19.09.2020 | Futsal AA
Prepričljivo boljši od Srbije

Slovenska futsal reprezentanca je v prijateljski tekmi v Laškem navdušila z igro in s 4:0 porazila Srbijo. Ekipi se bosta pomerili vnovič jutri, tekma bo v Laškem, a zaprta za javnost.

Gole za zmago ob debiju selektorja Tomislava Horvata so prispevali Kristjan Čujec (2), Žiga Čeh in Dejan Bizjak.

Tekmo si je ogledal tudi Vlado Močnik, član izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije in tehnični koordinator futsal reprezentanc.

Slovenska članska vrsta je dosedaj odigrala 262 uradnih tekem, zbrala je 116 zmag, 41 remijev in 101 poraz. Dosegla je 805 golov in jih prejela 667. Igor Osredkar je rekorder po številu nastopov (157) in zadetkov (77) v dresu Slovenije.

Pripravljalni tekmi:

19.9.
Slovenija – Srbija 4:0
(2:0)
1:0 Čujec (3.), 2:0 Čujec (7.), 3:0 Čeh (21.), 4:0 Bizjak (25.)

20.9.
Slovenija – Srbija (17.00)

Mojstrska gola Čujca

Slovenija je tekmo začela v postavi Igor Bratić, Alen Fetić, Žiga Čeh, Klemen Duščak, Kristjan Čujec. Igralci v polju, do lanske sezone vsi tudi soigralci v Dobovcu, se poznajo v dno duše, to pa je do izraza prišlo tudi v 2. minuti – Duščak je z desne podal in na drugi vratnici našel razigranega Čujca, ki je zadel za 1:0. V 7. minuti je bilo 2:0, v glavni vlogi spet Čujec. Najprej se je s potezo otresel čuvaja, potem pa mojstrsko matiral srbskega vratarja.

Visok tempo

Selektor Horvat je veliko menjal: po eni strani je iskal kompatibilnost med igralci, predvsem pa je z visokim tempom in agresivno igro skušal zlomiti tekmeca. V nadaljevanju je precej časa skupaj igrala četvorka Nejc Hozjan, Igor Osredkar, Matej Fideršek, Nik Zajc, temu je selektor dodal Dejana Bizjaka, k prvi četvorki pa je namesto Čujca priložnost namenil Jeremyju Bukovcu.

Hitro 3:0 in 4:0

Slovenija je agresivno začela tudi 2. polčas, do 23. minute je imela že dva akumulirana prekrška. Ne le prekrški, naša izbrana vrsta je zbirala tudi zadetke. Čujec je na sredini dobil žogo, ob tem pa s podajo našel Čeha, ki je bil hitrejši od svojega čuvaja in povišal na 3:0.

V 25. minuti je dobra obramba, ki se začne že v napadu, naredila svoje – Bizjak je ukradel žogo, podal do Hozjana, ta do Zajca, ki je pred golom našel Bizjaka, ki je s peto pospravil žogo v srbsko mrežo za končnih 4:0.

Izkazal se je tudi Igor Bratić, ki je v prvem polčasu zbral vsaj štiri dobre obrambe (v 1., 6., 12. in 16. minuti), na mestu pa je bil tudi v 2. delu, ko je njegova mreža ostala nedotaknjena.

Izjavi po tekmi:

Tomislav Horvat, selektor:
„Zmaga je vedno pomembna. Danes smo igrali prijateljsko tekmo, želel sem videti nekaj stvari. Videl in dobil sem tisto, kar sem zahteval. Fantom za to čestitam. Ni razloga, da jih ne bi pohvalil. Jutri pa je nov dan, novo dokazovanje.“

Kristjan Čujec:
„Vsaka zmaga je pomembna, pa naj bo prijateljska tekma ali kakšna bolj pomembna. Super je, da smo novo obdobje začeli z zmago. To nam bo še v štartu dalo dobro samozavest. Zdaj gradimo dalje. Vseeno nam še dosti manjka. Večino igralcev je selektor že treniral, a nam manjka še nekaj detajlev, da ne bomo površni v igri.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 13.04.2024 | Futsal AA
    Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
    Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
  • 12.04.2024 | Futsal AA
    Evropski in svetovni prvak je bil premočan
    Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
  • 10.04.2024 | Futsal AA
    V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
    Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
  • 09.04.2024 | Futsal AA
    Futsal reprezentanca na Portugalsko
    „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
  • 02.04.2024 | Futsal AA
    Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
    Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
  • 27.03.2024 | Futsal AA
    Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
    Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
  • 22.02.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić med strelci
    V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
  • 21.02.2024 | Futsal AA
    Po vodstvu klonile proti Franciji
    Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
  • 20.02.2024 | Futsal AA
    Po preobratu remi s Francijo
    Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
  • 06.02.2024 | Futsal AA
    V 40. minuti do remija s Hrvaško
    Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.

DELI NA