28.09.2021 | Futsal U19
S temi fanti želi delati in loviti EP

V minulih dneh je trenirala in se vnovič zbrala tudi futsal reprezentanca do 19 let, ki je s treningom v Mariboru začela misijo kvalifikacije za EP 2022. Selektor Andrej Dobovičnik je obelodanil seznam imen, s katerimi se podajo v lov na prvo uvrstitev Slovenije na evropsko prvenstvo v tej starostni kategoriji.

EP septembra, kvalifkacije marca

Žreb kvalifikacij je Slovenijo uvrstil v skupino 3, njeni tekmeci pa bodo Madžarska, Francija in Srbija, ki bo tudi gostila kvalifikacijski turnir. V kvalifikacijah za EP U19 sodeluje 33 držav, Španija, aktualni prvak, pa je tja uvrščena neposredno, tekmovanje pa bo tudi prihodnjo jesen gostila med 3. in 10. septembrom 2022. Kvalifikacije bodo na sporedu v 2. polovici marca 2022.

»Veseli smo bili vsi, ker smo se po dolgem času spet videli. Tako moj kot načrt Nogometne zveze Slovenije je, da se kontinuirano dobivamo in treniramo. Konec oktobra je že nova akcija, novembra pa dve tekmi,« uvodoma pove selektor Dobovičnik, ki želi nadgraditi znanje, ki ga igralci premorejo. »Verjamem, da gremo na koncu s pravo ekipo na kvalifikacije,« je jasen Dobovičnik.

Vsak točka šteje

»Delali smo dobro. Po petem treningu so še vedno igralci ohranili dovolj moči, da smo potem še odigrali nekaj med sabo. Sicer pa gradimo našo igro in verjamem, da se bo iz tega nekaj dobrega izcimilo. Ni nepomembno, katero mesto zasedemo, saj se gre tudi za status in rating, ki ga bo imela naša reprezentanca v prihodnje. Ni vseeno, ali si v žrebu v 2. ali 3. oz. 4. bobnu,« poudari selektor, ki še pove, da ima na voljo 18 igralcev, s katerimi želi delati in graditi igro. Na kvalifikacije jih bo s sabo vzel 12, skoraj do konca pa bo v igri za nastop imel 14 imen.

Slovenija U19:
Nejc Albreht (Futsal klub Dobrepolje), Andrej Baruca (KMN Bronx Škofije), Davor Stanišič (KMN Bronx Škofije), Aleksander Stanić (KMN Bronx Škofije), Žiga Kneževič Mrak (KMN Bronx Škofije), Tilen Cupin (KMN Bronx Škofije), Nik Okorn (FC Litija), Vid Kos (FC Litija), Žan Janež (FK Siliko), Jure Suban (FK Siliko), Žiga Tkalčič (KMN Meteorplast), Aljaž Goznik (KMN Meteorplast), Rok Šnofl (KMN Meteorplast), Tilen Rajter (KMN Meteorplast) in Gašper Trdin (ŠD Mlinše), Žiga Menard (ŠD Mlinše).

Glavni del kvalifikacij za EP U19:

Skupina 1:
Nizozemska, Turčija, Italija, zmagovalec predtekmovalne skupine B

Skupina 2:
Portugalska, Češka, Ciper, Grčija

Skupina 3:
Slovenija, Francija, Madžarska, Srbija

Skupina 4:
Poljska, BiH, Finska, Kazahstan

Skupina 5:
Rusija, Slovaška, Romunija, Gruzija

Skupina 6:
Ukrajina, Belgija, Moldavija, zmagovalec predtekmovalne skupine A

Skupina 7:
Hrvaška, Belorusija, Latvija, Azerbajdžan.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 06.04.2024 | Futsal U19
    Po 3. mestu še pohvala selektorja
    Naša mladinska futsal reprezentanca je z zmago proti Slovaški (3:2) končala močan mednarodni turnir Istra Nations Cup 2024. Slovenija je v štirih tekmah vknjižila tri zmage in remi, kar je bilo dovolj za končno 3. mesto.
  • 05.04.2024 | Futsal U19
    Za 3. mesto proti Slovaški
    „Za današnjo tekmo lahko ekipo le pohvalim. Vsi so odigrali na visokem nivoju v vseh segmentih igre. Čestitam jim, tako se mora igrati na evropskem nivoju. Vesel sem, da so fantje odigrali tako in da bom tudi sam dobil še večji zagon in da bomo napredovali. Še enkrat jim čestitam,“ je povedal selektor Tomislav Horvat.
  • 03.04.2024 | Futsal U19
    Po preobratu boljši od ZDA
    Mladinska futsal reprezentanca je na turnirju v Novigradu zabeležila 2. zmago. Varovanci selektorja Tomislava Horvata so 4:3 premagali reprezentanco ZDA (U18). V četrtek je za Slovenijo prost dan, v petek pa jih čaka zadnja tekma predtekmovanja – tekmec bo domačin, Hrvaška (5.4. ob 18. uri).
  • 02.04.2024 | Futsal U19
    Po preobratu do zmage
    Mladinska futsal reprezentanca je turnir v Novigradu začela z zmago proti Severni Makedoniji (3:2). Za zmago sta zadela Urban Sevenšek (2) in Amar Velić. Slovenija bo jutri igrala proti ZDA.
  • 01.04.2024 | Futsal U19
    V Novigradu začenjajo proti Severni Makedoniji
    „V petih dneh bomo odigrali štiri tekme. Taki turnirji so izredno pomembni za našo ekipo, ki se še razvija, ki je v nastajanju,“ selektor Horvat izpostavi pomen turnirja za našo reprezentanco.
  • 25.03.2024 | Futsal U19
    Na turnir na Hrvaško
    Redni del turnirja Slovenija začenja v skupini B, ob njej še Severna Makedonija. ZDA U18 in Hrvaška. V skupini A bodo igrale ZDA U19, Črna gora in Francija. Zadnji dan turnirja sledijo tekme za razigravanje za končna mesta od 1. do 6.
  • 15.02.2024 | Futsal U19
    Na drugi tekmi boljši od Črne gore
    Mlada futsal reprezentanca do 19 let je na drugi tekmi s 5:0 premagala Črno goro. Dan prej so varovanci selektorja Tomislava Horvata slavili zmago z rezultatom 5:4.
  • 14.02.2024 | Futsal U19
    V 39. minuti do zmage proti Črni gori
    Mlada futsal reprezentanca do 19 let je na prvi tekmi s 5:4 premagala Črno goro. V sredo se bosta reprezentanci pomerili še enkrat.
  • 13.02.2024 | Futsal U19
    Danes in jutri dve preizkušnji za mladinsko reprezentanco
    Futsal reprezentanca do 19 let nadaljuje z delom. Pred varovanci selektorja Tomislava Horvata sta dve novi preizkušnji. Danes in jutri se bodo dvakrat pomerili z vrstniki iz Črne gore. Današnja tekma se začne ob 17.30, jutrišnja ob 17.00.
  • 11.02.2024 | Futsal U19
    Dvakrat proti Črni gori
    Pred futsal reprezentanco do 19 let sta dve novi preizkušnji. Izbranci selektorja Tomislava Horvata se bodo zbrali v Podčetrtku, kjer jih v torek, 13.2., in v sredo, 14.2., čakata tekmi s črnogorskimi vrstniki.

DELI NA