18.09.2019 | 1. SFL
Prva za Jonteza, remi na Vrhniki osrečil vse

Prvi krog 1. SFL 25. jubilejne sezone je postregel z dobrim futsalom in zanimivimi obračuni, temu primerne pa so bile tudi reakcije trenerjev po koncu obračuna.

Konec pozitivnega niza

„To je moja prva zmaga proti Litiji, odkar vodim Sevnico. Izredno sem vesel. Premagali smo najbolj trofejni klub v Sloveniji. Pa še okrepili so se pred to sezono. Pohvaliti moram prav vse moje fante, pokazali so karakter. Dvakrat smo zaostajali, pa se niso predali. Pohvala še enkrat našemu golmanu, ki je izvrstno opravil svoje delo, pa saj so ga vsi – vseh devet, ki je igralo. Kapo dol!“ Mitja Jontez, trener Sevnice, ni skrival navdušenja po sploh prvi zmagi proti Litji, ki je tako končala kar osem tekem dolg pozitivni niz s Sevničani. Temu primerno je bilo tudi razpoloženje v taboru Litijanov.

1. SFL, 13.9.
KMN Sevnica – FC Litija 3:2
 (0:1)
0:1 Širok (8.), 1:1 Krnc (22.), 1:2 Jurić (29.), 2:2 Račič (33.), 3:2 Drobne (38.)

KMN Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid 3:2 (1:1)
0:1 Kusterle (6.), 1:1 Bojkić (11.), 2:1 Lazarević (22.), 3:1 Lazarević (37.), 3:2 Vulikič (40.)

Siliko – FSK Stripy 1:1 (0:1)
0:1 Tavčar (10.), 1:1 Vesel (37.)

Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Tomaž Šic Bar 6:2 (1:1)
0:1 Marot (11.), 1:1 Turk (16.), 2:1 Čujec (21.), 3:1 Čujec (22.), 4:1 Čeh (32./10m), 4:2 Gašparič (34.), 5:2 Čeh (35./10m), 6:2 Totoškovič (36.)

„Na vsaki tekmi nas zanima zmaga, a ni se odvisno le od nas. Ni se končalo, kot smo si želeli. Razlogov je več, eden od teh pa tudi to, da nismo v prvem polčasu zadeli tega, kar moraš izkoristiti, če želiš priti mirno v končnico. Vedeli smo, da bomo v določenih delih tekme trpeli zaradi kratke rotacije. Žal pa so se nam zgodile napake, da so tudi najbolj izkušeni igralci v ključnih trenutki silili v določene situacije, ko so izgubljali žoge in dovolili domačinu (pol)protinapade,“ pa je nastop ocenil Bojan Žunko, trener Litije.

Dostojen odpor prvaku

„To je bila zahtevna tekma, v kateri smo uspeli nadoknaditi zaostanek in zmagali s 6:2. Igrati moramo še bolje, imamo še rezerve za napredovanje, želim si še malo hitrejše igre. Težiti moramo k temu, da to na treningih in tekmah še izboljšamo," je po uvodni tekmi nove sezone prvenstva povedal trener Dobovca Pivovarne Kozel Kujtim Morina. Njegova ekipa je zaostajala 0:1, ko je za gostujoči KMN Tomaž Šic Bar zadel Aleš Marot. „Najprej čestitke domači ekipi za zmago. Kljub porazu pa moram pohvaliti tudi svoje fante, ki so se več kot dostojno upirali prvakom. Zelo zadovoljen sem s prvim polčasom. Vedeli smo, da bo Dobovec v drugem delu še bolj pritisnil. Ob dveh rdečih kartonih je bilo v nadaljevanju težko. Naš pogled je že usmerjen naprej,“ je vrnitev v 1. SFL komentiral trener gostov Matej Gajser.

Futsal Magazin 01/2010:

Preveč individualnih napak

Na Škofijah sta se prvi trojec točk pomerila KMN Bronx in KMN Oplast, plen je ostal na Obali.
„Tekma je bila pričakovano težka, predvsem za gledalce in vse ljudi okoli kluba. Jaz mislim, da smo si glede na pokazano željo in borbo vsekakor zaslužili tole zmago. Vesel sem, ker smo taktično zdržali do konca, kot smo se dogovorili,“ je bil uspeha vesel trener Marko Hrvatin.

„Dobro smo začeli, imeli kontrolo žoge, bili smo disciplinirani v obrambi, potem smo padli. Iz prvega strela smo dobili gol, domačin je vzpostavil ravnotežje. V nadaljevanju je bilo precej izenačeno, na naši strani pa preveč individualnih napak, kar je domačin izkoristil. Pohvalil bi obe ekipi za pošteno borbo in oba sodnika, ki sta svoje opravila brez napak,“ pa je povedal Saša Leban, trener ekipe iz Kobarida.

Remi osrečil vse

Na Vrhniki se je med domačim FK Siliko in FSK Stripy končalo tako, kot je bila praksa v minuli sezoni – z remijem, 1:1 je bilo.
„Kot ponavadi je bila tekma vnovič izenačena do zadnjih sekund. Gledalci so lahko uživali. Škoda, ker ni bilo več golov. Naš prvi polčas je bil soliden, drugi pa veliko boljši. Mislim, da smo lahko oboji zadovoljni z remijem,“ pa se je na tkemo ozrl trener Vrhničanov Mile Simeunovič.

„Za nami je še eno izenačeno medsebojno srečanje. Po našem zadetku smo niti igre držali v svojih rokah. Mislim, da smo bili dobro pripravljeni na njihovo značilno igro z vratarjem. Žal pa nam je na koncu zmanjkalo zbranosti, kar so igralci Vrhnike izkoristili. Smo pa zadovoljni s točko z gostovanja,“ je pristavil Aleš Bešter, kapetan Škofjeločanov.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA