2019 | 1. SFL
  Kdo s kom v četrtfinalu, ki se začne 15. marca
  Bronx je s 7. mesta napredoval na 6. (KMN Bronx ima identično število točk kot FSK Stripy, a so Škofjeločani 5., ker so boljši v medsebojnih dveh tekmah s škofjoti), Oplast je izgubil eno mesto, Siliko Mkeršmanc pa je doma porazil Mariborčane. Najvišja zmaga kroga je pripadla Dobovcu Pivovarni Kozel.

DELI NA