03.05.2019 | 1. SFL
Simeunovič pričakuje reakcijo Maribora na 3. tekmi

Danes Maribor gosti 3. tekmo finala 1. SFL. Domači FutureNet Maribor lovi 1. zmago in nadaljevanje finalne serije, Dobovec Pivovarna Kozel pa 3. zmago v tem finalu in še tretji naslov državnega prvaka. Kako se bo izteklo, boste lahko videli tudi na programu Sportklub 1.

1. SFL, finale:

1. tekma, 19.4.:
Dobovec Pivovarna Kozel – FutureNet Maribor 4:2
 (3:2) (1:0 v zmagah)
0:1 Fideršek (5.), 1:1 Čeh (16./10m), 1:2 Stojković (17.), 2:2 Čeh (18.), 3:2 Fetić (18.), 4:2 Postružin (21.)

2. tekma, 24.4.
Dobovec Pivovarna Kozel – FutureNet Maribor 4:2
 (2:1)  (2:0 v zmagah)
1:0 Sovdat (15./AG), 1:1 Jelić (15.), 2:1 Fetić (20.), 2:2 Stojković (22.), 3:2 Mordej (24.), 4:2 Mordej (38.)

3. tekma, 3.5.
FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel (20.15) (videoprenos na Sportklubu)

4. tekma, 10.5. *
FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel (videoprenos na Sportklubu)

5. tekma, 17.5. *
Dobovec Pivovarna Kozel – FutureNet Maribor (videoprenos na Sportklubu)

* - morebitna tekma

Kje Dobovec dela razliko

„Vodstvo Dobovca z 2:0 me ne preseneča. Mislim, da je povsem zasluženo. Razlika se dela že ob dejstvu, da ima Dobovec 7-8 reprezentantov, od tega šest nosilcev izbrane vrste. Tu nastaja ključna razlika! Poleg tega so igralci Dobovca vajeni osvajati naslove, v vrstah Maribora to znajo Tomislav Horvat, Matej Fideršek, Uroš Kroflič in Jaka Sovdat,“ uvodoma pove Mile Simeunovič, trener Silika Mkeršmanc.

Mariborčani precej stavijo na svoje hitre protinapade. Le teh je bilo precej v minulih dveh tekmah, trener Kujtim Morina meni, da je bilo nevarnih protinapadov celo preveč.

„To se zgodi. Kujtim je trener, ki zahteva posest žoge. Če imaš posest, potem konstantno napadaš. Ker napadaš in imaš posest, se zgodi, da izgubiš žogo. Iz tega tekmec razvije protinapad. Mariborčani igrajo preprosto, veliko stavijo na svojo hitrost, ki je šibka točka Dobovca,“ pojasnjuje Simeunovič.

Izključitev Fiderška in Horvata šok za ekipo

Kljub vsemu povedanemu Maribor ni bil tako daleč. Še posebej na prvi tekmi je do izključitve Mateja Fiderška pretil in pretil. Dovolimo si zapisati, da je imel celo več od igre.
„Res je. Ne pozabimo: Matej Fideršek je vrhunski igralec, ki to svojo kvaliteto dokazujejo celotno sezono. Njegova izključitev, potem pa še izključitev trenerja, je bila šok za ekipo, hkrati pa voda na mlin Dobovca. Je pa treba reči, da Maribor druge tekme ni odigral slabo, a je prišla do izraza kvaliteta Dobovca,“ se Mile Simeunovič ozre za prvo in drugo tekmo finala, potem pa se ozre na današnji obračun.

„Tretja tekma je največja možna priložnost Maribora. Igra doma, ekipa bo letala po terenu. Dejansko nimajo več kaj izgubiti. Dobovec vodi 2:0. Iz lastnih izkušenj pa povem, da ni isto, ali je rezultat 0:0 ali pa vodiš 2:0. Saj lahko vsi rečejo, bomo šli na glavo, a podzavestno to ne gre,“ se ob tem Mile Simeunovič dotakne finala iz leta 2014. Litija, kjer je igral Mile, je vodila 2:0 v finalu, potem pa je sledil epski preobrat Oplasta in končna zmaga 3:2 v zmagah!

Dobovec bo stežka zapravil 2:0

„Dejansko težko razložim, kaj se nam je zgodilo. Lahko pa mirno rečem, da mi nismo bili tako kvalitetni, kot je Dobovec danes. Na drugi strani je bil izkušen in zanimiv Oplast, ki je po prvi tekmi in zmagi doma dobil krila. Ko pa je rezultat enkrat 2:2 v zmagah, pa glave niso več na pravem mestu. Oplast je letel po terenu, na koncu pa po penalih zmagal v Litiji. Moram reči, da so slavili povsem zasluženo,“ poudari Simeunovič, ki ob tem doda, da je v današnjem futsalu resnično vse mogoče, „a da meni, da ima Dobovec tako kvalitetno ekipo in kakovostnega trenerja, ki take prednosti ne bosta zapravila!“

Kaj pripravlja mariborski strokovni štab

Dobovec je pri dveh zmagah, od zadnje tekme je minil več kot teden dni. Je to dovolj časa, da se v ekipi kaj spremeni, menja, sprašujemo Mileta Simeunoviča.
„Jaz bi zagotovo nekaj spremenil v igri Maribora. Če bo Tomislav Horvat igral na isto karto, bo izgubil. A glede na to, da velja za enega najboljših taktikov trenerjev, ki zna voditi in brati tekmo, pričakujem, da je nekaj pripravil!“ napoveduje Simeunovič, ki ob tem spomni, da ne šteje toliko to, kdo zabije prvi gol na tekmi, ampak kdo povede z dvema zadetkoma prednosti.

„Takole bom rekel: ko Dobovec nabere dva gola prednosti, je velika verjetnost, da bo tekmo odločil sebi v prid. Če povede Maribor z dvema goloma razlike, pa je več možnosti, da jih Dobovec ujame. Je pa zanimiv moment tudi to: vsi se sprašujemo, ali zna Dobovec izgubljati in kako bo reagiral, ko bo izgubljal. Letos je domači ligi izgubil eno tekmo. Ko je bil v minusu, se ni znašel. Moram reči, da me ni prepričala še igra Dobovca z igralcem vratarjem v polju. Priznati pa je treba, da te igre z vratarjem niti potrebovali niso," sklene naš sogovornik.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.

DELI NA