12.04.2018 | 1. SFL
Razboršek opozarja na Lazarevića, Litija najlažje na 3. tekmi

V petek, 13. aprila, se nadaljuje končnica 1. SFL. Na sporedu sta tretji polfinalni tekmi. Litija in Dobovec Pivovarna Kozel odhajata v goste v Maribor oz. v Sevnico s prednostjo 2:0 v zmagah. Naše kamere bodo tokrat v štajerski prestolnici, odkoder bomo v petek od 19.55 dalje prenašali obračun med domačim FutureNet Mariborom in FC Litijo. Analize obračuna se lotevamo s pomočjo Dušana Razborška, nekdanjega selektorja slovenske futsal reprezentance.

1. SFL, polfinale, 3. tekma, 13.4.
FutureNet Maribor – FC Litija (20.00) (prenos na www.futsal.si) (0:2 v zmagah)
KMN Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (0:2 v zmagah)

Fras fenomenalno

„Drugo tekmo tega polfinala sem pozorno spremljal. Videlo se je, da so Mariborčani oslabljeni. Litija je narekovala visok tempo, temu primerno je bilo tudi število strelov proti mariborskim vratom. Gostujoči vratar Florjan Fras je fenomenalno opravil svoje delo in jih držal v igri vse do konca. So pa imeli tudi Mariborčani svoje trenutke, ko bi lahko boljše odigrali. Na koncu lahko rečem, da je Litija povsem zasluženo povedla 2:0,“ meni Razboršek, ki je prepričan, da imajo oboji še nekaj adutov v rokavu.

Litijska priložnost

„Če se vrnejo poškodovani, bo še zanimivo. Tako naj bi pri Mariboru zaigral Miloš Stojković, pri Litiji naj bi bil poleg Gašper Vrhovec. Ima pa Litija precejšnjo psihološko prednost. Dejansko bodo Litijani najlažje zmagali prav na tej tretji tekmi,“ nadaljuje naš sogovornik.

Pertič z novo idejo

„Pri Litiji se vidi, da je prišel nov trener, ki ima novo idejo. Očitno je, da Litija igra precej mirneje, ni tako glasno vse skupaj, kot je bilo v času Tomislava Horvata. Igralci so mirnejši, bolj se ve, kako igrajo. Več poudarka je na igri s pivotom. To so podkrepili s prihodom Anžeta Široka. Litija izkoristi vsako priložnost, da spravi žogo do sidraša, kjer sta nevarna Širok in Totoškovič – akcijo zaključita sama ali pa pripravita odložene povratne žoge. Bi pa Litijani lahko imeli boljši in hitrejši pretok žoge. Na trenutke je še preveč dotikov posameznih igralcev, ki so preveč statični za vrhunski oz. sodobni nivo futsala,“ je Razboršek analiziral Litijo, potem pa nekaj besed namenil še FutureNet Mariboru:

„Vidi se, da je Tomi Horvat izkušen trener, ki je prek noči postavil sistem, ki je iz Mariborčanov naredil povsem drugo ekipo, ki jo krasita disciplina in agresivnost. Menim, da je Horvat naredil največ, kar je lahko.“

Opozarja na Lazarevića

Za konec je Razboršek izpostavil še dva aduta: pri Litijanih precej stavi na vrnitev zdravega Gašperja Vrhovca, ki je lahko v optimalnem stanju dimenzija več za Litijane. „V vrstah Maribora je Jovan Lazarević vrhunski igralec, ki premore znanje, hitrost in tehniko. A včasih odigra malce taktično po svoje... Verjetno ga tudi za to ni v srbski reprezentanci,“ še sklene naš sogovornik.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.04.2019 | 1. SFL
  V ŽIVO: Začenja se finale 1. SFL, za bron na Vrhniki
  S tekmo v Rogaški Slatini se začenja finale 1. SFL, za naslov stara znanca Dobovec Pivovarna Kozel in FutureNet Maribor. Na Vrhniki je na sporedu prva (od dveh tekem) za 3. mesto in bronasto odličje. Obračuna spremljamo v živo, uvodna finalna tekma pa je na sporedu tudi v neposrednem spletnem prenosu na www.futsal.si!
 • 19.04.2019 | 1. SFL
  Na Vrhniki Siliko in Litija za bron
  Danes se začenja tudi boj za bronasto odličje v 1. SFL. Merita se 3. in 4. ekipa rednega dela, FC Litija in Siliko Mkeršmanc. Medlajo bo osvojila ekipa, ki bo boljša v seštevku dveh tekem – prva je danes na Vrhniki, druga v torek, 23.4., v Litiji.
 • 18.04.2019 | 1. SFL
  Iz karantene po zmago v Rogaško Slatino
  Zadnja tekma z Litijo je bila najtežja, a smo preprosto vedeli, da bomo zmagali,“ samozavesti Sovdatu ne manjka. Zato gredo zasluge tudi trenerju vijolic Tomislavu Horvatu. „Krasen trener je, ki živi za futsal. Na kavi ali pri kosilu ali pa v avtu: vedno govorimo o futsalu. Prepričan nas je, da smo najboljši, to nam daje vedeti, nas hrabri. Verjamemo mu in sledimo, predvsem pa v nas išče maksimum, popuščanja ni, od nas terja več in več,“ dodaja Sovdat, ki se veseli finalne serije.
 • 18.04.2019 | 1. SFL
  Pred kamerami začenjajo obrambo naslova
  Dobovec Pivovarna Kozel jutri doma začenja finalno serijo 1. SFL, v lovu na svoj tretji naslov najboljšega v državi. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage, v letošnjih medsebojnih tekmah pa boljše kaže kozlom, ki so dobili eno ligaško srečanje, finale pokala Terme Olimia, klonili pa v prvem delu sezone.
 • 18.04.2019 | 1. SFL
  10 prvakov, 10 naslovov Litije, Dobovec in Maribor po tretjo
  Začenja se finale 24. sezone 1. SFL. Dobovec Pivovarna Kozel in FutureNet Maribor lovita svoj tretji naslov državnega prvaka. Daleč pred vsemi z 10 naslovi ostaja Litija. Državne naslove je do danes osvojilo 10 klubov.
 • 16.04.2019 | 1. SFL
  Dobovec in Maribor v finalu
  Po treh tekmah in treh zmagah sta si vodilni ekipi rednega dela 1. SFL, Dobovec Pivovarna Kozel in FutureNet Maribor, zagotovila nastop v finalu 24. sezone 1. SFL.
 • 16.04.2019 | 1. SFL
  Zadnji vlak za Siliko in Litijo
  V Litiji in na Vrhniki so odločeni, da podaljšajo serijo. „Nimamo več priložnosti za popravni izpit,“ se po dveh porazih v Mariboru zaveda Damir Pertič, ki vodi Litijo. 9:2 in 6:5 je bilo za Mariborčane.
 • 15.04.2019 | 1. SFL
  V torek spletni prenos, finale na Sportklubu
  Jutri, v torek, bosta na sporedu že 3. polfinalni tekmi 1. SFL, serija se seli v Litijo oz. na Vrhniko. Nadaljuje pa se serija videoprenosov in medijske pozornosti, ki jo Nogometna zveza Slovenije namenja futsalu.
 • 12.04.2019 | 1. SFL
  Maribor in Dobovec vodita 2:0
  Precej več golov je bilo na tekmi v Mariboru, kjer so domačini do 18. minute ušli na 3:0 (kapetan Matej Fideršek je zabil že v prvi minuti). Litijani so zapretili tako kot na prvi tekmi in po golih Staša Kaziča in Boruta Ručne v 32. minuti znižali na 3:2, potem pa so svoje naredili domačini in slavili z 9:2.
 • 12.04.2019 | 1. SFL
  Še drugič v Rogaški Slatini in Mariboru
  Petek je dan za ligaški futsal. V tem delu leta pa pravilom brcajo le najboljše in najboljši v državi. Tudi leto 2019 ni izjema. V ženski futsal ligi bosta od nedelje za naslov obračunali vrsti KMN Slovenske gorice in ŽNK Celje, danes pa se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, na sporedu sta že 2. po vrsti polfinalni tekmi.

DELI NA