30.11.2018 | 1. SFL
Sevničani po 2. zmago, v Maribor prihaja Siliko

Danes in jutri je na sporedu 9. krog 1. SFL. Štiri tekme bodo nocoj, ena pa jutri v Škofji Loki. Vodilni Mariborčani gostijo Vrhničane, prvak Dobovec Pivovarna Kozel odhaja na gostovanje na Dolenjsko, derbi začelja je v Benediktu, Litijani so na Škofijah. Za konec sledi še tekma med FSK Stripyjem in KMN Oplastom iz Kobarida.

1. SFL, 9. krog, 30.11.
Benedikt avtodeli Džauš – KMN Sevnica (20.00)
FutureNet Maribor – Siliko Mkeršmanc (20.00)
KMN Bronx Škofije – FC Litija (20.30)
FC Ivančna Gorica – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)

1.12.
FSK Stripy – KMN Oplast Kobarid (19.00)

Prepoved nastopa na tekmah 9. kroga:
Andrej Mohorič (FSK Stripy)
Jan Nečemer (KMN Sevnica)
Jernej Kunc (Siliko Mkeršmanc)

Najboljša ekipa v zgodovini

Dobovec odhaja po nove tri točke v Ivančno Gorico, kjer bodo skušala domača vrsta trenerja Jožeta Gačnika drago prodati kožo in se kaj naučiti od mojstrov, ki igrajo v eni najboljših ekip v Evropi!
„Ne vem, ali je to najlažja ali najtežja tekma. Je pa zagotovo Dobovec po mojem mnenju najboljša in najmočnejša ekipa v klubski zgodovini slovenskega futsala,“ polaska Gačnik kozlom in poudari, da jim lahko parirajo le, če imajo gostje katastrofalno slab dan, domačini pa sanjskega. Je pa že zdaj jasno, Dolencji čakajo ekipo trenerja Kujtima Morine v oslabljeni postavi.

Oslabljeni Sevničani

Benedikt je še edina zasedba, ki v tej sezoni ni prišla do zmage. A ekipa trenerja Tomislava Novaka igra vse boljše. Po nenadnem odhodu izkušene trojice je Novaku uspelo konsolidirati vrste, predvsem pa so se mladi upi zavedli, da je ob trdem delu trenutno stanje prava priložnost za njih.

Sevničani so si pred tednom dni vsaj malce oddahnili, saj so prišli do prvih treh točk. Jim je pa jasno, da danes ne bo dovolj za nove točke, da se le pokažejo na terenu. „Lažje dihamo, a na pot v Benedikt odhajamo zdesetkani zavoljo poškodb in služb. A časa za jamranje ni, odločno gremo po nove tri točke,“ napoveduje trener Sevničanov Mitja Jontez, ki zagotovo ne bo mogel računati na Boruta Žičkarja, Davida Bučarja in Jana Nečemerja. Vprašljiva sta tudi Domen Krnc in Marko Račič.

V prid gostom je tudi medsebojna statistika: v zadnjih osmih tekmah šest zmag Sevnice, dve tekmi sta se končali z remijem.

Marca boljši Vrhničani

Če bi igrala le statistika, bi bili Mariborčani absolutni favoriti proti Siliku Mkeršmanc. Že res, da so vijolice vodilna ekipa 1. SFL, a ne pozabljajo, da so Vrhničani četrti, za nameček pa je ekipa trenerja Mileta Simeunoviča pred slabimi devetimi meseci slavila sredi Maribora – 1:3 je bilo.

„Moramo odigrati resno in zavzeto ter upravičiti vlogo favorita. Potem bodo prišle tudi točke. Računam, da se postavimo tako na terenu in pokažemo angažiran pristop,“ Tomislav Horvat, trener FutureNeta Maribor, vnovič želi aktivirati svojo ekipo in iz nje izvleči maksimum.

Siliko bo danes odigral četrto letošnjo tekmo v gosteh, dve je dobil, eno izgubil. „Odhajamo v goste k vodilni ekipi 1. SFL. Maribor je ena najhitrejših ekip v tekmovanju. V obrambi bomo morali odigrati na nivoju zadnjih tekem, sicer se nam slabo piše,“ se zahtevnosti tekme zaveda trener Vrhničanov Mile Simeunovič.

Siliko Mkeršmanc bo v Mariboru brez Jerneja Kunca, ki počiva zavoljo kazni rumenih kartonov.

Pertič spet doma

Bronxi na Škofijah pričakujejo Litijo. Domačini ne bi imeli proti, da vse mine njim v prid v znamenju imena dvorane, ki se kliče „Burja“. Je pa jasno, da domačinom ne gre po načrtih. Po osmih krogih imajo na šestem mestu devet točk.
„Prvi del sezone je za pozabo. A če bi padla Litija, bi bilo vse oproščeno. Tako je mnenje na Obali, ko pri nas gostuje najtrofejnejši klub v zgodovini 1. SFL. Realno pa nam ni treba skrivati, da ni pri nas vse rožnato, saj ste videli, kako je bilo v zadnjem krogu 1. SFL. Preveč dejavnikov vpliva na trenutno stanje ekipe, zato bi bila že točka velika kot Triglav. Predvsem za samozavest ekipe,“ v imenu škofjotov pove trener igralec Marko Hrvatin.

Litijani se po porazu proti Mariboru odpravljajo na Škofije, kjer je s futsalom začel Damir Pertič, aktualni trener Litije. „Predvsem pričakujem in želim, da ponovimo pristop kot proti Mariboru. Tega bi bil najbolj vesel. Gostovanja so vedno zahtevna, zato moramo biti od vratarja pa do zadnjega moža na klopi povsem zbrani,“ napove Pertič, ki ob tem potrdi, da Nikola Jandrič ni več član kluba. Ob pripravi na nocojšnjo tekmo pa Pertič daje največ poudarka prekinitvam domačega moštva in trojcu Nik Zajc&Slaven Radišković&Alen Mordej.

Bratić proti bivšim

To bo sploh prva tekma ekip v 1. SFL. Škofjeločani se nad uvodom v sezono ne pritožujejo, peto mesto in 10 točk je bilanca uvodnih osmih tekem. V Oplastu imajo točko manj, dve mesti nižje. Predvsem pa so v identičnem številu tekem zabili kar 11 golov manj. Drži pa tudi to, da so tri manj dobili. To bo posebna tekma tudi za škofjeloškega vratarja Igorja Bratića, ki je Stripy okrepil poleti, prišel pa je ravno iz Kobarida!

„Oplast se po malo slabšem začetku dviguje v formi, zato nas čaka težka tekma. Potrebujemo točke in naredili bomo vse, da kakšna točka ostane v Škofji Loki,“ pove Aleš Bešter, kapetan gorenjskega prvoligaša.

„Hočemo nadaljevati pozitiven niz brez poraza.Čaka nas zelo neugoden nasprotnik, ki igra s srcem. Treniramo dobro, imamo pa nekaj težav s poškodbami. Mislim, da nas čaka zelo odprta tekma in da bodo gledalci prišli na svoj račun,“ meni trener Oplasta Saša Leban. Ekipa iz Posočja je nanizala štiri tekme brez poraza – trije remiji in zmaga.

Domačini so jutri brez kaznovanega Andreja Mohoriča.

Tekst: D.P.
Foto: Facebook Benedikt avtodeli Džauš

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    olfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
    S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala
    KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna pa čez teden dni v Oplotnici.

DELI NA