04.12.2020 | 1. SFL
Siliko, Sevnica in KMN Bronx iščejo točke za pot navzgor

Prvi krog v decembru bo spet postregel s kvalitetnim futsalom, na sporedu je pet tekem. Tista z Vrhnike, domači Siliko gosti Hišo daril Ptuj, pa bo na ogled tudi prek spleta. Vodilni Dobovec gosti Oplast, Litija odhaja v Velike Lašče, Sevnica v vZagorju, FC Bronx pa v Ljutomer.

1. SFL, 10. krog, 4.12.
KMN Tomaž Šic bar – KMN Bronx Škofije (20.00)
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FK Dobrepolje – FC Litija (20.00)
Siliko Vrhnika – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
ŠD Mlinše – KMN Sevnica (20.00)

Samozavestni Ptujčani na Vrhniki

V petek na Vrhniko prihajajo Ptujčani. „To je ekipa, ki je zagotovo hit, presenečenje tega dela sezone. Glede na videno in pokazano, so povsem zasluženo tako visoko. Vrhunski trener je to vse lepo zložil, kot je treba,“ meni Simeunovič, ki se strinja, ob vsem spoštovanju do vseh igralcev Ptuja, da ne premorejo zvenečih imen. „To je vse res, dejansko so mlada ekipa, a je treba povedati, da je Robert Grdović iz njih potegnil maksmum. Resnično kapo dol za vse, kar je naredil z njimi. Igrajo, izgledajo pa tako, kot da so vedno v izvrstni formi. Gledal sem nekaj njihovih zadnjih tekem. Predvsem me je navdušila ta njihova samozavest. Vsak od njih daje maksimum,“ pove Simeunovič, ki pravi, da so gostje to pot favoriti tekme, njegova zasedba pa v podrejenem položaju. Ob tem Simeunović tudi priznava, da je sam osebno zelo zahteven do svoje ekipe.

Ptujčani se veselijo tekme na Vrhniki, čeprav je res, da niso več tako učinkoviti, kot so bili do premora prvenstva. V prvih šestih krogih ni bilo tekme, da ne bi zabili vsaj štiri gole, zdaj na zadnjih dveh tekmah dvakrat le po dva.
„Malce smo bili načeti, počasi se sestavljamo,“ se dane situacije zaveda trener Robert Grdović, ki je vesel, ker je vrača golman Kevin Caf, težave sta imela David Pauko in Tilen Gajser.
„V petek bo odvisno od tega, kdo bo imel bolj navdahnjene igralce. Pri Siliku bomo pozorni tudi na njihovo igro z vratarjem v polju,“ opozarja Grdović.

Peti in šesti v Ljutomeru

V Ljutomeru bo domači KMN Tomaž Šic Bar gostil FC Bronx. To bo tudi tekma ekip, ki jih družita dve dejstvi: gre za soseda na lestvici, domačini so 5., gostje 6. Za nameček sta tudi ekipi, ki sta v nadaljevanju prvenstva, po koronski prekinitvi, zbrali po sedem oz šest točk, kar je tudi botrovalu skoku na sredo prvenstvene lestvice. Domačini niso pozabili kar malce presenetljivega poraza v 1. krogu 1. SFL, 3:2 je bilo na Škofijah za škofjote, ki bo danes brez poškodovanega kapetana Boruta Kolarja.

„Po dolgem času se nam v ekipo vrača Osredkar z Obale, Nik Klinc, kar je vsekakor vzpodbudna novica za nas. Čaka nas dolgo triurno potovanje, in domacin ki je v naletu, a to so tekme, ki štejejo dvojno, zato izgovori ne pridejo v poštev. Če hočemo biti v zgornjem delu lestvice, moremo začeti zmagovati tudi na gostovanjih. Čas je, da se negativna tradicija iz dolgih potovanj, že enkrat prekine,“ navrže Marko Hrvatin, trener KMN Bronx.

Domači trener Matej Gajser se upravičeno še enkrat ozre na tekmo minulega kroga, ko so doma remizirali s Ptujčani. „Na tem mestu velja še enkrat pohvala fantom za borbo in pristop v prejšnjem krogu. Zadovoljen sem z odzivom na treningih in upam, da to sproščenost prenesemo tudi na tekmo,“ pa Gajser že pogleduje na nocojšnje srečanje. Domačini imamjo težave s kaznimi (U. Senekovič, T. Romih), poškodbami (Marot, Goričan), svoje so dodale še bolezni. „Igrali bomo v bistveno spremenjeni postavi, tudi z mladinci, kar pa mora biti dodaten motiv za igralce, ki drugače manj igrajo. Nasprotnik je glede na vse favorit, mi pa bomo poskušali nadaljevati pozitiven niz,“ pa napove Matej Gajser tekmo proti Primorcem.

Upajo, da še zadnjič doma v gosteh

V Velikih Laščah bo Dobrepolje gostilo Litijo, ljubitelji futsala na tem koncu Slovenije pa se nadejajo, da bi bila to lahko celo zadnja tekma Dobrepolja v Velikih Laščah pred selitvijo v novo lično dvorano, ki je zrasla v Videm Dobrepolju. „Kvalitetno smo trenirali, stavimo na našo obrambo z jasno željo, da bo imela Litija precej dela z nami,“ je povedal trener Dobrepolja Dani Kaljevič.

Litija bo prvenstvo nadaljevala brez dveh igralcev. Denis Totoškovič se je preselil v elitno italijansko ligo Serie A, kjer bo igral za Genovo. Trener Senudin Džafić pa ne bo moral računati niti na Luko Jamnika. „Igralski kader je zmanjšan, a tudi želimo z igro priti do novih treh točk,“ je jasen Džafič, ki vodi tretjeuvrščeno ekipo 1. SFL.

Morina hvali in pričakuje še boljšo igro

Vodilna ekipa FK Dobovec v 1. tekmi nadaljevanja 26. sezone 1. SFL gosti KMN Oplast Kobarid. Bili so časi, ko sta ekipi igrali finale, Dobovec pa ima lepe spomine na Kobarid, saj je prav tam aprila 2015 prvič postal državni prvak. Danes je ekipa iz Obsotelja dominator na slovenski futsal sceni, Oplast pa sestavlja novo futsal zgodbo.

„Imeli smo nekaj manjših poškodb, a smo uspeli to rešiti. Po zmagi proti FC Bronx gostimo Oplast. Pohvalil bi igralce, ki se trudijo na treningih, delamo dobro, povsem pa smo osredotočeni na domače prvenstvo. Verjamem, da se bo to potrdilo tudi nocoj,“ napove trener Dobovca Kujtim Morina.

Tudi v taboru Oplasta ne gre brez poškodb, na bolniški je Gregor Kos, Dražen Žarić in Jure Uršič pa zavoljo svoje službe ne moreta pomagati ekipi, za nameček manjka še kaznovani Matej Mohorič. „Smo nekoliko oslabljeni, taki gremo v goste Dobovcu, ki je letos razred zase. Skušali bomo čim boljše prodati svojo kožo,. Zagotovo pa bo to izkušnja, ki jih potrebujemo,“ pove trener Oplasta Zoran Tesko.

Sevnica po tri točke v Zagorje

Odmevna tekma bo na sporedu v Zagorju, kjer se bosta pomerila soseda ob Savi domače ŠD Mlinše in KMN Sevnica. „Dobro smo izkoristili te dni, naredili smo tri treninge, sinoči smo z igralci naredili še analizo s pomočjo Zoom aplikacije,“ o pripravi na tekmo s Sevničani spregovori Gregor Ceglar, trener Mlinše, ki bo imel zahtevno delo, da sestavi ekipo.

Domačini bodo brez trojca Tim Lipovšek (vodilno ime ŠD Mlinše v tej sezoni), Luka Klančišar (vodilni podajalec moštva), Staš Kazič (kaznovan). „Zato bomo skušali izkoristiti to našo dolgo klop,“ napove Ceglar, ki opozarja na Sevnico, ki je vrnila tudi Jana Nečemerja.

„Morda so gostje celo blagi favoriti. Malce bolj jim teče voda v grlo, mi smo v prvem delu naredili svoje, zdaj treniramo in uživamo. Vem, da bodo šli Sevničani na glavo na tej tekmi. A vedite, da bomo šli mi še za stopnjo ali bolj na glavo od njih,“ napove Ceglar.

Sevničani so na zadnjem gostovanju na Vrhniki potrdili, da je trenerju Jožetu Gačniku uspelo strniti vrste in narediti ekipo. „Na Vrhniki smo si zaslužili zmago, to so potrdili tudi domačini. Nič zato, treniramo dalje, tudi ta teden smo naredili dobre treninge. Če se želimo ogniti 9. mestu, moramo v Zagorju zmagati!“ pa trener Gačnik ne ovinkari pri napovedi tekme!

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
    S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala
    KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna pa čez teden dni v Oplotnici.
  • 21.03.2024 | 1. SFL
    Štirje v lov na polfinalni vstopnici
    V petek, 22. marca, se začenja končnica 1. SFL. V polfinalu sta že FK Dobovec in FK Siliko, za dve prosti polfinalni mesti pa se bodo merili KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica, KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem. Uvodni tekmi v petek gostita Kobarid in Ljutomer.

DELI NA