08.11.2018 | 1. SFL
Proti najboljši ekipi v regiji štejejo le tri točke

„Zagotovo se veselim derbija, to so take tekme, ki jih želimo vsi igrati,“ napoveduje Matej Fideršek, kapetan FutureNet Maribora, ki se veseli tekme meseca, obračuna 7. kroga 1. SFL, ko pred kamerami vijoličasti gostijo Dobovec Pivovarno Kozel.

1. SFL, 7. krog, 9.11.
FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (prenos na www.futsal.si)

„To bo obračun dveh najboljših ekip v Sloveniji. Vemo, da nas čaka težko delo. Dobovec ima zelo kvalitetno moštvo, ki se je dokazalo v ligi prvakov. Mi pa se ne predajamo, zanimajo nas tri točke,“ smelo napoveduje Fideršek.

Preveč napak

Matej, v Maribor se je vrnil po sezoni v Splitu, se zaveda, da s soigralci v prvih šestih krogih ni pokazal vsega, kar znajo in zmorejo. „Še vedno delamo preveč napak. Vidi se, da smo na novo sestavljena ekipa, zato je očitna neuigranost. Bo pa treba v nadaljevanju prvenstva minimalizirati število napak in izkoristiti svoje priložnosti. Uroš Kroflič se vrača po poškodbi. Na tej poziciji ga menja Josip Jurić, kar ni njegova naravna pozicija. Dejansko se moramo vsi igralci dvigniti, a zato je potreben čas,“ dodaja Fideršek.

Vse se začne v obrambi

Mariborčani igrajo tako, kot se pričakuje od ekip, ki jih vodi trener Tomislav Horvat.
„Tomi dela tako, kot je to počel v preteklosti: moramo igrati dobro obrambo, v napadu pa gradimo vse na osnovah. Dejstvo je, da se nekateri naši igralci še učijo, smo mlada ekipa,“ ocenjuje Fideršek, ki tako kot trener Horvat ne želi govoriti o pomanjkljivosti, ki naj bi jih imel tudi Dobovec Pivovarna Kozel.

Veselijo se tekme

„Imajo nekaj slabih točk, a dajmo govoriti raje o dobrih stvareh. Saj so dejansko reprezentanca v malem, ki premore dva kvalitetna hrvaška igralca. Verjetno so v tem hipu morda celo najboljša ekipa v regiji. Tekem s takimi ekipami se moramo veseliti,“ dodaja Fideršek, ki je prepričan, da se bo v prihodnje izboljšala tudi igra Mariborčanov po globini.

Tekst: D.P.
Foto: FutureNet Maribor

SORODNE NOVICE

 • 17.01.2019 | 1. SFL
  Mitja Jontez dobro okreva
  „Sem že doma, le nobenih stresnih situacij ne smem še imeti ta teden. Če mi bodo zdravniki dali zeleno luč, bom prihodnji teden opravil prvi trening z ekipo,“ je povedal Jontez, ki mu na tem mestu želimo hitro okrevanje.
 • 16.01.2019 | 1. SFL
  Leban vesel gledalcev, nov remi sosedov
  Na Škofijah so se na tekmi proti Mariborčanom spomnili tudi svojega zdaj že nekdanjega igralca Slavena Radiškoviča. V znak hvaležnosti za vse, kar je storil na FC Bronx Škofije, so mu poklonili umetniško delo, ki ga je narisal Zvone Mordej, pomočnik Kujtima Morine v Dobovcu Pivovarni Kozel.
 • 11.01.2019 | 1. SFL
  Oplast šokiral Litijo, Ivančni Gorici derbi pred kamerami
  Za nami je 12. krog 1. SFL, kjer so se zmag veselili FutureNet Maribor, Dobovec Pivovarna Kozel, FC Ivančna Gorica in KMN Oplast Kobarid. Tekma v Škofji Loki se je končala brez zmagovalca. 1. SFL se nadaljuje 25. januarja, prihodnji petek, 18.1., je rezerviran za povratne tekme četrtfinala pokala Terme Olimia.
 • 11.01.2019 | 1. SFL
  Prvi v letu 2019 za 1. SFL
  Po treh tednih je čas za tekme 1. SFL, danes je na sporedu 12. krog. Ki prinaša tudi prvi videoprenos v letu 2019, iz Ivančne Gorice bodo kamere NZS-ja prenašale tekmo med domačim klubom in Benediktom, prenos pa bo viden na spletni strani www.futsal.si. Vodilni Maribor gostuje na Škofijah, Sevnica gosti Dobovec, Škofjeločani Siliko, Oplast pa Litijo.
 • 10.01.2019 | 1. SFL
  Zdesetkani na de(r)bi pred kamerami
  „Po tekmi s Silikom imamo precej težav z zdravjem. Vsaj dva meseca ne bo z nami našega prvega strelca Kristjana Čoža, ki ima zlomljeno kost. Poškodovan je tudi David Vidmar, nad poškodbo se pritožuje tudi Robi Glavan,“ trener igralec Jože Gačnik uvodoma o tem, da ima pravo bolnišnico v ekipi pred morda eno ključnih tekem v sezoni!
 • 09.01.2019 | 1. SFL
  Kamere 1. SFL tokrat v Ivančni Gorici
  S petkovimi tekmami se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, na sporedu bo 12. krog. Največ pozornosti tokrat namenjamo obračunu v Ivančni Gorici. To bo tekma 9. in 10. ekipe 1. SFL, razlika med njima pa šest točk. Tekmo med FC Ivančno Gorico in Benediktom avtodeli Džauš bomo prenašali v neposrednem prenosu.
 • 08.01.2019 | 1. SFL
  S treningi začel tudi prvak, Vidiček na Hrvaško
  „Pred nami je novo dokazovanje, naše misli pa pri 1. SFL in pokalu Terme Olimia. Prve zahtevne in pomembne tekme so tu. Najprej si moramo proti Oplastu sploh zagotoviti nastop na finalnem turnirju pokala, čaka nas zahtevna povratna tekma proti Oplastu,“ nadaljuje Morina, ki se zaveda, da jim v nadaljevanju sezone ne bo lahko.
 • 07.01.2019 | 1. SFL
  Kot nekoč rivalstvo med Oplastom in Puntarjem
  Mariborčani so minuli petek predstavili uvodni okrepitvi za drugi del 1. SFL - Jako Sovdata in Tjaža Lovrenčiča, ki bosta v nadaljevanju sezone nosila dres ekipe FutureNet Maribor. Sovdat je po 11 letih zapustil Oplast in se preselil na Štajersko.
 • 06.01.2019 | 1. SFL
  Domen Črnigoj boter mladinskega pogona FC Bronx Škofije
  „Navdušen je nad organizacijo kluba in delom v mlajših selekcijah, ki so vse po vrsti v samem vrhu slovenskega futsala, zato se je odločil, da tudi sam pomaga k nadaljnjemu razvoju tega športa v domačem kraju. Velikodušno je klubu ponudil svojo pomoč,“ so zapisali v taboru Bronxov, ki so idejo in pomoč z navdušenjem sprejeli.
 • 05.01.2019 | 1. SFL
  Sovdat in Lovrenčič okrepila Mariborčane
  „Želimo jima vse dobro, dobrodošla med nami. Odločili smo se za Jako, ki ima za sabo že nekaj final in izkušenj v reprezentanci. V izbrani vrsti je tudi vratar Tjaž, ki bo odlična menjava za Florjana Frasa, ki je zapustil klub,“ je uvodni kadrovski potezi komentiral trener Tomislav Horvat.

DELI NA