15.02.2019 | 1. SFL
Slovenski futsal potrebuje take tekme

Odštevamo ure do začetka tekme v Rogaški Slatini, Dobovec Pivovarna Kozel gosti FutureNet Maribor, tekma meseca, tudi obračun 16. kroga 1. SFL, se prične ob 21. uri. Tudi z neposrednim prenosom na spletni strani www.futsal.si! Kako se bo srečanje sklenilo, bo v dobršni meri odvisno tudi od igre Mateja Fiderška, 2. strelca 1. SFL in kapetana vodilnega moštva tekmovanja.

1. SFL, 16. krog, 15.2.
Dobovec Pivovarna Kozel - FutureNet Maribor (21.00) (videoprenos na www.futsal.si)

Kakšne so zadnje informacije iz Maribora?
„Občutki so super, vsi komaj čakamo derbi. Škoda, ker je takih tekem premalo. Dvorana bo polna, vzdušje pa enkratno. Slovenski futsal potrebuje take tekme, da se dvigne še eno raven višje.“

Za to se trenira in živi, je slišati.
„Tako je. Vsi igralci, ki danes pritečemo na parket, smo srečni, ker bomo igrali na tako močni tekmi.“

Maribor danes in Maribor pred tremi, štirimi meseci?
„Smo se kar dvignili. Vidi in pozna se, da smo skupaj dlje časa, treniramo, spoznavamo se. Zagotovo smo v boljši formi, kot smo bili na prvi medsebojni tekmi. Vemo tudi, da je Dobovec dobro analiziral našo igro, zato se nam obeta zanimiva tekma.“

V primerjavi z jesenjo ste se okrepili, a vam danes manjkata dva igralca s tistega prvega derbija – Vid Sever in Nik Jelić sta poškodovana.
„Jaka Sovdat je zelo izkušen igralec in nam daje sigurnost v igri. Pogrešali pa bomo Severja in Jelića, k ista dva zelo pomembna člena. Kot sem slišal, je za Nika sezone že konec, zato mu želim uspešno rehabilitacijo in vrnitev na parketu!“

Z Dobovcem se že nekaj krogov nadaljuje mrtvi tek, oboji pridno zbirate točke.
„Skrivnosti med ekipama ni, poznamo se med sabo. Dobovec premaguje vse po vrsti, zmaguje z lahkoto.“

Tudi vam gre dobro.
„Imamo fiksno igro, v obrambi smo na visokem nivoju. Predvsem pa smo v 2. delu sezone precej bolj uigrani, do izraza pa prihaja kvaliteta igralcev.“

Na derbi prihajate s točko prednosti. Načeloma vam ustreza tudi remi.
„O tem ne razmišljamo. Dejansko ta točka niti ni neka prednost. Oboji bomo igrali na zmago.“

Ste se o derbiju pogovarjali kaj tudi na reprezentančni akciji?
„Ne. Sem pa v rednih stikih z igralci Dobovca. Prej smo bili skupaj v Mariboru, stiki pa so ostali.“

Tudi pred derbijem?
„Seveda.“

Kakšna tekma nas čaka?
„Mislim, da bomo začeli malce bolj taktično. Dobovec je videl, kaj se mu je zgodilo na prvi tekmi, ko smo hitro izkoristili njihove napake. Zato pričakujem malce manj tveganja v njihovi igri. Mi pa igramo vse tekme identično, s končno željo – čimpreje zabiti gol, vse pa se začne v obrambi.“

Kako boste preživeli današnji dan?
„Zjutraj na kavico, potem pa počakam na derbi!“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.05.2019 | 1. SFL
  Ştatistika minule futsal sezone
  Prvaki tekmovanja mladih U15, zasedba ŠD Extrem, je imela na poti do naslova najboljši obisk na tekmah v ligi za prvaka. Z izjemno številko (110 na srečanje) gledalcev se lahko pohvalijo v ekipi KMN Bronx Škofije, govorimo pa o rangu tekmovanje mladih U17, liga za prvaka. V članski ligi so imeli škofjoti sedem gledalce več na srečanje kot v U17.
 • 24.05.2019 | 1. SFL
  Morina ostaja na klopi, večji poudarek na delu z mladimi
  „Sezone je konec, sklenili smo jo na najboljši možni način. Bilo je zelo naporno. Smo pa uresničili vse, kar smo hoteli in želeli. Letvica je bila postavljena zelo visoko,“ pove Kujtim Morina, ki je z ekipo Dobovca Pivovarne Kozel osvojil naslov prvaka superpokala, 1. SFL in pokala Terme Olimia.
 • 15.05.2019 | 1. SFL
  Od sezone 2021/22 z vsaj tremi ekipami mlajših selekcij
  V sezoni 2019/2020 morajo vsi klubi/ekipe imeti ustrezno izobražene trenerje, v sezoni 2020/21 pa bodo klubi 1. SFL primorani, da bodo imeli trenerja s končanim dousposabljanjem in nazivom STROKOVNI DELAVEC 2 ŠPORTNO TRENIRANJE – FUTSAL.
 • 07.05.2019 | 1. SFL
  Ne pozabite na izobraževanje za Futsal C
  Opominjamo vas tudi zaradi tega, ker v pregledu prijav manjka kar nekaj oseb, ki so vodile ekipe v pretekli sezoni v vseh starostnih kategorijah, med njimi polovico prvoligaških ekip.
 • 03.05.2019 | 1. SFL
  Po drami v Taboru Dobovec tretjič prvak
  Tretja tekma finala 1. SFL je ponudila izvrsten futsal, na koncu pa je po streljanju kazenskih strelov slavil Dobovec, 13:12 je bilo. Odločilen zadetek je prispeval 22-letni Niko Cesarec! Dobovec Pivovarna Kozel je osvojil 3. naslov državnega prvaka, rekorder ostaja FC Litija, ki je pri desetih naslovih.
 • 03.05.2019 | 1. SFL
  Morina ponosen na fante, prvakom čestital tudi Horvat
  Po koncu finala 1. SFL so svoje misli strnili v obeh taborih finalistov, ki sta predvsem v tretji tekmi poskrbela pred kamerami Sportkluba za izjemno promocijo futsala. V taboru prvaka sta vsaj dva junaka – prvi je Niko Cesarec, ki je zabil za zmago 13:12, in Žiga Čeh, ki je pred tem obranil strel Jeremyja Bukovca.
 • 03.05.2019 | 1. SFL
  Simeunovič pričakuje reakcijo Maribora na 3. tekmi
  „Jaz bi zagotovo nekaj spremenil v igri Maribora. Če bo Tomislav Horvat igral na isto karto, bo izgubil. A glede na to, da velja za enega najboljših taktikov trenerjev, ki zna voditi in brati tekmo, pričakujem, da je nekaj pripravil!“ napoveduje Simeunovič, ki ob tem spomni, da ne šteje toliko to, kdo zabije prvi gol na tekmi, ampak kdo povede z dvema zadetkoma prednosti.
 • 01.05.2019 | 1. SFL
  V petek na Sportklubu, Morina hvali karakter igralcev
  "Borili smo se eden za drugega in izvlekli zmago, ki veliko prinaša. Ampak na koncu bo zmagala ekipa, ki bo prva zbrala tri zmage. Serija se zdaj seli v Maribor in upam, da se ne vračamo več v Rogaško Slatino," je po drugi finalni zmagi doma dejal kapetan Rok Mordej.
 • 24.04.2019 | 1. SFL
  Dobovec z 2. zmago korak do 3. naslova
  V Rogaški Slatini je domači Dobovec Pivovarna Kozel dobil še 2. finalno tekmo in ga le še ena zmaga loči do 3. naslova državnega prvaka. Tokrat so bili kozli s 4:2 boljši od Mariborčanov, ki so igrali brez kaznovanega kapetana Mateja Fiderška in trenerja Tomislava Horvata. V domači vrsti ni bilo Klemna Duščaka.
 • 24.04.2019 | 1. SFL
  Dobovec proti oslabljenim gostom po vodstvo 2:0
  Danes se nadaljuje finale 1. SFL, v Rogaški Slatini je na sporedu 2. tekma, po prvi pa imajo domači kozli prednost pred Mariborčani. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Po današnji tekmi se serija seli v Maribor, kjer bo 3. tekma na sporedu v petek, 3. maja. Današnji obračun pa boste lahko spremljali v spletnem prenosu na www.futsal.si. 

DELI NA